Pijan in brez vozniškega dovoljenja zapeljal v jarek

V torek, 23. februarja, okoli 0.40 se je v naselju Podgorci v občini Ormož, voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho. Posredovali so gasilci PGD Ormož, ki so avto postavili nazaj na kolesa in ga odstranili iz cestišča, razsvetljevali kraj nesreče in odklopili akumulator.

torek, 23. februar 2016 ob 19:57

Muškatna penina zmagovalka 3. Salona penečih vin

Muškatna penina Jeruzalem Ormož že vrsto let sodi med najbolj priljubljene penine pri Slovencih. Svojo izjemno kakovost je dokazala tudi na letošnjem 3. Salonu penečih vin, kjer je v kategoriji penin po charmat metodi zasedla prvo mesto. Takoj za njo, na drugo mesto, pa se je uvrstila Jeruzalem Ormož Rose penina, ki je sedaj uvrščena tudi v promocijsko prodajo GH Union.

torek, 23. februar 2016 ob 17:32

Gasilci PGD Mala Nedelja preteklo leto zaključili z novo pridobitvijo

Leto 2015 je bilo eno najuspešnejših let v več kot osemdesetletni zgodovini delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Mala Nedelja. O tem so se lahko prepričali gostje ob prihodu na letošnji občni zbor društva, v soboto, 20. februarja, saj jih je pričakal nov prizidek h gasilskemu domu, s katerim je društvo pridobilo dve prostorni garaži, nad njima bo v letu 2016 dokončana dvorana za prireditve, nove prostore pa je pridobilo tudi domače športno društvo. Celotno zgradbo gasilskega ...

torek, 23. februar 2016 ob 17:21

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer z novim vodstvom

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer nadaljuje delo in tradicije društva Weinbauverin in Luttenberg, ki je bilo ustanovljeno 1872. leta. Zgodovina in sedež društva do leta 1900, ko je društvo začelo delovati v slovenskem jeziku nista povsem znana. Društvo se je v preteklosti nekaj krat prestrukturiralo in preimenovalo ter sproti sledilo tokom zakonodaje. Tako so na pobudo skupine uglednih Ljutomerčanov 1974. leta v Ljutomerski kleti sprejeli nova pravila delovanja društva. ...

torek, 23. februar 2016 ob 09:02

Noč v vrtcu v enoti vrtca Stara Cesta

V petek, 19.2.2016 so starejši otroci skupaj s svojimi vzgojiteljicami prespali noč v vrtcu. Otroci so ta dan že zelo nestrpno pričakovali in se ga veselili. Ob 17.00 uri smo se zbrali nazaj v vrtcu. Najprej smo ustvarjali v likovnih delavnicah, nato smo si pripravili večerjo. Pripravili smo si sestavine za pripravo pice, zamesili in razvaljali testo in obložili pripravili pico po željah otrok.

torek, 23. februar 2016 ob 08:35

Zaključek bralnega Ostržka v vrtcu Ljutomer

V četrtek, 18. februarja, je v Domu kulture Ljutomer potekala prireditev vrtca Ljutomer, namenjena zaključku predšolske bralne značke oz. bralnega Ostržka. V današnjem času pravljice predstavljajo izhod iz resničnosti, ki nas popelje v svet neskončnih sanj in domišljije, zato je zelo pomembno, da otroke uvajamo na branje in pripovedovanje, saj bodo le na ta način lahko primerno razvijali jezikovne in govorne sposobnosti.

ponedeljek, 22. februar 2016 ob 20:35

Banovce so zavzeli vojaki Slovenske vojske

V tednu, ko so otroci bili na zimskih počitnicah v Termah Banovci, so v petek, 19. februarja, med mlade prišli slovenski vojaki in vojakinje. Vse to je potekalo v okviru policijske akademije detektiva Frančeka. Vojaki so prišli v Banovce z vojaškimi vozili in razno vojaško opremo. Otrokom so prikazali vojaško obleko in opremo, kako mora biti oblečen in opremljen kot vojak na vajah in usposabljanjih.

ponedeljek, 22. februar 2016 ob 16:57

Na pomurski avtocesti umrl pešec

Kot smo že pisali, je v ponedeljek, 22. februarja, okoli 11.30 prišlo do prometne nesreče z udeležbo pešca in tovornega vozila, ki se je zgodila na pomurski avtocesti.

ponedeljek, 22. februar 2016 ob 14:54

Na pomurski avtocesti hujša prometna nesreča z udeležbo pešca in tovornega vozila

Danes ob 11.37 uri je bil OKC PU Murska Sobota obveščen, da se je na avtocesti v bližini počivališča Murska Sobota zgodila hujša prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena pešec in tovorno vozilo. Pešec je bil odpeljan v Splošno bonišnico Murska Sobota.

ponedeljek, 22. februar 2016 ob 12:49

29.2.2016: Evropski »Dan več za odbojko«

Odbojkarji Odbojkarskega kluba Radenci, ki nastopajo v 3. slovenski državni odbojkarski ligi, moški – vzhod,  so se resno lotili pod okriljem CEV (Evropske odbojkarske zveze) kampanje »OneDayMore4Volleyball – Dan več za odbojko«, ki bo 29. februarja letos potekala po vsej Evropi. Tako so že izdali v 600 izvodih promocijski letak, ki so ga razdelili na osnovni šoli Kapela in Radenci, vrtec Radenski mehurčki, DOSOR – Dom starejših občanov Radenci ter na ve ...

ponedeljek, 22. februar 2016 ob 10:40