Mesec požarne varnosti v vrtcu Križevci

V skupini 4-5 letnih otrok vrtca Križevci potekajo že ves mesec različne aktivnosti na temo gasilci. V našem vrtcu se vedno trudimo, da sledimo smernicam in priporočilom, ki jih vsako leto pripravi Gasilska zveza Slovenije skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje ter Slovenskim združenjem za požarno varstvo. Program aktivnosti smo pripravili tako, da so otroci pridobili čim več različnega praktičnega znanja in spretnosti z namenom otroke seznaniti z varnim načinom življenja ter ...

četrtek, 29. oktober 2015 ob 17:16

Malonedeljski folklorniki so zaplesali v jesen

Sekcija Folklorne skupine Kulturnega društva Mala Nedelja je ob svoji dolgoletni tradiciji in nastopih, v petek, 23. oktobra, pripravila folklorno prireditev Zaplešimo v jesen.

četrtek, 29. oktober 2015 ob 16:54

Aleš Primc nagovoril Pomurce

V sredo, 28.10.2015, se je v Veržeju odvijal pogovorni večer z Alešem Primcem na temo družinskega referenduma. Ustavno sodišče je namreč pred dnevi, natančneje 22. oktobra letos, odločilo, da referendumu o Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih bo!

četrtek, 29. oktober 2015 ob 14:33

Maraton treh src ob jubileju čestital ljubljanskim kolegom

Ob dvajseti obletnici Ljubljanskega maratona je organizatorjem čestital tudi Maraton treh src, ki je pod okriljem Radenske najstarejši maraton ne le pri nas, temveč v vsej JV Evropi, saj je letos potekal že 35. leto zapored.

četrtek, 29. oktober 2015 ob 12:28

Prižgite svečo manj, saj noben odpadek ni dober odpadek

Bliža se 1. november, ko bomo na grobovih ponovno prižgali svečke v spomin preminulim. Slovenci smo v samem svetovnem vrhu po porabi sveč na prebivalca, vsako leto jih prižgemo okrog 23 milijonov, kar znaša med 6 in 7 tisoč ton nagrobnih sveč, pri čemer jih kar 11 milijonov zagori v obdobju okoli 1. novembra. Skupaj z Avstrijci in Poljaki tako Slovenci sodimo v sam vrh EU po porabi nagrobnih sveč.

četrtek, 29. oktober 2015 ob 09:12

V drugem valu v Slovenijo vstopilo že preko 100 tisoč prebežnikov

Število prebežnikov, ki so vstopili na območje Slovenije, od 17. do 29. oktobra, je preseglo število 100 tisoč. Podatki so sicer informativne narave in ne izhajajo iz uradnih evidenc, število pa je do 6. ure znašalo 102.757.

četrtek, 29. oktober 2015 ob 08:41

Dvestotica šestih sosednjih naselij

Prekodvesto občank in občanov, skupno 210, je prišlo na srečanjestarejših od 70 let v DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Zanjeje v torek, 27. oktobra popoldne, druženje po tradiciji pripravilaKrajevna organizacija Rdečega križa Radenci, a finančno pokritjeje zagotovila Občina Radenci.

sreda, 28. oktober 2015 ob 20:02

SLS bo ob neaktivnosti Vlade RS, začela zbirati podpise za takojšnje zaprtje meje z ograjo

V Slovenski ljudski stranki, so že od vsega začetka t.i. begunske krize zelo aktivni v smeri omejitve in zajezitve prehoda prebežnikov preko naše države in za zaščito slovenskega ozemlja z zaprtjem meja.

sreda, 28. oktober 2015 ob 15:34

Nogometaši Cvena jesenski prvaki

Članska nogometna ekipa Športnega društva Cven, ki letos zelo uspešno nastopa v 2. MNL MS, je jesenski del tekmovanja končala na prvem mestu. V desetih tekmah so devetkrat zmagali in le enkrat izgubili v gosteh, pred drugo uvrščenimi Apačami pa imajo že sedem točk prednosti.

sreda, 28. oktober 2015 ob 13:56

Ksenija Filipič, energična Prlečka, ki je službo učiteljice zamenjala za vodenje lastnega podjetja

Pogovarjali smo se s Ksenijo Filipič iz Logarovcev, energično Prlečko, ki je v tej sezoni sodelovala v šovu TOP4 s Tjašo Kokalj. Ksenija je medtem šov že zapustila, najbolj pa jo je zmotila povezava med Playboy fotografijami in poslovnim svetom, saj kot je dejala, tega ne potrebuje, sama pa je z oddajo želela pridobiti več prepoznavnosti na poslovnem področju, ne na straneh revije za moške.

sreda, 28. oktober 2015 ob 13:08