Martinovanje se vrača na Glavni trg z Mambo Kingsi, ocenjevanjem Prleškega špricarja in kuhanjem tačovice

V preteklih dveh letih je prleška prestolnica največji praznik vinogradništva in vinarstva »Martinovanje v Lotmerki« doživela ob ljutomerski vinski kleti, kjer se je večerne zabave in bogatega spremljevalnega programa (ocenjevanje Prleškega špricarja, kuhanje tačovice, krsta mošta…) udeležilo več tisoč obiskovalcev (2013 in 2014). Po dveh letih pa se prireditev ponovno seli na osrednji trg v Ljutomeru.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 18:25

7-letni deček iz Iraka s pomočjo policistov znova s svojo mamo

Policisti imajo v teh dneh izjemno težko nalogo, soočeni so s številnimi tragičnimi zgodbami ljudi. V gneči in zmedi, ki jo povzroča množica, lahko pride tudi do izgube najbližjih, največkrat otrok.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 18:22

Vzgojiteljice in vzgojitelji preplavili Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je bila gostiteljica že 13. Vzgojiteljade, vsakoletnega srečanja slovenskih srednjih šol z izobraževalnim programom predšolska vzgoja. Vzgojiteljade - tokrat poimenovane Pisana jesen v Prlekiji - se je udeležilo več kot 300 dijakov. Poleg vzgojiteljic in vzgojiteljev srednješolskega programa na GFML so se srečanja udeležili dijaki z Ekonomske in trgovske šole Brežice, Gimnazije Celje – Center, Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra ...

četrtek, 22. oktober 2015 ob 17:46

Pri Mali Nedelji bodo v jesen zaplesali

V okviru praznovanja 5-letnice delovanja, folklorna skupina KD Anton Krempl, Mala Nedelja, pripravlja prireditev z naslovom "Zaplešimo v jesen". Na odru malonedeljskega kulturnega doma bodo v petek, 23. oktobra, ob 19. uri, ob domačih folklornikih, nastopili še gostje, FS Veseli Prlek Kluba prleških babic, Melinčke ciglarke iz KD Melinci, ljudski pevci Fantje od Male Nedelje in člani literarne sekcije KD Anton Krempl.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 16:25

Vsi prebežniki zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni

Danes ponoči je bilo iz Rigonc v sprejemni center v Petišovce prepeljanih 227 in v sprejemni center v Dolgo vas 131 prebežnikov. Po končanem postopku evidentiranja so bili prepeljani v nastanitveni center v Gornjo Radgono, kjer je bilo nastanjenih 1.058 prebežnikov.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 16:15

Slovenski policijski helikopter posnel hrvaške policiste, ki migrante usmerjajo v Slovenijo čez zeleno mejo

Slovenski policijski helikopter je s termovizijsko kamero v noči na 21. oktober posnel večjo skupino migrantov in beguncev, ki jih hrvaški varnostni organi niso poskušali ustaviti pri prehajanju slovenske meje. Prav tako jih niso usmerili proti primernejšemu mestu za prestop meje, temveč so jih napotili čez t. i. zeleno mejo, kjer so nekateri poskušali vstopiti v državo s prečkanjem mejne reke Sotle. Med njimi so bili tudi majhni otroci.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 15:22

Občina Sv. Jurij ob Ščavnici vzpostavila občinsko blagajno; odziv o odpustu dolgov zelo skromen

V okviru Evropskega tedna lokalne demokracije 2015, je Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, v sredo, 21. oktobra, organizirala Dan odprtih vrat občine, z namenom povečanja vključenosti prebivalcev v lokalno dogajanje, krepitve dialoga z občani in s tem povečanje demokracije na lokalnem nivoju.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 11:38

V obračunu med prebežniki ena oseba zabodena; na poti vojska

V četrtek, 22. oktobra, je po 4. uri v Rigoncah zeleno mejo prestopila velika skupina, med 2.000 in 3.000 prebežniki, po 7.30, pa je zeleno mejo pri Rigoncah začela prestopati še ena skupina prebežnikov. Po navedbah tujcev so prispeli z vlakom z enajstimi vagoni, spremljali in usmerjali pa naj bi jih hrvaški policisti. Tudi v tej skupini bi bilo lahko okoli 2.000 prebežnikov.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 10:08

Na območju Zavrča ponoči nedovoljeno in neorganizirano vstopilo okoli 660 prebežnikov

V četrtek, 22. oktobra, okoli 00.45 je v bližini mejnega prehoda Zavrč v našo državo iz Republike Hrvaške nedovoljeno in neorganizirano vstopilo okoli 660 prebežnikov, ki so jih do tja spet nenapovedano pripeljali z avtobusi.

četrtek, 22. oktober 2015 ob 08:34

Sprejemni center v Središču ob Dravi prazen

Iz sprejemnega centra Središče ob Dravi so uspeli vse prebežnike, ki so jih namestili včeraj ponoči in danes zjutraj po prihodu vlaka s 1.500 prebežniki, prepeljati v nastanitveni center Šentilj, tako da je ta sedaj prazen.

sreda, 21. oktober 2015 ob 19:18