Jubilejna, deseta knjiga receptov, Marije Fras

Marija Fras, roj. 1939, iz Paričjaka nad Radenci, v osrčju Kapelskih goric, upokojena učiteljica gospodinjstva in kemije, že celi dve desetletji sistematično raziskuje ter popisuje značilnosti ljudske prehrane v severovzhodni Sloveniji. Tako je doslej izdala že devet knjig za uporabo pri kuhanju. Prva je bila leta 1977 »Jedi naših babic«, ki so ji potem sledile: leta 1999 »Prleška kuhinja«, leta 2002 »Sadje v prehrani«, leta 2004 »Dobra domača ...

petek, 6. november 2015 ob 20:13

Med martinovanjem ne pozabite na varnost

Bliža se martinovo, z njim pa tudi čas praznovanj in druženj. Da bi bilo martinovanje prijetno in varno, bo od 6. do 15. novembra potekal že tretji del akcije 0,0 šofer - trezna odločitev. V tem času bodo za večjo varnost na cestah skrbeli tudi policisti, ki bodo po vsej Sloveniji pogosteje preverjali vožnjo pod vplivom alkohola.

petek, 6. november 2015 ob 18:10

Občina Razkrižje prejela naziv Planetu Zemlja prijazna občina 2015

Na slovesni prireditvi ob otvoritvi 46. sejma Narava-zdravje, ki je v četrtek potekalo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je društvo Planet Zemlja podelilo že šeste nazive Planetu Zemlja prijazna občina. Naziv so si letos prislužile naslednje občine: Razkrižje, Vodice, Zreče, Žalec in Ljubljana. Razkrižje je osvojilo naziv v kategoriji do 3.000 prebivalcev.

petek, 6. november 2015 ob 14:21

Otroke v enoti Grozdek Kapela razveselili z lutkovno predstavo

Lutkovna skupina KUD Bubla iz Radencev je razveselila otroke v vrtcu Radenci Radenski mehurčki - enoti Grozdek Kapela s predstavo "Šivilja in škarjice". Otroci so bili navdušeni, saj so obogatili dan otrokom.

petek, 6. november 2015 ob 13:01

Delavnice in predavanja likovne terapevtke Irene Valdes na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer

5. 11. 2015 smo na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer gostili Ireno Valdes - likovno terapevtko. Po zaključenem dodiplomskem študiju v Ljubljani se je odločila za magisterij iz likovne terapije v Nemčiji. Magisterij je zaključilaleta 2008 na Alanus Hochschule, Alfter bei Bonn, Nemčija. Trenutno nadaljuje svojo izobraževalno pot z doktorskim študijem razvojne psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

petek, 6. november 2015 ob 12:50

Med čakanjem na sprejem v Avstrijo se je pet prebežnikov sprlo in začelo pretepati

V četrtek, 5. avgusta, ob 17. uri, je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju 1.461 oseb. Nastanitveni center Šentilj je tekom dne zapustilo 3.120 oseb. Okoli 800 jih je še na vstopu v Avstrijo.

četrtek, 5. november 2015 ob 19:00

V čelnem trčenju umrla 59-letna voznica osebnega vozila

V četrtek, 5. novembra, okoli 14.20 ure je 59-letna ženska vozila osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Maribora proti Dravogradu. Izven naselja Fala je na ravnem, preglednem delu ceste, iz do sedaj še neugotovljenega vzroka, nenadoma zavila v svojo levo stran, preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, po katerem je ravno takrat pravilno, v nasprotni smeri pripeljal 44-letni voznik tovornega vozila iz Hrvaške.

četrtek, 5. november 2015 ob 18:45

Doktorja Fausta misli tudi za današnji čas

Vpredprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci,se vsako sredo popoldne zbirajo članice in člani literarne sekcije,ki jo vodi in usmerja prof. BeaBaboš Logar.Poleg pogovorov o vsebinah različnih prebranih književnih delih,kot tudi o lastnem ustvarjanju, pisanju besedil in pesmi, se od časado časa lotijo klasičnih del svetovne književnosti.

četrtek, 5. november 2015 ob 10:34

Pričeli z zbiranjem podpisov za postavitev ograje na slovenski meji

Danes so se na spletni strani www.slovenija-spreglej.si začeli zbirati podpisi za peticijo Slovenija, spreglej!, s katero želi njen pobudnik in prvopodpisnik predsednik SLS mag. Marko Zidanšek Vlado RS opozoriti, da »ne sme več pristajati na vlogo obstranskega statista v igri interesov velikih evropskih držav, predvsem Nemčije, in na pleča Slovencev prenašati tujih bremen.« Po njegovem in prepričanju drugih podpisnikov peticije Slovenija, spreglej! mora državno mejo Vlada RS ...

sreda, 4. november 2015 ob 12:221

Slovenci v Ljutomeru Madžarom zabili pet golov in zmagali

V torek, 3. novembra, se je slovenska futsal U21 reprezentanca, v Ljutomeru na prijateljski tekmi pomerila z Madžarsko ter jo premagala s 5:1. Reprezentanca je gostovala v Ljutomeru, kjer deluje klub Meteorplast, ki nameni precej pozornosti mladim selekcijam, tekmo pa je v športni dvorani ŠIC spremljalo okoli 300 gledalcev.

torek, 3. november 2015 ob 22:25