Nekaj ti moram povedati ... vrtec Križevci

V vrtcu Križevci smo ta teden pripravili različne dejavnosti, ki so popestrile tako naše dopoldneve kot popoldneve, in so bile vsebinsko povezane z letošnjim sloganom ob Tednu otroka: NEKAJ TI MORAM POVEDATI.

sobota, 10. oktober 2015 ob 08:58

Na Prleški brotvi opravili svečano trgatev mestnega trsa

Martina - klub vinskih kraljic Ljutomer in Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Ljutomer, so v petek, 9. oktobra, pripravili Prleško brotvo, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, potomca najstarejše trte na svetu, ki raste v atriju Mestne hiše.

sobota, 10. oktober 2015 ob 00:37

Ustvarjalnice s starši ob Tednu otroka

V vrtcu Cezanjevci, praznujemo prav poseben teden, teden otroka. Ker si želimo, da bi starši čim več svojega časa aktivno preživeli s svojimi otroki, smo se odločili, da delavnice zanje pripravimo prav v tem času. Skupaj smo se družili v torek, 6. 10. 2015.

petek, 9. oktober 2015 ob 22:41

Pokal Slovenije za OK Radenci zaključen

Kot smo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, so v 3. krogu Pokala Slovenije odbojkarji OK Radenci premagali ekipo OK Hoče mladi s 3 : 0 in se tako uvrstili v 4. krog tega tekmovanja. Ta tekma, 4. kroga, je bila minulo sredo, 7. oktobra, v Veliki športni dvorani v Radencih ob 19. uri. V goste je prišla ekipa OK Calcit Volleyball II iz Kamnika. Ob morebitni zmagi bi se Radenčani prebili med 16 najboljših ekip v Sloveniji in s tem bi v Radence privabili najboljše slovensko ...

petek, 9. oktober 2015 ob 22:22

Vrhunski recital Adriane Magdovski v GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Poslušalci v dvorani glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, so v četrtek, 8. oktobra, bili priča vrhunskemu recitalu s komentarjem, ki ga je na zanimiv način izvedla priznana pianistka Adriana Magdovski.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:36

Vsakoletni Miholov sejem živi in raste

Občina Veržej je skupaj z Zavodom Marianum Veržej, Rokodelskim centrom domače in umetnostne obrti Veržej, v nedeljo, 27. septembra, pripravila četrti Miholov sejem rokodelstva, domače kulinarike in lokalnih proizvodov.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:22

Moj dežnik je balon

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo si teden otroka popestrili z različnimi dejavnostmi. Od daleč, zelo daleč smo dobili obisk posebne deklice Jelke. Tako je. Obiskala nas je prisrčna Jelka s pravljico Moj dežnik je lahko balon.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:11

Kostanji že lepo dišijo

V pravem jesenskem dopoldnevu so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, 9. oktobra ob 9.30 zbirali pri leseni hišici na DOSOR-jevem dvorišču, kjer so posebej zanje bile pripravljene mize in klopi. Že pred tem pa je hišnik Slavek zakuril v peči, odprt ogenj prekril s posebno luknjasto posodo, vanjo pa stresel mamljiv jesenski sadež – kostanje.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:00

PVD Sever za Pomurje organiziralo izlet na Gorenjsko

V soboto, 3. oktobra, je PVD "Sever" za Pomurje organiziralo izlet na Gorenjsko, katerega se je udeležilo 54 članic in članov društva.

petek, 9. oktober 2015 ob 11:20

Medgeneracijsko branje v Splošni knjižnici Ljutomer

Splošna knjižnica Ljutomer se je prijavila in bila uspešna pri razpisu Knjižnice povezujejo na Združenju splošnih knjižnic Slovenije.

petek, 9. oktober 2015 ob 10:37