Tina Maze na pohorski strmini odpeljala svojo zadnjo vožnjo

Tina Maze je na Pohorju na veleslalomu za 53. Zlato lisico sklenila svojo bogato kariero, v kateri je osvojila praktično vse, kar se osvojiti da. Ob tem jo je pospremilo več kot 15 tisoč gledalcev in bučno pozdravilo njen zadnji prihod v cilj.

sobota, 7. januar 2017 ob 15:571

GFML brani lanskoletni naslov na radijski debati Gymnasium.eu

Ekipa Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (Sanja Hošpel, Anja Zadravec in Vanja Vogrinec) se je s sovrstniki iz Srednje šole Slovenska Bistrica pomerila v nacionalni srednješolski debati Gymnasium.eu, ki poteka na Radiu Slovenija 1. Ljutomerska gimnazija letos nastopa v vlogi »branilke« lanskoletnega naslova, ki je omogočil dijakom povsem brezplačno udeležbo v Evrošoli v Evropskem parlamentu v Strasbourgu.

sobota, 7. januar 2017 ob 15:30

Za 38-letnika naj bi bila usodna podhladitev

V petek, 6. januarja, okoli 9. ure, je policija iz strani občana bila obveščena o najdbi moškega na njivi na območju Lahoncev oz. Desnjaka. Kot smo neuradno izvedeli od vaščanov, naj bi 38-letni moški iz Lahoncev umrl zaradi podhladitve.

sobota, 7. januar 2017 ob 13:593

Drsališče v Ljutomeru bo obratovalo še do konca februarja

Drsališče v Ljutomeru, ki obratuje od 9. decembra naprej, bo odprto še v času šolskih zimskih počitnic, do konca februarja. Tako so se odločili na Občini Ljutomer, saj je za drsališče veliko zanimanje.

sobota, 7. januar 2017 ob 12:0212

Tudi vas Lutverci je obiskal dedek Mraz

VProstovoljnem gasilskem društvu Lutverci so že četrto letopripravili obdaritev otrok vasi Lutverci in Plitvica s prihodom dedkaMraza. Ob slovesu leta 2015 je dedek Mraz obljubil, da če mu bodootroci pravočasno pisali, jih bo obiskal tudi pred koncem leta2016. In res je tako bilo. Dedku Mrazu so poslali povabilo in radevolje je prišel v gasilski dom PGD Lutverci v četrtek, 29.decembra 2016. Tam so ga pričakali otroci, od najmlajših pa vse tjado 12. leta starosti, s svojimi starši in ...

sobota, 7. januar 2017 ob 10:07

Gajševsko jezero zamrznilo

Tudi to zimo, kot že nekaj prejšnjih, snega ni ravno veliko, je pa ta zima hladna in suha. Predvsem te dni je še posebej mrzlo, ko je k nam vdrl polarni zrak, pihal je tudi močan severni veter, zaradi česar je občutek mraza bil še izrazitejši.

petek, 6. januar 2017 ob 20:012

Veter podrl dimnik in odkril del ostrešja

V petek, 6. januarja, ob 11. uri, je v Žerovincih močan sunek vetra podrl dimnik in poškodoval ostrešje na stanovanjski hiši. Gasilci PGD Žerovinci so poškodovani dimnik odstranili in na poškodovani strehi zamenjali strešne letve ter okoli dvajset kvadratnih metrov strešne kritine.

petek, 6. januar 2017 ob 18:321

ZD Ljutomer dobil direktorja za mandatno obdobje štirih let

Đorđe Šiškin, dr. dent. med., ki je vodil javni zdravstveni zavod - Zdravstveni dom Ljutomer do sedaj kot vršilec dolžnosti, je dobil soglasje vseh štirih občin ustanoviteljic Zdravstvenega doma Ljutomer k imenovanju direktorja javnega zdravstvenega zavoda Zdravstvenega doma Ljutomer. Že na seji sveta zavoda oktobra lani, je bilo izpostavljeno, da pozitivno mnenje občin ustanoviteljic naj ne bi bilo vprašljivo.

petek, 6. januar 2017 ob 15:118

Gornja Radgona naj ne bi bila več v načrtih države za nastanitev azilantov

Po objavi članka, kjer smo pisali, da se stanovanje za potrebe nastanitve azilantov nahaja tudi v Gornji Radgoni, se je odzval župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, ki je v informaciji za javnost zanikal, da bi Gornja Radgona bila v načrtih države za nastanitev azilantov.

petek, 6. januar 2017 ob 13:273

Trstenjakov pohod odpovedan zaradi slabih vremenskih razmer

Planinsko društvo Gornja Radgona, OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, TD Negova-Spodnji Ivanjci in TD Majolka, so za soboto, 7. januarja, pripravljali tradicionalni, 13. Trstenjakov pohod. Pohod se izvaja v spomin na profesorja, teologa, psihologa, akademika in častnega občana dr. Antona Trstenjaka.

petek, 6. januar 2017 ob 10:461