Pred stanovanjskim blokom našli dve pirotehnični telesi, močnejši od topovskega udara

V nedeljo, 8. januarja, tik pred 12. uro, so občani obvestili policijo, da so pred stanovanjskim blokom na Mlekarniški ulici v Mariboru našli dva, v papir zavita, verjetno topovska udara. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za dve, po videzu neobičajni eksplozivni telesi z vžigalno vrvico. Na kraj so poklicali bombnega tehnika iz Specialne enote policije, ki je ugotovil, da gre za dve doma narejeni eksplozivni sredstvi z vžigalno vrvico, vse skupaj zavito v papir. Takšno eksplozivno oz ...

ponedeljek, 9. januar 2017 ob 15:06

Na Osankarici v spomin Pohorskemu bataljonu

Danpred 74. obletnico (8. januar 1943), ko je v svoji poslednji borbi z2000-glavo vojsko nemškega okupatorja, junaško padlo 69 bork inborcev 1. Pohorskega bataljona pri Treh žebljih na Pohorju, je bilaspominska slovesnost na kraju herojske borbe. Med padlimi so bilitudi trije s področja Prlekije (MatijaPihler - Savo iz Radomerja, AlojzKorošec - Miha s Slamnjaka in AndrejNovak - Džon,ki je kot podoficir šel v partizane na Pohorje iz Ljutomera). Priključili so se takratni Ruški četi, ki ...

ponedeljek, 9. januar 2017 ob 10:531

Starostniki so veselo zakorakali v novo leto

V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona je tudi pred iztekom starega leta 2016 bilo zelo živahno in veselo. Stanovalci, svojci in nekaj zaposlenih, so se namreč zbrali v velikem številu, kar 125 jih je bilo, na tradicionalnem "silvestrovanju" oz. zaključku leta. Ob svečano pogrnjenih mizah, odlični kulinarični ponudbi in »živi glasbi« so se prijetno zabavali dolgo v noč.

ponedeljek, 9. januar 2017 ob 10:37

Tim Gajser na kondicijskih pripravah v Vučji vasi

Tim Gajser, ki je lani v razredu MXGP postal svetovni prvak, je minuli petek v Vučji vasi pod avtocestnim nadvozom opravil trening. Tim ima kondicijske priprave, saj se čez slaba dva meseca pričenja prvenstvo, kjer bo branil naslov svetovnega prvaka. S progo, ki jo imajo pripravljeni lokalni ljubitelji motokrosa, je bil zelo zadovoljen.

ponedeljek, 9. januar 2017 ob 10:192

Štiri javne dražbe kmetijskih zemljišč v ljutomerski občini

V občini Ljutomeru bodo 20. januarja na dražbi štiri kmetijska zemljišča in sicer kmetijsko zemljišče na Stari Cesti, kmetijsko zemljišče v Rinčetovi Grabi, kmetijsko, pozidano in gozdno zemljiščo na Zg. Kamenščaku ter kmetijsko zemljišče na Soboški cesti v Ljutomeru.

nedelja, 8. januar 2017 ob 20:16

Ledeno trgatev opravili tudi pri VinoReja Kaučič

Mrzla zima je letos nagradila marsikaterega vinogradnika. Tako so ledeno trgatev v krogu družine, v začetku leta, 2. januarja, opravili tudi pri Kaučičevih v Gresovščaku.

nedelja, 8. januar 2017 ob 11:051

Bio odpadkov v zabojnike ne odlagamo v plastičnih vrečkah

Po vsej Sloveniji, je od 1. julija 2011 dalje, obvezno ločeno zbiranje in prevzemanje biološko razgradljivih odpadkov. Takrat je namreč začela veljati uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom.

nedelja, 8. januar 2017 ob 09:341

V Veržeju so obudili staro koledovanje

Pred mnogimi leti je bilo v župniji Veržej koledovanje pred praznikom svetih Treh kraljev zelo razširjeno. V trikraljevska občila so se tisti čas oblekli predvsem starejši možje in hodili od hiše do hiše voščit vse dobro v novem letu. Po nekaj letih zatišja so se domačini, predvsem starejši verniki iz Veržeja odločili in obudili staro koledovanje.

nedelja, 8. januar 2017 ob 08:39

Novo v Ljutomeru – z Vital Fit do zdravja

Zaradi pomanjkanja gibanja pri splošni populaciji so se odločili ustanoviti organizacijo, preko katere bi lahko gibanje približali ljudem in tako je nastalo Društvo za razvoj gibalnih sposobnosti in izboljšanje kakovosti življenja Vital Fit.

sobota, 7. januar 2017 ob 20:011

»Po osmih letih čakanja, smo končno dočakali dan za ledeno trgatev«

V soboto, 7. januarja, so vinogradniki s Koga, iz vinske kleti Pra-Vino Čurin Prapotnik končno dočakali dan, ko so po osmih letih lahko potrgali grozdje za ledeno trgatev.

sobota, 7. januar 2017 ob 16:532