Gasilska zveza Sveti Tomaž izvedla gasilsko vajo

V mesecu požarne varnosti so gasilsko vajo pripravili tudi gasilci Gasilske zveze Sveti Tomaž. Z vajo so gasilci iz celotne zveze preizkusili svoje gasilske sposobnosti in spretnosti v hitrem odločanju ter sprejemanju zadanih nalog. Potek vaje je zahtevalo gašenje gorečega stanovanjskega objekta in reševanje ponesrečencev, izvedena je bila v nedeljo, 25. oktobra 2015 ob 13.00 uri v sodelovanju z gasilci PGD Trnovci.

sobota, 31. oktober 2015 ob 10:03

Nočna prireditev »Čira čara cumprnija«

Pred nočjo čarovnic je Društvo za trajnostni razvoj Perika Gančani pri Beltincih pripravilo že četrto prireditev noč čarovnic z naslov »Čira čara cumprnija«. Dogodek, katerega se je udeležilo veliko najmlajših iz vasi Gančani, ki so jih spremljali njihovi starši je potekal v večernih urah v petek, 30. oktobra, v dvorani Športno rekreacijskega centra Gančani.

petek, 30. oktober 2015 ob 21:48

Peter Podlunšek navdušil z letalnimi čarovnijami v Rakičanu

Dvorec Rakičan je v petek v znamenju najboljše čarovniške zabave, kjer se je na dogodku Ples - noč čarovnic, zbralo veliko število ljublteljev zabave. Organizatorji pričakujejo okrog 10.000 obiskovalcev, kjer se bo za vsakega našlo kaj zanimivega.

petek, 30. oktober 2015 ob 21:21

Preletavanje drona povzročilo vznemirjenje in strah med prebežniki

Avstrijski varnostni organi so  30.10.2015, med 7. in 14. uro iz nastanitvenega centra v Šentilju sprejeli 3.000 prebežnikov. V nastanitveni center jih je v tem času prispelo 1.330, trenutno pa se jih centru v Šentilju 2.730.

petek, 30. oktober 2015 ob 17:19

LAS Prlekija nadaljuje s poslanstvom

80 ustanovnih članov je 29. oktobra v Svetem Juriju ob Ščavnici ponovno konstituiralo Lokalno akcijsko skupino Prlekija, ki poslej deluje na območju osmih občin: Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej. LAS Prlekija je edina lokalna akcijska skupina v državi, ki meji hkrati na Avstrijo in na Hrvaško. Ob desnem bregu Mure ležijo najrodovitnejša polja, ki se zlagoma dvigujejo v gričevnat svet Slovenskih Goric, znan po najbolj ...

petek, 30. oktober 2015 ob 13:55

Hrvaški državljan z ukradenim avtomobilom nezakonito prevažal mladoletne osebe

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so 27.10.2015, okrog 23.00 ure na počivališču Mol Pince ob vstopu v Republiko Slovenijo zaustavili in kontrolirali osebno vozilo znamke Audi, avstrijskih registrskih številk, katerega je vozil 35-letni državljan Hrvaške.

petek, 30. oktober 2015 ob 13:15

Marija Sreš predstavila svojo novo knjigo z naslovom »Pod krošnjo stare jablane«

Danes 72-letna Marija Sreš je davnega leta 1971 odšla kot katoliška misijonarka v Gudžarat v Indijo med staroselce. Marija Sreš je bila rojena v Bratoncih, v Mariboru pa je končala višjo ekonomsko šolo. Že takrat je bila njena tiha želja, da bi postala misijonarka. Kar 40 let je opravljala delo katoliške misijonarke, predvsem je živela in sodelovala z indijskimi podeželskimi ženskami, ki jim je pomagala, da so postale bolj samozavestne, odločne in se borile, da ženske v Indiji ne ...

petek, 30. oktober 2015 ob 10:09

Dve razstavi naenkrat v soboški Galeriji

Vmurskosoboški Galeriji so 29. oktobra zvečer pripravili otvoritevkar dveh razstav hkrati. V osrednjih prostorih je na ogled razstavaslik in risb 40-letnega UrošaWeinbergerja, samostojnegakulturnega ustvarjalcaiz Ljubljane, v manjših prostorih ter v izložbi pa so razstavljenadela najmlajših iz vrtcev, osnovnošolk in osnovnošolcev terdijakinj in dijakov, ki so nastala v spremljevalnem programu Galerijev zadnjih dveh letih.

petek, 30. oktober 2015 ob 09:47

Policija in vojska odlično sodelujeta

"Odlično," odgovarjajo slovenski policisti in vojaki, ko vprašanje nanese na njihovo medsebojno sodelovanje pri delu z migranti. "Obseg nalog policistov kljub pomoči vojske ostajajo enake, je pa policistom ob prisotnosti vojakov lažje opravljati svoje delo." je pojasnil Beno Drobnič, zaposlen na Policijski postaji za izravnalne ukrepe Maribor, danes pa v vlogi vodje Namestitvenega centra Šentilj: "Policisti tako še vedno spremljamo migrante, jih evidentiramo, opravljamo varnostne preglede ...

četrtek, 29. oktober 2015 ob 19:50

»Lažje je biti prekmurski Slovenec na Madžarskem kot pa v skrajno islamistični Sloveniji«

Na dogajanje okrog begunske krize in prehoda prebežnikov čez Pomurje in Slovenijo, ki je v drugem valu presegla že številko 100 tisoč, se je odzval tudi dr. Peter Štumpf, soboški škof, ki je na spletni strani Škofije Murska Sobota objavil zapis, ki ga objavljamo spodaj v celoti.

četrtek, 29. oktober 2015 ob 18:192