Na ŠICovi noči štiri ure glasbe in zabave

V Ljutomeru bo v soboto, 21. novembra, potekala ŠICova noč, na kateri bodo nastopili Gadi, Učiteljice, Klapa Godimenti in Mladen Grdović z Grupo Romantic. Koncert bo v športni dvorani ŠIC Ljutomer od 20. ure naprej

četrtek, 12. november 2015 ob 09:14

Mešani pevski zbor Cantate presenečenje na dogodku TEDx Ljubljana

V nedeljo, 8. novembra, se je v Cankarjevem domu v Ljubljani odvijal dogodek TEDx Ljubljana. TEDx dogodki se organizirajo po vseh večjih mestih po svetu in so namenjeni širjenju novih idej. TEDx Ljubljana je v 6 letih organizirala 22 dogodkov, obiskalo pa jih je okoli 7.500 gledalcev. Uspeli so zbrati že 131 govornikov in idej ter več kot 250.000 ogledov videoposnetkov. Tokratni dogodek je gostil 11 govornikov z zelo različnimi idejami in vstopnice so bile razprodane v rekordnih 30. sekundah ...

sreda, 11. november 2015 ob 20:18

Na Martinovo lepo – za tri dni grdo

Naprelep sončen jesenski dan se je letos zgodil Martinov praznik, aeden izmed ljudskih pregovorov pravi, »Čeje na Martinovo lepo - za tridni grdo !« Vendar naslednje stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanovRadenci, sploh niso pomislili, ko so jim na praznični dan postregliz Martinovo pojedino iz DOSOR-jeve kuhinje, kjer s svojo ekipo»kraljuje« kuhar Marko:kokošjo juho z zvezdicami, mlince, rdeče dušeno zelje, pečenoraco in za sladico pečena jabolka ...

sreda, 11. november 2015 ob 19:22

Na Gibini postavili 1.500 metrov ograje z ostrimi ploščicami

V sredo, 11. novembra, so po južni meji Slovenije na izpostavljenih mestih začeli postavljati žičnato ograjo. Na Gibini so vojaki postavili okoli 1.500 metrov ograje, ki bo služila nadzorovanemu prehodu prebežnikov v državo, ograja pa je za zdaj predvidena za pol leta.

sreda, 11. november 2015 ob 17:12

Javna razpisa za nagrade študentom ob napredovanju v višji letnik in nagrade študentom ob zaključku študija

Občina Ljutomer je v Uradnem glasilu Občine Ljutomer št. 5 z dne 26. oktober 2015 objavila javna razpisa za nagrade študentom ob napredovanju v višji letnik in nagrade študentom ob zaključku študija. Razpisa sta odprta še do petka, 13. novembra 2015. Kot pravočasne štejejo tudi vloge, ki bodo zadnji dan roka oddane na pošto kot priporočene pošiljke.

sreda, 11. november 2015 ob 15:44

Mladi Radgončanki zmagovalki Avstrijskega štajerskega deželnega mladinskega prvenstva v tenisu

V predtekmovanjih mladinskega deželnega prvenstva v tenisu, ki so potekala po celotni avstrijski Štajerski je igralo okrog 1000 mladih tekmovalk in tekmovalcev iz kar 270 ekip. Najboljši iz predtekmovanj so se na finalnem turnirju v Deželnem teniškem centru avstrijske Štajerske v Lipnici potegovali za naslove deželnih prvakov, med njimi punce iz ekipe SUTC Bad Radkersburg, v kateri nastopata tudi Tjaša Breznik in Hana Kaučič, doma iz Gornje Radgone. Radgončanki sta tekmovali v kategoriji ...

sreda, 11. november 2015 ob 14:12

Na Gibini že stoji žičnata ograja

Potem ko je Vlada RS sprejela dodatne ukrepe pri nadzoru prihoda prebežnikov, je v sredo, 11. novembra, na najbolj izpostavljenih delih južne meje Slovenska vojska pričela postavljati žičnato ograjo.

sreda, 11. november 2015 ob 12:49

Predpraznične dobrote Pomurja v Rovih pod Kranjem

Rovi pod starim Kranjem se nahajajo pod samim centrom starega mesta in so dolgi 1300m. Kot inovativni turistični produkt so bili s strani STO Slovenije leta 2009 nagrajeni s priznanjem SREBRNI SEJALEC.

sreda, 11. november 2015 ob 10:30

Avtobus naj bi namerno peljal mimo dijakov in študentov

V preteklih dneh nam je več dijakinj ter tudi njihovi starši, poslalo opis nenavadnih dogodkov, ki so se dogajali na avtobusni postaji v Radencih, ki kot pravijo, se niso zgodili prvič.

sreda, 11. november 2015 ob 08:48

Pomurci v kvadratu in krogu, kocki in krogli

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je letos razpisal likovni natečaj na temo »Kvadrat in krog, kocka in krogla«. V Pomurju je dela likovnic in likovnikov zbirala Območna izpostava JSKD Gornja Radgona, ki je tudi pripravila regijsko razstavo. Na tej razstavi, ki je na ogled v galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni, jerazstavljenih 18 del, ki jih je izmed 45 prispelih izbral selektor, likovni kritik in kustos iz Maribora Mario Berdič.

torek, 10. november 2015 ob 22:22