Na slavnostni seji v DZ RS zaigral Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

V petek, 24. junija, je v veliki dvorani Državnega zbora potekala slavnostna seja ob dnevu državnosti. Slavnostni govornik je bil predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.

sobota, 25. junij 2016 ob 08:53

Župan Miroslav Petrovič sprejel uspešne učence in njihove mentorje

V četrtek, 23. junija, je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, v Beli dvorani, Kulturno upravnega središča, pripravil sprejem za uspešne učence OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. To so učenci, ki so s svojim znanjem, na različnih področjih, na tekmovanjih dosegali dobre rezultate.

petek, 24. junij 2016 ob 21:03

Glasbene šole po državi sočasno izvedle himno Republike Slovenije

V luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije je na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in v sodelovanju z Zvezo slovenskih glasbenih šol nastal izjemen in edinstven glasbeni projekt v čast Republiki Sloveniji. Z njim Zveza slovenskih glasbenih šol obeležuje tudi dvesto let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas, častni pokrovitelj osrednje svečanosti, ki jo bodo ob tem pripravili 13. novembra 2016 v Cankarjevem domu pa je predsednik Republike Slovenije ...

petek, 24. junij 2016 ob 17:55

Med lovce Lovske družine Moravci prišli učenci Osnovne šole Koseze pri Ljubljani

Med lovce Lovske družine Moravci v občini Moravske Toplice so prišli na obisk učenci drugega razreda osnovne šole Koseze pri Ljubljani, kjer so jih sprejeli lovci. Ob lovskem domu so lovci, skupaj z učiteljicami za učence pripravili učilnico v naravi, kjer jim je kar nekaj časa predaval informatik, član Lovske družine Moravci Franc Bruner, ki jim je na slikovit lovski način predstavil delovanja Lovske družine, spregovoril je tudi o živalstvu, kar je bilo za otroke zelo poučno in zanimivo ...

petek, 24. junij 2016 ob 12:31

Zaradi kaznivih dejanj upniki oškodovani za okrog 450.000 evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so podali kazensko ovadbo zoper tri fizične osebe, ki so v vlogi samostojnega podjetnika in hkrati direktorja ter solastnika družbe z omejeno odgovornostjo, prokurista samostojnega podjetnika in hkrati prokurista in solastnika družbe z omenjeno odgovornostjo, ter osebe, zaposlene pri samostojnem podjetniku, zaradi utemeljenega suma, storili oziroma pomagali pri storitvi kaznivih dejanj:

petek, 24. junij 2016 ob 12:21

Ob 25. letnici samostojnosti odkrili spominsko obeležje

Občina Ljutomer je pipravila prireditev v počastitev 25. junija - dneva državnosti, kjer so najprej pri Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru pri spomeniku Triglav, odkrili spominsko obeležje ob 25. letnici samostojnosti Republike Slovenije, nato pa še osrednjo prireditev v počastitev 25. junija - dneva državnosti v Domu kulture Ljutomer. Proslava je potekala v četrtek, 23. junija.

petek, 24. junij 2016 ob 08:18

Prenova celostne prometne strategije Občine Ljutomer

Nedavno je potekala delavnica o novi viziji razvoja prometa v Občini Ljutomer, imenovana pa je bila tudi lokalna podporna skupina za novelacijo prometne strategije v ljutomerski lokalni skupnosti v sestavi: Marjan Munda, Olga Karba, Marjeta Kuhar, Matjaž Zanjkovič, Suzana Vlatkovič, Jernej Jakelj, Brigita Hojnik, Robert Kosmajer, Nina Stegmüller in Ksenija Žuman.

četrtek, 23. junij 2016 ob 20:55

Župan Miroslav Petrovič je podelil Zlate petice odličnim devetošolcem

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, je v sredo, 22. junija, v Beli dvorani KUS, pripravil sprejem za učence OŠ Sveti Jurij, kateri so vseh devet razredov zaključili z odličnim uspehom. Ob prisotnosti staršev, ravnatelja šole Marka Kranerja in razredničarke 9. razreda Bojane Kronvogel, je Barbari Brumen, Karolini Senčar, Matjažu Miru, Roku Voharju, Teu Vajsu in Tomažu Vrzelu, izročil Zlate petice, knjižne nagrade in cvetje. Darilo v zahvalo sta od župana prejela ...

četrtek, 23. junij 2016 ob 20:46

Tradicionalni piknik stanovalcev in svojcev v Domu starejših občanov Ljutomer

V soboto, 18. 6. 2016 smo v Domu starejših občanov Ljutomer priredili že 15. tradicionalni piknik za stanovalce in svojce. Namen srečanja je medgeneracijsko druženje kateremu v domu posvečamo veliko pozornosti. Pod senco starih hrastov v našem znamenitem ljutomerskem parku se je zbralo približno 400 udeležencev piknika, ki so v sproščenem vzdušju preživeli lep junijski popoldan. Uvodoma je udeležence nagovoril direktor doma, sledil pa je tudi pozdrav našega stanovalca g. Heric Antona ...

četrtek, 23. junij 2016 ob 17:22

Vabljeni na slovesnost v počastitev 25. junija - dneva državnosti

Občina Ljutomer vabi na odkritje spominskega obeležja ob 25. letnici samostojnosti Republike Slovenije v četrtek, 23. junija 2016, ob 18.45 pri Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru (ob mostu pri spomeniku Triglav) in osrednjo prireditev v počastitev 25. junija - dneva državnosti v četrtek, 23. junija 2016, ob 19.30 v Domu kulture Ljutomer.

četrtek, 23. junij 2016 ob 10:38