Mladi odločni: vrnimo si prihodnost

Minuli teden je bilo v Centru za družino SOŽITJE - Mladinskem centru Prlekije na Spodnjem Kamenščaku precej še dodatno živahno in ustvarjalno. Potekale so debate, neformalna izobraževanja ter usposabljanja in še filmsko ustvarjanje. Nosilke vseh omenjenih aktivnosti so bile ambasadorke projekta Junaki zaposlovanja iz Prlekije, zelo prizadevne mladenke Maša Rus, Simona Zemljič in Sara Munda.

nedelja, 22. januar 2017 ob 21:57

Rogljičkovo slaščičarno v Ljutomeru zaprli, podjetje v stečaju

V ponedeljek, 9. januarja, je Okrožno sodišče v Murski Soboti objavilo sklep, da se na predlog stečajnega dolžnika za podjetje Prvi Rogljiček okliče začetek stečajnega postopka. Ob tem je v podjetju v Pristavi 30 zaposlenih ostalo brez službe, zaprla pa se je tudi slaščičarna na Miklošičevem trgu v Ljutomeru.

nedelja, 22. januar 2017 ob 19:4633

Narodopisni biserčki zbrani v pesniški zbirki Narečne popevke

Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine Sv. Jurij ob Ščavnici, Literarno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici in Občina Sv. Jurij ob Ščavnici, so na literarnem večeru v petek, 20. januarja, predstavili več kot 40-letni pesniški opus rojaka Miroslava Slane Mirosa. Avtor besedil številnih popevk v prleškem narečju, katere so izvajale zvezde slovenske glasbene estrade in za katere je prejel številne prestižne nagrade na različnih festivalih, je narečna besedila izdal ...

nedelja, 22. januar 2017 ob 18:19

V Mali Nedelji prikazali »kak je negda blo pozimi«

V Mali Nedelji so v soboto, 21. januarja, člani Kulturnega društva Anton Krempl Mala Nedelja z gledališko-plesno prireditvijo »Kak je negda blo pozimi« še drugič napolnili dvorano Kulturnega doma v Mali Nedelji ter nasmejali zbrano množico. Premiera je bila 14. januarja.

nedelja, 22. januar 2017 ob 17:553

Marko Bezjak odigral eno najbolj odločilnih vlog za zmago nad Rusi

Slovenski rokometaši so na svetovnem prvenstvu v izločilnem boju za četrtfinale, prikazali boljšo igro, kot na zadnji tekmi predtekmovanja, ko so visoko izgubili s Španijo. Tokrat so za napredovanje premagali Rusijo z 32:26.

nedelja, 22. januar 2017 ob 11:003

Kaj se zgodi, če v zrak vržemo vročo vodo pri –10 stopinj C?

V letošnji mrzli zimi, smo tudi sami lahko naredili poskus, ko v zrak vržemo vročo vodo pri temperaturah okoli –10 stopinj C, voda pa nato hitro zmrzne in se spremeni v "sneg" oz. "oblak". Videi s to temo se predvsem na družabnih omrežjih pojavljajo vsako zimo, največkrat iz mrzlih severnih držav Skandinavije in Rusije, kjer so temperature še precej nižje, okoli –40 stopinj C in je efekt še toliko bolj spektakularen.

nedelja, 22. januar 2017 ob 10:12

Na prleškem smučišču nočna smuka tudi med vikendom

Na edinem prleškem smučišču Globoki klanec v Hranjigovcih, ki to zimo zaradi ugodnih vremenskih razmer spet obratuje, so od ponedeljka do petka prodali 270 vstopnic. Med tednom se je številka gibala od 50 do 70 smučarjev na dan, kar je zgornja meja, da še ne prihaja do zastojev oz. čakalnih vrst pred vlečnico.

sobota, 21. januar 2017 ob 16:371

V cimprani kmečki hiši so ročno luščili bučno seme

V vasi Lipa v beltinski občini so pred leti s pomočjo evropskih sredstev zgradili staro cimprano panonsko kmečko hišo, ki je krita s slamo in je pravi arhitekturni biser. Stene panonske kmečke hiše so izdelane iz gline, celotna hiša pa je zgrajena iz lesa. V njej je večji prostor s krušno pečjo in manjša priročna kuhinja in ostali prostori. Tako se že nekaj let v njej dogajajo razni kmečki dogodki, saj je hiša namenjena širšemu krogu obiskovalcev iz občine Beltinci in od drugod ...

sobota, 21. januar 2017 ob 15:281

V stanovanju našli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje, je v soboto, 21. januarja, ob 11.55 sporočila, da klicoča ne more v stanovanje staršev v Murski Soboti in sumi, da je v stanovanju oče.

sobota, 21. januar 2017 ob 13:19

Že petnajst let skrbi za akvarijske ribe

Vmesecu avgustu lansko leto je iz bolnišnice v Rakičanu pri MurskiSoboti kot srčni bolnik bil premeščen v DOSOR, Dom starejšihobčanov Radenci, 54-letni ZlatkoKarasanović,po rodu Mariborčan. Za njim je izredno burna življenjska pot, sedajpa mu največje veselje pomenijo ribe v trenutno štirih akvarijihDOSOR-ja.

sobota, 21. januar 2017 ob 12:26