Mahovčani najboljši na Janževem Vrhu

Turistično društvo Majolka, ki vseskozi skrbi za različne aktivnosti članstva in ostalih občanov, je ob praznovanju letošnjega kulturnega praznika ter v okviru pustnih šeg, skupaj z Barom Jahač, v gasilskem domu Janžev Vrh, pripravila zanimivo meddruštveno pustno tekmovanje v pikadu.

četrtek, 11. februar 2016 ob 16:53

Milanu v slovo

V sredo zvečer, nas je kot strela z jasnega zadela vest, da se je za vedno poslovil Milan Belec. Odšel je po tiho, brez slovesa, prehitro, … v 64. letu starosti.

četrtek, 11. februar 2016 ob 13:10

Župnija Mala Nedelja gostila 14 posvečenih oseb

V župniji Mala Nedelja v Prlekiji je bilo v tamkajšnji župnijski cerkvi v torek, 2. februarja, na praznik Jezusovega darovanja ali svečnica zelo slovesno, kajti pri sveti maši so se poleg domačih vernikov zbrali duhovniki in sestre več redov. Med vernike je prišel kot redovnik murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, ki je ob somaševanju duhovnikov daroval sveto mašo, ki je bila posvečena za uspeh škofijskega misijona in za nove duhovne poklice in hkrati so tudi praznovali leto posveč ...

četrtek, 11. februar 2016 ob 09:08

DOSOR-jev praznični Prešernovski popoldan

Žedan po pustovanju, 10. februarja, je literarni krožek DOSOR-ja, Domastarejših občanov Radenci, ki ga vodi upokojena profesoricaslovenskega jezika BeaBaboš Logar,pripravil kulturni popoldan v čast dr. FrancetaPrešerna oziroma v čast slovenskemu kulturnemu prazniku. V predprostorudomske knjižnice DOSOR-ja v 4. nadstropju je ob 16. uri zapel Mešanipevski zbor »Večerna zarja« iz DOSOR-ja pod vodstvom SuzaneDivjak,nastopili pa so tudi članice in člani literarnega krožka: VeraSlavi ...

četrtek, 11. februar 2016 ob 08:59

Poslovil se je Milan Belec

V 64. letu, se je danes zvečer, nenadoma in nepričakovano ter veliko prehitro, poslovil Milan Belec. Milan je bil širše prepoznana osebnost, saj je s svojim odnosom do prleške kulturne dediščine sodeloval pri neštetih projektih in ogromno pripomogel k večji prepoznavnosti Prlekije.

sreda, 10. februar 2016 ob 21:02

Ljutomerski čebelarji in predlagana pobuda

Tudi čebelarji domačega društva smo opravili obvezni letni občni zbor 64. članov. Tokrat je bil zbor tudi volilni. Dnevni red je bil kar standnardni:

sreda, 10. februar 2016 ob 19:16

Diamantna poroka zakoncev Klemenčič iz Hrastja Mote pri Radencih

V teh dneh praznujeta diamantno poroko, to je 65 let skupnega zakona, Matija in Paula Klemenčič iz Hrastja Mote pri Radencih. Prvič sta se poročila 4. februarja leta 1951 na Kapeli, sedaj po 65 letih skupnega zakona sta ponovno stopila pred oltar.

sreda, 10. februar 2016 ob 18:04

Po pustnem odganjanju zime, nas je »zasipal« sneg

Na pustni torek je naše kraje zajel močnejši veter, ki je podrl nekaj dreves, v sredo pa nas je zajelo še močno deževje in sneženje. Snežna ploha se je sicer hitro končala, namesto snega pa je ostala razmočena brozga, saj so temperature te dni bile visoko nad lediščem.

sreda, 10. februar 2016 ob 11:44

Na 20. Fašenku po dornavsko se je predstavilo 20 skupin

Turistično Etnološko društvo Lükari iz Dornave, točneje sekcija društva Cigani, je pred dvajsetimi leti pripravila prvo pustno povorko v Dornavi. Od takrat se je zgodilo marsikaj, kraj je z izgradnjo krožišča pridobil nadvse primeren prostor za izvedbo tovrstne prireditve, v TED Lükari je prišlo do razkola, saj so nekateri "cigani" osnovali svoje društvo Dornavski cigani, kar je v javnosti sprožilo ugibanja, ali to pomeni konec, takrat že dobro uveljavljenega Dornavskega fašenka. ...

sreda, 10. februar 2016 ob 09:51

Študentski domovi v Mariboru na široko odpirajo vrata novim stanovalcem

Študentski domovi Univerze v Mariboru so pripravili dan odprtih vrat, ki bo potekal v petek, 12. februarja. Namenjen bo vsem bodočim študentom - brucom, ki se bodo v času študija odločili za bivanje v štajerski prestolnici. Na ta dan jim bodo še posebej na široko odprli svoja vrata in predstavili možnosti za bivanje ter ostale aktivnosti povezane z bivanjem v Študentskih domovih.

sreda, 10. februar 2016 ob 09:34