Elektro Maribor išče nove sodelavce; 21 na območju Ljutomera

Družba Elektro Maribor d.d., Vetrinjska ul. 2, Maribor, je objavila sporočilo, v katerem iščejo večje število novih sodelavcev. Skupaj iščejo preko 100 novih sodelavcev na območju Maribora, Slovenske Bistrice, Ptuja, Gornje Radgone, Murske Sobote in Ljutomera.

četrtek, 25. februar 2016 ob 14:18

Pogrešan Domen Simonič, nazadnje viden pri Štuku v Mariboru

Dne 24.2.2016, ob 18. uri je bilo policiji prijavljeno pogrešanje Domna Simoniča, rojenega  23. 9.1995, stanujoč Pristava 23, Vojnik, kjer pa zadnje čase ni stanoval, saj je bival v tujini.

četrtek, 25. februar 2016 ob 14:02

Kulturna dediščina nam propada pred očmi

Na reki Muri je bilo nekdaj veliko mlinov, ki jih je poganjala voda. Sčasoma so skoraj vsi propadli in pred mnogimi desetletji so se pri takratni lendavski kulturni skupnosti odločili, da bodo kupili rečni mlin in ga etnografsko zaščitili. Kupljeni mlin so postavili na dva čolna in ga postavili v Gradbenikovi gramoznici pri Petišovcih. Nad njim je bdela kulturna skupnost, drugim pa je bilo kaj malo mar in mlin je začel propadati.

četrtek, 25. februar 2016 ob 09:43

Pomanjkanje podmladka rak rana PGD Žiberci

Članice in člani enega najstarejših prostovoljnih gasilskih društev v Pomurju - PGD Žiberci v Apaški dolini, so se sestali na 138. občnem zboru. Društvo, ki je tretje najstarejše na območju, kjer deluje, vodi predsednik Sašo Peček s pomočjo poveljnika Roberta Šlemerja. Na tokratnem občnem zboru, ki je bil tudi nekakšen začetek priprav na obeležitev visokega okroglega jubileja – 140. letnice društva, so prisotni pregledali delovanje in finančno poslovanje društva v minulem ...

četrtek, 25. februar 2016 ob 09:28

Delovanje in prednosti toplotnih črpalk

Toplotne črpalke predstavljajo alternativni vir ogrevanja, ki izkoriščajo toploto iz okolice in jo pretvarjajo v energijo za ogrevanje našega doma in segrevanje vode, s čimer nudijo varčnejši in okolju prijaznejši način življenja. Pozimi omogočajo ogrevanje prostorov, poleti pa hlajenje in vse leto segrevanje sanitarne vode. Prav tako predstavljajo obnovljiv vir energije, saj za delovanje uporabljajo vire toplote kot so zrak, zemlja in voda. Podrobneje poglejmo delovanje in prednosti ...

sreda, 24. februar 2016 ob 14:47

Predpraznična božja služba evangeličanov

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, že od samega začetkadelovanja tega doma starostnikov pred osmimi leti domska kapelica nikdar nesameva. Vsak dan jo obišče kateri od stanovalcev, v njej poišče svoj kotičekmiru ter je v svojih mislih bližje bogu.

sreda, 24. februar 2016 ob 12:44

9. mednarodni pedagoški simpozij na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci

Na OŠ Franceta Prešerna v Črenšovcih je bilo v sklopu mednarodnega simpozija, ki je potekal 19. in 20. februarja pod naslovom Avtonomija in alternativne oblike dela v šoli in v vrtcu, letos že devetič prešerno, preudarno, poučno in premišljevalno. Na 9. mednarodnem pedagoškem simpoziju se je namreč zbralo več kot 200 udeležencev iz celotne Slovenije, sodelovali pa so tudi gostje iz Hrvaške, Srbije, Avstrije, Italije in celo Norveške. Predavatelje in slušatelje je v dveh dneh dru ...

sreda, 24. februar 2016 ob 12:29

Strelci SD Mesto Ljutomer odlični na Regijskem prvenstvu v Turnišču

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče je v skladu s koledarjem Strelske zveze Slovenije v soboto, 20. februarja 2016, organiziralo Regijsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za Severo-vzhodno regijo. Tekmovanje je zaznamovala rekordna prijava 239 pomurskih strelk, ki so prvič v zgodovini na regijskem prvenstvu tekmovali na 32 elektronskih tarč SIUS.

sreda, 24. februar 2016 ob 11:59

Oživela so igrišča na Tratah

V minulih dnevih je postalo še bolj živahno in razigrano tudi na radgonskem nogometnem stadionu na Tratah. Poleg organizacijskega in kadrovskega dela, ki se počasi končuje, pa so nogometaši, po napornih vsakodnevnih treningih od pričetka priprav (25. januarja), tako članska kot ostale selekcije začele pripravljalne tekme. Člani so odigrali že dve tekmi, in medtem ko so v Murski Soboti tesno izgubili proti tretjeligašu NK Križevci, pa so varovanci trenerja Nenada Dolgova, na pomožnem ...

sreda, 24. februar 2016 ob 10:28

Ustvarjalne počitnice v Galeriji Murska Sobota

Že 20 let potekajo v Galeriji Murska Sobota različne ustvarjalnedelavnice za raznotere skupine ustvarjalcev. In v tokratnih zimskih počitnicahso v Galeriji Murska Sobota za otroke in družine pripravili ustvarjalnedelavnice z likovnega področja. Udeleženci, od najmlajših do najstarejših, binaj ustvarjali ob tokratni razstavi v Galeriji pod naslovom »Dela pomurskih umetnikov iz stalne zbirkeGalerije Murska Sobota«.

torek, 23. februar 2016 ob 22:11