Ankin koruzni sonček za napredovanje

V drugi oddaji MasterChef Slovenija so se tekmovalci najprej spopadli z zanimivim individualnim izzivom, kjer je naloga bila, da v 30 minutah pripravijo vrhunsko piščančjo jed. Štirje tekmovalci so ob tem dobili namesto sveže perutnine, že ocvrtega, pečenega ali paniranega piščanca.

petek, 18. marec 2016 ob 08:46

Občinski odbor DeSUS Ljutomer k proračunu podal predloge

Občinski odbor DeSUS Ljutomer je v četrtek, na Občino Ljutomer naslovil predloge k proračunu Občine Ljutomer za leto 2016. Odlok o proračunu je od 2. marca v 15 dnevni javni razpravi, rok pa se izteče v petek.

četrtek, 17. marec 2016 ob 19:461

Uspešni koraki Radenske proti uresničitvi dolgoročnih ciljev

Na dan prve obletnice, odkar je postala del skupine Kofola, so na Radenski predstavili svoje poslovne dosežke v preteklem letu. "Leto 2015 je bilo hkrati vznemirljivo in naporno. Zastavili smo si veliko ciljev in čeprav je pot do njih včasih malo ovinkasta, sem z rezultati zelo zadovoljen," je ob tej priložnosti povedal Marián Šefčovič, direktor družbe Radenska in manager za jadransko regijo v Kofoli.

četrtek, 17. marec 2016 ob 19:21

Pletli so košare in gajžjake

Zimski čas, z daljšimi nočmi, ponuja aktivistom in članom različnih društev nešteto možnosti, ko skozi krajšanje dolgočasja, ne le izdelujejo koristne izdelke, temveč tudi ohranjajo stara opravila in s tem kulturno dediščino. In to mnogi, zlasti na podeželju, med kmečkim oz. ruralnim prebivalstvom v veliki meri koristijo, kar potrjujejo tudi člani Društva »Krdebač« iz Cerkvenjaka, ki domuje na Peščenem Vrhu 11. Še preden so ustanovili društvo (2015), ki šteje okoli ...

četrtek, 17. marec 2016 ob 19:05

Podobe slovenske krajine Pavle Kranjc

Vsekakor je pokrajinanajpomembnejša, ko pomislimo na upodobitev krajine ali pejsaža. Te krajine solahko urbane, ko se na sliki predstavlja vedute in panorame krajev, njihovihulic, trgov, parkov itd. Seveda pa so tudi neurbane krajine, ko umetnicaoziroma umetnik naslika gozdni, gorski ali morski pejsaž. In prav slednjih jepravzaprav največ na slikah Pavle Krajnc.

četrtek, 17. marec 2016 ob 13:35

Dan svetega Patrika na Škedenj baru

Na Škedenj baru v Ljutomeru, od 17. do 19. marca potekajo irski večeri, kjer vam te dni postrežejo s pravo irsko ponudbo ob tradicionalni irski pub glasbi.

četrtek, 17. marec 2016 ob 12:24

V Mariboru zaživel klub govorništva

V začetku marca se je v Mariboru odvilo prvo srečanje Toastmasters kluba, na katerem se je zbralo več kot 30 zainteresiranih posameznikov. Klub vodi dr. Domen Kovačič, ki  prihaja iz Spodnje Ščavnice, srečanja pa bodo potekala dvakrat mesečno ob sredah zvečer v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška. Pride lahko vsak, ki bi rad postal boljši govornik, poslušalec, povečal svoj vodstveni potencial, samozavest, sposobnost motiviranja in prepričevanja.

četrtek, 17. marec 2016 ob 11:25

Uspešen konec tedna mladih odbojkarjev OK Ljutomer

V soboto, 12. marca, je Odbojkarski klub Ljutomer gostil turnir 2. kroga repasaža v mini odbojki za dečke. V prvi tekmi so se najmlajši dečki pomerili proti ekipi iz Hoč, ki so jih že letos enkrat premagali na prvem turnirju. Po napeti borbi so domači odbojkarji zmagali prva dva niza, kar je že bilo dovolj za zmago v tej tekmi, zato so v tretjem nizu zaigrali bolj sproščeno (priložnost so dobili vsi igralci) in ga izgubili 25:23. Vendar je zmaga 2:1 obetala možnost napredovanja na naslednji ...

četrtek, 17. marec 2016 ob 11:10

Dve zaporedni domači zmagi mladih rokometašic Millenniuma

Rokometašice Millenniuma, ki igrajo v prvi državni ligi starejših deklic B (letnik 2002 in mlajše), so v zadnjih dveh domačih tekmah dosegle dve prepričljivi zmagi. 6. febuarja so zanesljivo premagale ekipo RK Ilirska Bistrica z rezultatom 19:8. Po enomesečnem tekmovalnem premoru so se minulo soboto, 12. marca, pomerile še z ekipo RD Moškanjci-Gorišnica. Dekleta so pokazale, da so ta čas pridno trenirale in zmagale 17:6. To je bila že njihova 5. zmaga v sezoni, kar jih trenutno uvršč ...

sreda, 16. marec 2016 ob 21:00

Občutna rast Skupine Kofola v letu 2015

Skupina Kofola je v letu 2015 povečala svoj medletni promet za 14,6 %, in sicer iz 230 milijonov EUR na 264 milijonov EUR. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je zrasel za 33,1 % na 22 milijonov EUR, dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa za 20,5 %. K dobrim rezultatom so odločilno prispevali za prodajo pijač ugodni vremenski pogoji z vročim poletjem ter aktivno iskanje novih možnosti za nadaljnjo rast. Skupina Kofola je tako marca 2015 pomembno zrasla, saj je kupila slovensko druž ...

sreda, 16. marec 2016 ob 19:21