Pri Sv. Tomažu pripravili Dan športa

V soboto, 2. julija, je v okviru 10. občinskega prznika občine Sv. Tomaž bilo orgnizirano nekaj športnih tekmovanj. Organizatorja tekmovanj sta bila Športno društvo Sv. Tomaž in Nogometni klub Sv. Tomaž. Vsa tekmovanja so potekala na igrišču Športni park Sv. Tomaž. Organizirana so bila nasednja tekmovanja: tekmovanje trojk v košarki, met na koš za 3 točke, igranje tenisa, igranje odbojke na mivki in nogometni turnir med vasmi občine Sv. Tomaž.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 12:45

Magi trikrat zmagovalec

V Zagrebu je bilo jubilejno 20. Odprto državno prvenstvo Hrvaške v atletiki za veterane. Nastopilo je več kot 290 atletov iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Slovenije in dva atleta iz Velike Britanije. Najstarejša tekmovalca sta bila iz Hrvaške, Nikola Turk star 87 let in Marija Sraga stara 80 let. Najstarejši tekmovalec iz Slovenije je bil Miro Rant iz Kranja s 85 leti. Omeniti je potrebno, da veterani tekmujejo na prvenstvih v vseh disciplinah znotraj svojih kategorij ...

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 12:23

V bolnišnici umrla 4-letna udeleženka v petkovi nesreči na avtocesti

1. julija, se je na pomurski avtocesti med Mursko Soboto in Lendavo, v bližini odcepa Dolga vas, zgodila huda prometna nesreča, z udeležbo tovornega in osebnega vozila. V prometni nesreči je bila hudo telesno poškodovana 4-letna državljanka Romunije, ki je bila z helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 11:54

Končalo se je letošnje tekmovanje za mlade ribiče Ribiške družine Gornja Radgona

V Ribiški družini Gornja Radgona vsako leto vse več pozornosti namenjajo mladim ribičem, ki so se letos udeležili petih ribiških tekmovanj za mlade ribiče. Mladi ribiči so svoje trnke in vabe ter ribiško srečo merili na tekmovanjih pri Svetem Juriju ob Ščavnici, Radencih, Podgradju, Konjišču in v nedeljo, 2. julija v ribnikih v Gradišču pri Tišini. Zadnje letošnje ribiško tekmovanje je bilo za mlade ribiče nadvse zanimivo, kajti do zadnjega trenutka vseh skupnih seštevkih vseh ...

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 09:46

Podali soglasje k poslovnemu načrtu ZD Ljutomer, Suzana Makoter ostaja v.d. direktorice

V četrtek, 30. junija, je v Zdravstvenem domu Ljutomer potekal posvet vodstva Zdravstvenega doma Ljutomer in vseh štirih županov občin ustanoviteljic. V. d. direktorica ZD Ljutomer Suzana Makoter, dr. med., spec., je v uvodu pozdravila vse prisotne, še posebej županjo občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, župana občine Razkrižje, Stanka Ivanušiča, župana občine Križevci, mag. Branka Beleca in župana občine Veržej, Slavka Petovarja.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 09:302

Zadnji dan Pomurskega športnega festivala praznovali z glasbo

VMelincih se je danes zaključil največji pomurski športni dogodek - Pomurski športni festival. Sedemdnevnofestivalsko dogajanje, ki ga je že drugič organiziralo ŠD Meteor Melinci, so zaključili s praznovanjem 40-letnice društvater koncertom Ansambla Toneta Rusa in Ansambla Horizont.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 08:57

15. generacija programa Predšolske vzgoje na GFML 100-odstotna na poklicni maturi

Pred nami so težko pričakovani rezultati poklicne mature 2016 – spomladanski rok. Tudi 15. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Tri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija ...

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 08:38

V Veržeju je potekal tabor Frančiškovih otrok

Poletni čas so Frančiškovi otroci iz Veržeja in Slovenske Bistrice tudi letos zapolnili z enotedenskim taborom, ki je potekal pod okriljem sester Frančiškank Brezmadežnega spočetja in v sodelovanju župnije Veržej in Zavoda Marianum Veržej. Tabor Frančiškovih otrok je potekal od nedelje, 26. junija do sobote, 2. julija, kajti otroci že šesto leto hodijo po stopinjah sv. Frančiška, kjer so tudi na tem taboru doživeli prijetne in nepozabne spomine.

nedelja, 3. julij 2016 ob 19:40

Vaško žegnanje v Pristavi

Poseben prazničen vsakoletni dogodek za domačine in nostalgičen spomin na domačo vas, za vse tiste, ki se radi vračajo v domače gnezdo, je prav gotovo že tradicionalno vaško žegnanje v Pristavi. Že vrsto let zapored ga obeležujemo na slovesni praznik slovanskih apostolov svetih bratov Cirila in Metoda. To je vsako prvo nedeljo v juliju.

nedelja, 3. julij 2016 ob 19:32

Na Otoku ljubezni v Ižakovcih so se srečali ljubitelji starodobne tehnike »Pufkači«

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači« Ižakovci je v soboto, 25. junija, ob 25. letnici države Slovenije, pripravilo peto srečanje ljubiteljev starodobne tehnike, kamor sodijo stari ohranjeni in restavrirani traktorji. Osnovni namen srečanja je bil ohranjanje in obujanje starodobne kmetijske tehnike, ki vse bolj tone v pozabo in iz te »zaprašine« so člani društva »Pufkači« veliko traktorjev in priključkov restavrirali. Nekateri zgodovinski ...

nedelja, 3. julij 2016 ob 19:13