Zmaga za GFML v vseslovenski radijski oddaji Gymnasium.eu

Nacionalna radijska postaja Slovenija 1 je v tem šolskem letu, tretje leto zapored, pripravljala oddaje Gymnasium.eu, v sklopu katere so dijaki iskali odgovore in rešitve na številna aktualna vprašanja. V velikem finalu so se pomerili gimnazijci iz Ljutomera in Novega mesta, slavili pa so ljutomerski gimnazijci, ki so si za nagrado pridobili obisk Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

ponedeljek, 4. april 2016 ob 18:27

Redni letni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

Na rednem letnem zboru so se v petek, 1. aprila, zbrali člani in članica Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, v katerem se združujejo veterani z območja UE Ljutomer.

ponedeljek, 4. april 2016 ob 17:24

Tomislav Nemec prejel največ glasov za direktorja DSO Ljutomer

Na razpis za mesto direktorja Doma starejših občanov (DSO) Ljutomer, ki je bil objavljen v začetku marca, so se prijavili trije kandidati, ki so vsi ustrezali razpisnim pogojem. Konec marca so kandidati na seji sveta zavoda predstavili svoj program, kjer je mag. Tomislav Nemec prejel pet glasov in bo tako konec junija nastopil mandat direktorja DSO Ljutomer, saj sedanji direktor Boris Sunko odhaja v pokoj.

ponedeljek, 4. april 2016 ob 11:455

Premiera baletne predstave Ariana morska princesa

Baletna pravljica Morske princese Ariane je svojo premiero doživela v soboto, 2. aprila 2016 v Domu kulture Ljutomer.  Zgodba je oblikovana po navdihu pravljice o Mali morski deklici danskega pisatelja in pesnika Hansa Christiana Andersena.

ponedeljek, 4. april 2016 ob 10:451

Člani Radgonske podružnice MS zadovoljni s svojim delom

Podobno kot že vrsto let je tudi letošnji zbor članic in članov Radgonske podružnice multipla skleroze, katerega se je udeležila velika večina od skupaj 38 aktivnih članov, potekal na tradicionalni lokaciji, v Domu starejših občanov Gornja Radgona. Žal, čeprav slednji izvirajo iz kar 14 občin, predvsem z desnega brega reke Mure, se je povabilu na zbor odzval le župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko. Ob njem je bilo zraven še nekaj gostov, med katerimi direktor DSO, mag. Marjan ...

ponedeljek, 4. april 2016 ob 10:17

Dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu

Luč imamo v srcu, v očeh, v odnosih, svojem delu in prijateljih. Iščemo in najdemo jo tudi v lepotah narave. Tisto tiho upanje, ki je večno. Le poiskati ga moramo. Srčno, prepričani v dobro. Svetleča hiška. Iz katere prihaja soj luči. Od srca gre do ljudi, se vrača in množi.

nedelja, 3. april 2016 ob 19:50

Poraz rokometašic Millenniuma proti Olimpiji

Ekipa starejših deklic Millenniuma je v nedeljo, 3. aprila, v Radencih odigrala tekmo državnega prvenstva proti ekipi Olimpije iz Ljubljane. Po odličnem začetku so domačinkam proti koncu prvega polčasa pošle moči in na odmor odšle z neodločenim rezultatom 6:6. V drugem polčasu se je izenačena igra nadaljevala vse do 40. minute, nato pa so si gostje priigrale odločilno prednost in jo varno zadržale do konca tekme. Končni rezultat 9:14. V domači ekipi se je z izvrstnimi obrambami najbolj ...

nedelja, 3. april 2016 ob 18:41

Ljutomer na Fazaneriji premagal Muro

V 17. krogu 3. SNL - vzhod, je Avto Rajh Ljutomer gostoval v Murski Soboti pri Muri. Tekma na Fazaneriji se je končala z minimalno zmago Ljutomera, ki je zabeležil tretjo zaporedno zmago v spomladanskem delu.

nedelja, 3. april 2016 ob 18:02

Lunapark v Ljutomeru odprt do 25. aprila

V Ljutomeru so po petih letih ponovno postavlili zabaviščni park - lunapark Rosenfeld, kjer se lahko mladi in mladi po srcu zabavajo na različnih vrtiljakih, vlakcu in avtomobilčkih oz. t.i. »butkačih«, kot je to bilo nekoč zelo popularno.

nedelja, 3. april 2016 ob 17:42

V Ljutomeru ocenili 113 vzorcev vina

V županatu Mestne hiše v Ljutomeru je potekalo 22. ocenjevanje vin. Strokovna komisija v Društvu vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, ki so jo sestavljali: Slavko Žalar, Cvetka Sakelšek, Barbika Žunič, Miha Kuhar in povabljen enolog Ernest Novak, so ocenili 113 vzorcev vina po mednarodni lestvici do dvajset pozitivnih točk.

nedelja, 3. april 2016 ob 16:591