MNZ na javni dražbi prodaja stanovanje v Ljutomeru

Ministrstvo za notranje zadeve vabi na ponovno javno dražbo, ki bo 19. oktobra 2015 ob 9. uri na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani. Ministrstvo prodaja nezasedena stanovanja v lasti Republike Slovenije in v upravljanju Ministrstva za notranje zadeve.

petek, 2. oktober 2015 ob 14:08

Pod vplivom alkohola zapeljal v prepust in se hudo telesno poškodoval

V četrtek, 1. oktobra, se je zgodilo več prometnih nesreč, nekatere tudi s hudimi telesnimi poškodbami. Okoli 10. ure je 20-letni moški vozil motorno kolo od Polenšaka proti Dornavi. V Hlaponcih je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal s cestišča in trčil v betonski prepust. V trčenju se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj. Policisti mu bodo vročili plačilni nalog, o svojih ugotovitvah pa bodo podali poročilo tudi pristojnemu tožilstvu.

petek, 2. oktober 2015 ob 10:01

»Odvrtele« so se DOSOR-jeve karaoke

Kot vemo, so letos vso poletje v DOSOR-ju, Domu starejših občanovRadenci, potekale številne prireditve za stanovalke in stanovalce doma, ki so se jih udeležili tudi mnogi drugi obiskovalci. Bili so to dogodki v okviru »DOSOR-jeve vetrnice«.

petek, 2. oktober 2015 ob 09:47

Pričenja se 15. Festival Stare trte

Med 4. 10. in 11. 11. bo v Mariboru in v destinaciji Maribor - Pohorje potekal 15. Festival Stare trte, vrhunski festival vina in kulinarike, kulture in zabave. Letošnji festival bo trajal mesec in pol, v tem času se bo zvrstilo skoraj 60 dogodkov z več kot 30 partnerji. Na novinarski konferenci so organizatorji Festivala Stare trte, predstavniki Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, predstavili tudi sladico, ki so jo poimenovali Poljub Stare trte.

petek, 2. oktober 2015 ob 09:03

Otroci vrtca Cven obiskali Grünt TD Cven

Otroci vrtca Cven smo lep sončen dan izkoristili za obisk TD Cven. Na njihovem Grüntu so nam pripravili prijeten sprejem. Pokazali so nam razstavo njihovih dejavnosti in kmečko orodje, ki so ga kmetje nekoč uporabljali pri delu na kmetiji. Le tega sedaj člani društva uporabljajo za prikaz kmečkih opravil mladim rodovom.

petek, 2. oktober 2015 ob 08:41

V Sloveniji trenutno prostora za nastanitev preko 6 tisoč tujcev

Stanje s prebežniki je v Sloveniji trenutno umirjeno, kar so v nastanitvenih centrih izkoristili za povečanje kapacitet, saj se stanje lahko hitro spremeni. Na Hrvaško še namreč vsak dan vstopi več tisoč prebežnikov, ki pa v veliki večini državo zapustijo v 24 urah ter pot preko Madžarske nadaljujejo večinoma proti Nemčiji in Skandinaviji.

četrtek, 1. oktober 2015 ob 19:59

Mesec oktober - mesec varstva pred požari

Mesec oktober je mesec varstva pred požari. V tem času potekajo aktivnosti, ki so dogovorjene znotraj Gasilskih zvez in Prostovoljnih gasilskih društev. Gasilci bodo v tem mesecu intenzivneje izvajali vaje po društvih, sektorjih, občinskih poveljstvih, prav tako bodo organizirali dneve odprtih vrat gasilskih domov za občane, šolarje in otroke iz vrtcev. Izvajali bodo propagandno informativno dejavnost, prav tako pa pregledali vodne vire in zajetja požarne vode.

četrtek, 1. oktober 2015 ob 18:55

Jurakova Klop za zmenke krasi okolico študentskih domov v Mariboru

V Mariboru so poleti začeli nameščati posebne avtorsko oblikovane klopi v sklopu projekta Zgodba o klopeh in ljudeh, katerega namen je obogatiti Maribor z umetniškimi deli tako, da postanejo povezovalni del življenja mesta. Tretja klop v nizu stoji pred upravo študentskih domov, izdelal pa jo je prleški kipar Robert Jurak iz Logarovcev.

četrtek, 1. oktober 2015 ob 12:31

Na obisku v Ljutomeru konzul Veleposlaništva Madžarske Zoltán Márky

Na obisku v prleški prestolnici so se mudili konzul Veleposlaništva Madžarske, Konzularne pisarne v Lendavi, Zoltán Márky, gospodarska atašejka dr. Ildikó Kovács in konzularni sodelavec Janos Bukovecz. V županatu Mestne hiše v Ljutomeru jih je sprejela županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, kateri sta se na pogovorih o gospodarskem sodelovanju pridružila tudi člana strateškega sveta Jernej Zupančič, direktor družbe Cleangrad, in Niko Šoštarič, nekdanji ...

sreda, 30. september 2015 ob 16:08

Zaradi izrednega prevoza bo zaprta avtocesta

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota bodo dne 2.10.2015 predvidoma ob 20. uri zaradi spremstva izrednega prevoza zaprli avtocesto št. A5 v Pincah. Izredni prevoz bo prišel po avtocesti iz smeri R. Madžarske. V tem času bo DARS odstranil preusmeritev, ki je postavljena zaradi mejne kontrole in jo nato, ko bo izredni prevoz šel mimo postavil nazaj.

sreda, 30. september 2015 ob 14:33