Maja Žibert okronana za 21. Vinsko kraljico Slovenije

V petek, 13. januarja, je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan ob pomoči predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca in pokroviteljev institucije Vinska kraljica Slovenije v hotelu Radin v Radencih kot 21. Vinsko kraljico Slovenije za leto 2017 okronal Majo Žibert iz Šentruperta. V letu 2017 bo združevala slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino doma in v svetu. V novembru 2016 jo je izbrala komisija, ...

sobota, 14. januar 2017 ob 15:092

Počastili 30 let Turistično narodopisnega društva Razkrižje

V petek, 13. januarja, je v Domu kulture Razkrižje potekala slavnostna akademija v počastitev 30-letnice delovanja Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Ob videoprojekciji, ki jo je pripravil predsednik društva, Stanko Ivanušič, so se sprehodili skozi 30 let aktivnega delovanja.

sobota, 14. januar 2017 ob 08:391

Ob obilnem sneženju, naredili velikega snežaka

Čeprav še prava zima z veliko količino zapadlega snega do sedaj še ni pokazala svojih ostrih zimskih »zob«, je v petek, 13. januarja pobelilo pomursko ravnico. v popoldanskih urah. Do večera je zapadlo do 15 cm snega in nastala je prava zimska snežna idila. Snega so se nedvomno najbolj razveselili otroci pa tudi kmetje, saj so tako zimski posevki krušnih žit zaščiteni od polarnega mraza.

petek, 13. januar 2017 ob 21:252

Več prometnih nesreč in podrtih dreves

V petek so nas zajele obilne padavine, sprva v obliki dežja, ki je nato postopoma prehajal v sneg. Zaradi tega je sneg moker in se oprijema cestišča, kar je povzročilo nemalo težav na naših cestah, kjer je prišlo do številnih prometnih nesreč in podrtih dreves, ki ovirajo promet. Ceste so zasnežene, zato previdno na cestah.

petek, 13. januar 2017 ob 19:391

Snežni kaos na štajerskih cestah

Zaradi obilnih snežnih padavin so se po 12. uri razmere na cestah na območju PU Maribor izrazito poslabšale. "Samo v zadnji uri smo bili zaprošeni za ogled desetih prometnih nesreč, čeprav se jih je dejansko zgodilo še več," je ob tem sporočil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor.

petek, 13. januar 2017 ob 15:257

Predstavil se je kvartet klarinetov Claritet

Včetrtek, 12. januarja, se je na 4. abonmajskem koncertu v dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer, predstavil kvartetklarinetov Claritet.Skvalitetnim, sproščenim, inovativnim in samozavestnim nastopom sose predstavili štirje glasbeni umetniki. Vsem poslušalcem koncertaso približati komorno glasbo za klarinet.

petek, 13. januar 2017 ob 11:37

Policija opozarja na ustrezno pripravo vozila na zimo, dosledno upoštevanje CPP in strpnost v prometu

Danes, v petek, 13. januarja, pričakujemo sneženje in posledično zimske razmere tudi na naših cestah. Zato policija ob spremenljivih razmerah, predvsem pa v slučaju obilnejšega sneženja in v zimskih razmerah, opozarja na ustrezno pripravo vozila na zimo, dosledno upoštevanje cestnoprometnih pravil in strpnost v prometu.

petek, 13. januar 2017 ob 10:151

Krvodajalske akcije so se udeležili tudi dijaki in zaposleni na GFML

Krvodajalske akcije, ki jo je organiziralo Območno združenje Rdečega križa Ljutomer, so se udeležili tudi dijaki in zaposleni na GFML. Akcija je potekala 9. in 11. januarja v dopoldanskem času v prostorih ŠIC Ljutomer. Akcije se je udeležilo 65 darovalcev. Vsi so bili pred odvzemom zdravniško pregledani in so izpolnili anketni vprašalnik, ki je bil pokazatelj, ali so primerni darovalci.

petek, 13. januar 2017 ob 08:23

V Drakovcih prišlo do dimniškega požara

V sredo, 11. januarja, ob 21.16 je v Drakovcih prišlo do dimniškega požara. Posredovali so gasilci PGD Stara Gora, ki so počakali da so v dimniku izgorele saje in nato pregledali dimnik in okolico.

četrtek, 12. januar 2017 ob 17:21

Nadaljuje se ligaško državno prvenstvo

Ta konec tedna se bo nadaljevalo tekmovanje v obeh prvih namiznoteniških ligah, kjer bo na sporedu kar nekaj zanimivih dvobojev, kajti vse ekipe se zavedajo, da vse do konca ligaškega dela tekmovanja, šteje vsaka točka in niz. V 1. moški ligi, kjer izrazitega derbija praktično ni, bo še posebej zanimivo v Murski Soboti, kjer gostuje aktualna prvakinja in vodila ekipa na lestvici, Krka. In čeprav so Dolenjci v naši ligi vedno in povsod favoriti, bo tako tudi v prekmurski prestolnici, a bodo ...

četrtek, 12. januar 2017 ob 17:11