Pohod iz Orehovcev k polnočnici v Radgono

Prizadevni člani in članice Turističnega društva Majolka, čigav predsednik je Branko Pintarič, in še nekaj njihovih prijateljev, so tudi letos izpeljali božični pohod z baklami. Tokrat so se iz Orehovcev in Orehovskega Vrha, skozi Črešnjevce, odpravili k polnočnici v farni cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni. Po prijetnem vremenu se je pohoda dolgega približno šest kilometrov udeležilo kakšnih 30 članic in članov društva ter drugih ljubiteljev pohodništva.

petek, 25. december 2015 ob 23:01

Po 38 letih smo na božič lahko videli polno Luno

Letošnji božič je po 38 letih spet prinesel še nekoliko drugačno darilo. Če že ni bilo snega, smo pa lahko gledali polno Luno, kar se je nazadnje zgodilo leta 1977, naslednja pa bo leta 2034.

petek, 25. december 2015 ob 20:31

Na prostem uprizorili že 49. predstavo Božična noč na Razkrižju

Na sveti večer v četrtek, 24. decembra, je pri Ivanovem izviru ob reki Ščavnici bila uprizorjena predstava na prostem Božična noč na Razkrižju. 49. predstavo Božična noč je organiziralo in uprizorilo Turistično narodopisno društvo Razkrižje v sodelovanju z občino Razkrižje, župnijo Razkrižje ter drugimi društvi v občini Razkrižje.

petek, 25. december 2015 ob 10:56

Z osebnim vozilom zletel s ceste v hišo

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, ki so se vse končale le z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, trinajst kršitev javnega reda in miru, pridržali eno osebo, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

petek, 25. december 2015 ob 09:34

Čarobni december v vrtcu Križevci

Mesec december je za mnoge najlepši čas v letu. Naši otroci v teh dneh, ko njihova pričakovanja obarva navdušenje in veselje, potrebujejo še več pozornosti. V prazničnem času se težko izognemo potrošniški mrzlici, saj se številni dobrotniki, ki izpolnjujejo želje v tem času kar vrstijo. A vseeno so prazniki, počitnice in prosti čas sicer čudovita priložnost, da obogatimo svoje odnose in spoznavamo drug drugega, se drug drugega veselimo ter pokažemo svojo naklonjenost.

četrtek, 24. december 2015 ob 22:53

Veseli december v vrtcu na Cvenu

Veseli december – mesec pričakovanj, skrivnih želja in čudovitih, nepozabnih trenutkov. Tudi takšnih, ko so nas v vrtcu obiskali zunanji otroci, s katerimi smo pekli parkeljne in izdelovali praznične okraske. S tem smo polepšali garderobe in smrečice v igralnicah ter na prostem, ki so kot pika na i dobile še lučke. Te so razveseljevala naša srčeca, ko smo prihajali v vrtec in popestrile dogajanja: od ogledov lutkovnih predstav v KD Ljutomer, »Veselega pričakovanja«, ...

četrtek, 24. december 2015 ob 22:42

Božični muzikal v Cezanjevcih

Čarobno, čudovito, prekrasno … S takšnimi in podobnimi besedami so obiskovalci cezanjevskega Božičnega muzikla zapuščali telovadnico osnovne šole, ki je bila ta večer napolnjena do zadnjega kotička.

četrtek, 24. december 2015 ob 22:34

Srčni pevski zbor zapel za dobro jutro

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je stanovalkam instanovalcem predpraznično, predbožično, jutro s svojim nastopompolepšal Srčni pevski zbor Zdravilišča Radenci, ki ima za sebojže dve leti nastopanja.

četrtek, 24. december 2015 ob 14:00

Avto Rajh ponovno Citroënov koncesionar leta

Citroën Slovenija je pred dnevi podelil priznanja najboljšim koncesionarjem v letu 2015. Podjetje Avto Rajh je postalo najboljši koncesionar na področju Citroën financiranje.

četrtek, 24. december 2015 ob 12:49

Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, skušajo neznanci vstopati v stanovanja

Na Elektro Maribor so opozorili, da z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, skušajo neznanci vstopati v stanovanja, pridobivati podatke o električnem priključku, kupce pa z neresničnimi in zavajajočimi informacijami prepričujejo v podpisovanje aneksov, ki pa niso aneksi, temveč nove obvezujoče pogodbe. Pri podjetju zato priporočajo posebno previdnost, v primeru dvoma v identiteto osebe, ki vas je obiskala, pa vedno zahtevajte njeno identifikacijo.

četrtek, 24. december 2015 ob 12:25