Slovenija druga na Madžarskem

Na nedeljskem 1. Božičnem pokalu v madžarskem Sekešfehervarju je rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije osvojila drugo mesto. Božični pokal treh reprezentanc je bila uvertura v 16. Masterplast Fehervar festival nogometa »FC Videoton in prijatelji«, ki traja do srede 30. decembra.

sreda, 30. december 2015 ob 13:58

Leasing družba oškodovana za več kot 1.350.000 evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so na Specializirano državno tožilstvo RS podali kazensko ovadbo zoper nekdanjega direktorja leasing družbe iz UE Maribor zaradi storitve kaznivega dejanja Zloraba položaja ali pravic po 244. členu KZ, nekdanjega direktorja gospodarske družbe iz UE Murska Sobota zaradi pomoči pri storitvi tega kaznivega dejanja in nekdanjega direktorja poslovne enote ene od slovenskih bank zaradi napeljevanja osumljenega k storitvi kaznivega ...

sreda, 30. december 2015 ob 13:45

Jasličar Franček Plohl iz Kukave z dušo in srcem že 20 let izdeluje jaslice

V Slovenskih goricah v vasi Kukava v občini Juršinci živi 73 let jasličar Franček Plohl, ki izdeluje orientalske Betlehemske jaslice, saj ima v svojem domu pravi muzej jaslic, kajti njegovo stanovanje je bogato z najrazličnejšimi jaslicami, katere izdeluje z dušo in srcem.

sreda, 30. december 2015 ob 13:26

V Ključarovcih in na Moti delovni nesreči

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, ki so se vse končale le z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, poskus samomora, dve nesreči pri delu, štiri kršitve javnega reda in miru ter tri primere povoženja divjadi.

sreda, 30. december 2015 ob 09:23

Knjiga in prireditev Oglote o Veržencih

Člani Kulturnega društva »Slavko Osterc« Veržej so leto 2015 zaključili minulo nedeljo v kulturnem domu Veržej, s prireditvijo Oglote o Veržencih. Prireditev je bila posvečena izdaji druge knjige domačina Janeza Ferenca z naslovom Oglote o Veržencih, ki je izšla v tem mesecu. Tokrat se je avtor v knjigi dotaknil rak rane naše družbe – politike, ob tem pa ni pozabil na večno aktualne teme kot so nesoglasja med zakonci, sosedski konflikti, pregovorno slovensko zavist ...

sreda, 30. december 2015 ob 08:53

Ob Dnevu samostojnosti in enotnosti pripravili 11. strelsko tekmovanje

Strelsko društvo Rudar Presika je 26.12. 2015 organiziralo že 11. Tradicionalno strelsko tekmovanje ob Dnevu samostojnosti in enotnosti za prehodni pokal, v streljanju z malokalibrsko puško.

sreda, 30. december 2015 ob 08:36

Ob zaključku leta 2015 še multimedijski performans »VOŠČILO 2016«

V Mladinskem centru Prlekije-združenju NVO so v sodelovanju z Mladinskim svetom Ljutomer-Listo mladih po letih ali srcu, zadnjo soboto v letu 2015 izvedli multimedijski performans z naslovom VOŠČILO 2016. Z uporabo dostopa do svetovnega spleta, računalnika in LCD projektorja so na velikem platnu predvajali članke s fotografijami, ki so bili objavljeni na spletnem mediju www.prlekija-on.net skozi daljšo časovno obdobje in so le ti bili povezani direktno ali posredno z omenjenima organizacijama ...

torek, 29. december 2015 ob 21:23

Sladkorna bolezen – novosti pri zdravljenju

Koronarno društvo Radenci, ki združuje natanko 132 članic in članov (srčno – žilnih bolnikov) iz širšega območja severovzhodne Slovenije (od Lenarta do Lendave in Ormoža), predvsem iz Pomurja in Slovenskih goric, s številnimi dejavnostmi, nenehno skrbi za boljše počutje članstva. Slednje namreč predstavlja tudi v pomurski regiji najpomembnejšo organizirano doživljajsko rehabilitacijo bolnikov z boleznijo srca in ožilja izven zdravstvenega sistema. In enako kot praktično ...

torek, 29. december 2015 ob 21:15

V Mariboru oropali prodajalno nakita in ur

V torek, 29. decembra, okoli 10.30 je bil OKC PU Maribor obveščen o ropu v prodajalni nakita in ur v Mariboru. Na kraj so bile napotene policijske patrulje in kriminalisti, ki opravljajo ogled kraja dejanja ter zbirajo obvestila. Policisti so po dejanju postavili blokade in preverjali vse podatke, ki so pomembni za preiskavo dejanja.

torek, 29. december 2015 ob 16:59

Občanka središče mesta zasula z najrazličnejšimi predmeti

Iz prekmurske prestolnice poročajo o nenavadni situaciji, kjer je Slovenska ulica zaprta zaradi občanke, ki na ulico meče najrazličnejše predmete, od stolov do likalnika, Uprava RS za zaščito in reševanje pa poroča, da oseba grozi s samomorom.

torek, 29. december 2015 ob 15:36