V prtljagi Maročana odkrili 20 kilogramov hašiša

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v ponedeljek, 16. januarja ponoči, med kontrolo potnikov na avtobusu v Šentilju, v prtljagi 36-letnega Maročana odkrili nekaj manj kot 20 kilogramov prepovedane droge konoplje (smole) oz. hašiša.

sreda, 18. januar 2017 ob 14:381

Pestro dogajanje na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici ob njenem častitljivem jubileju

Na naši šoli, OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, obeležujemo v letošnjem letu častitljiv jubilej. Mineva namreč 250 let od ustanovitve šole in 50 let od ustanovitve vrtca.

sreda, 18. januar 2017 ob 14:031

Člani PGD Cezanjevci opravili 123. občni zbor

V soboto, 14. januarja, so člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cezanjevci opravili 123. občni zbor. Številnim zbranim je najprej nekaj besed namenil predsednik tega društva Aleš Lipovec, ki je podal poročilo o opravljenem v lanskem letu. »Leto 2016 si bomo zapomnili po tem, da smo imeli po dolgem času na občinskem tekmovanju na Cvenu več ekip. Imeli smo dve enoti pionirjev, eno enoto mešanih mladincev in ekipo A člani. Članska enota se je v lanskem letu udeležila tudi ...

sreda, 18. januar 2017 ob 12:31

Zagorelo na lesenem avtobusnem postajališču

V torek, 17. januarja, ob 23.21 so bili policisti napoteni na relacijo Savci – Polenšak, kjer je prišlo do požara na lesenem avtobusnem postajališču v naselju Bratislavci. Aktivirani so bili gasilci PGD Savci, ki so požar pogasili. Zgorelo je približno dva kvadratna metra lesene stene.

sreda, 18. januar 2017 ob 10:47

Letošnja zima omogočila, da edino smučišče v Prlekiji spet obratuje

V Prlekiji, natančneje v občini Sv. Tomaž, deluje edino smučišče v širši regiji in sicer smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih, s katerim upravlja Smučarski klub Sveti Tomaž. Letošnja zima je bila vsaj toliko radodarna s snegom in predvsem z nizkimi temperaturami, da so smučišče te dni pripravili in je primerno za smučanje. Smučišče smo obiskali tudi mi, podnevi in ponoči, ko tam poteka nočna smuka.

torek, 17. januar 2017 ob 20:507

Razkriški župnik msgr. Franc Režonja je praznoval 70 let življenja in 46 let duhovništva

V obmejni župniji Razkrižje je bilo v nedeljo, 15. januarja, zelo slovesno, kajti tamkajšnji župnik msgr. Franc Režonja je namreč praznoval okrogli življenjski jubilej in sicer 70 let življenja in 46 let duhovništva. Domača razkriška cerkev Janeza Nepomuka je bila nabito polna, kajti k sveti maši in na praznovanje so prišli domači razkriški verniki, kakor tudi verniki od drugod ter njegovi sorodniki, brata, sestre, nečaki, nečakinje in prijatelji iz rodnega kraja Turnišče.

torek, 17. januar 2017 ob 20:24

Odigran 11. krog ligaškega DP

Minuli konec tedna, ko je sneg dodobra pobelil celo državo, se je nadaljevalo tekmovanje v obeh prvih namiznoteniških ligah, kjer je na sporedu bilo kar nekaj zanimivih in dramatičnih dvobojev. V 1. SNTL za moške smo spremljali tri izredno zanimive obračune, kjer so se nesporni favoriti za finale play offa iz Novega mesta in Puconcev zelo namučili v boju za novi dve točki, po drugi strani pa so igralci Arrigonija po tesnem in nepričakovanem porazu oddaljili od končnice. Po pričakovanju ...

torek, 17. januar 2017 ob 19:46

Malonedeljski pohodniki bodo tudi letos ustvarjali na obronkih Pece

V občini Črna na Koroškem so v zaključni fazi priprave na izvedbo jubilejnih, že 25. prireditev Gradovi Kralja Matjaža. Osrednji dogodek bo tudi letos gradnja snežnih skulptur na planoti Mitnek na pobočju mogočne Pece, v soboto, 28. januarja.

torek, 17. januar 2017 ob 13:371

Križevski rogisti zaigrali pri maši v cerkvi v Veržeju

Župnija Veržej in Kulturno društvo Križevski rogisti že nekaj let tesno sodelujejo, kajti Križevski rogisti vsako leto v začetku leta sodelujejo pri sveti maši v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Veržeju. Tako so v nedeljo, 15. januarja, sveto mašo, katero je daroval domači župnik Jože Brečko, s svojim ubranim nastopom obogatili križevski rogisti, kajti na ta način so verniki pri maši in po maši spoznali križevske rogiste in glasbo, ki jo izvajajo na različna trobila, predvsem ...

ponedeljek, 16. januar 2017 ob 20:56

Programov Pop TV in Kanal A z anteno ni več možno spremljati

S 16. januarjem, je Pro Plus prenehal oddajati najbolj gledani program v Sloveniji Pop TV preko DVB-T platforme. V praksi to pomeni, da omenjenega programa od sedaj ni več možno spremljati preko prizemnega signala, torej strešne ali sobne antene. Ugasnili so tudi oddajanje Kanala A, Kino, Brio in Oto. Po zadnjih podatkih je preko antene televizijo spremljalo še več kot sto tisoč gospodinjstev v Sloveniji.

ponedeljek, 16. januar 2017 ob 17:443