V sredo ponovno poostren nadzor hitrosti. Preverite kje.

V sredo, 6. julija, bo med 6. in 12. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Policija svetuje, da vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

torek, 5. julij 2016 ob 20:31

V Negovi uspešno izpeljali 19. Prangerjado

V Negovi je pretekli konec tedna, med petkom, 1. julijem in nedeljo, 3. julijem, potekala 19. Prangerjada. Prangerjada je tradicionalna vseslovenska prireditev, ki povezuje kraje, kjer imajo še ohranjen pranger – sramotilni steber ali sramotilno klop. Ob tem so obeležili tudi 910 let prve omembe kraja Negova, v pisnih virih. Bogat kulturni in zabavni program je obiskovalce popeljal daleč v srednji vek ter jim pokazal utrip življenja v tistih časih. Grad Negova je v treh dneh obiskalo ...

torek, 5. julij 2016 ob 19:21

Ob dnevu državnosti slovesno tudi v DSO Gornja Radgona

Tudi v Domu starejših Gornja Radgona je bilo ob letošnjem Dnevu državnosti še posebej slovesno. V večnamenskem prostoru doma je namreć potekala prireditev v počastitev tega državnega praznika, ki obeležuje pomembno prelomnico za slovenski narod. Slovesnost se je pričela z našo himno Zdravljico, ki so jo skupaj zapeli pevci domskega pevskega zbora ter vokalna skupina Žarek. V nagovoru, ki je sledil, je direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, orisal pomen zgodovinskega dejanja, ko je ...

torek, 5. julij 2016 ob 13:57

Oživela športna igrišča v Radencih

Zavod za turizem in šport Radenci (direktorica Sonja Bily) ter Mladinsko društvo Vrelec Radenci (predsednik Martin Budja) sta organizatorja številnih prireditev v dneh od 5. do 9. julija, ki so jih naslovili »4. rekreacija & Radenska noč«. Prizorišča dogajanj bodo v glavnem na športnih igriščih pri Športni dvorani Radenci, vstopnin organizatorji ne predvidevajo.

torek, 5. julij 2016 ob 13:50

Kazenska ovadba zoper odgovorno osebo gospodarske družbe

Murskosoboški kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo ene od gospodarskih družb z območja Policijske uprave Murska Sobota za štiri kazniva dejanja preslepitve pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti po 230. členu KZ-1, saj je v letih 2010 do 2015 nenamensko uporabila sredstva in s tem oškodovala javna sredstva v višini najmanj 1.019.132 evrov.

torek, 5. julij 2016 ob 13:42

Črno-beli poletni dopoldan v DOSOR-ju

Klubska soba DOSOR-ja, Domastarejših občanov Radenci, je bila neke vrste »pribežališče« šahistov tegazavoda ter gostujočih članov Medobčinskega društva invalidov Ormož inljubiteljev šaha v ponedeljek, 4. julija dopoldne. Kajti igra ob 64-ihčrno-belih poljih zahteva popolno koncentracijo, ki pa v poletni vročini hitro»odplava«.

torek, 5. julij 2016 ob 09:35

Negovčani slavili v Zbigovcih

Klub malega nogometa Zbigovci, ki praznuje četrt stoletja obstoja in uspešnega igranja nogometa, je na domačem igrišču v Zbigovcih pripravil 16. dnevno – nočni turnir za povabljene ekipe. Igralo se je med 16. uro v soboto in 4. uro v nedeljo, v dvanajstih urah nogometa, se je poleg sedmih domačih ekip, za čim boljšo uvrstitev potegovala tudi ekipa FK Dalas Knežica iz Republike Srbske (BiH). Najprej se je igralo v dveh skupinah, po sistemu vsak z vsakim, nato pa sta po dve boljši ...

torek, 5. julij 2016 ob 09:02

Mašniško posvečenje v soboški stolnici

Na praznik sv. Petra in Pavla je bilo zelo slovesno tudi v murskosoboški škofiji in sicer so se ta dan verniki domala vseh župnij zbrali v sredo, 29. junija v stolni cerkvi v Murski Soboti, kjer je potekalo mašniško posvečenje treh novomašnikov.

torek, 5. julij 2016 ob 08:39

V Ljutomeru potekal zaključni lokostrelski turnir FITA 50/70 za slovenski tarčni pokal

V soboto, 2. julija, je Lokostrelska sekcija Ljutomer pripravila zaključni turnir FITA 50/70 v tekmovanju za Slovenski tarčni pokal. Tekmovalo je 68 lokostrelcev iz 16 klubov iz Slovenije in tujine. Domači lokostrelci so osvojili tri medalje in sicer Robert Ivanič z golim lokom 1. mesto, Iva Ivanič s sestavljenim lokom 1. mesto in Eva Ivanič z olimpijskim lokom 3. mesto.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 19:43

Voznica zapeljala s cestišča

V ponedeljek, 4. julija, okoli 15.30 ure, je na pomurski avtocesti pred izvozom Vučja vas, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Pri tem se je poškodovala voznica vozila. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona in Ljutomer.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 18:34