Pod stoletnimi hrasti brali poezijo

V torek, 4. avgusta, je v sklopu praznovanja 59. praznika Občine Ljutomer in v organizaciji Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije (OI JSKD) potekal Dan kulture, v okviru katerega je v Parku I. slovenskega tabora potekalo branje poezije pod stoletnimi hrasti.

sreda, 5. avgust 2015 ob 09:41

Žlahtno zmešali glasbo, poezijo, gledališče in vino

V torek, 4. avgusta, je v sklopu praznovanja 59. praznika Občine Ljutomer in v organizaciji Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije (OI JSKD) potekal Dan kulture, v okviru katerega so v atriju Mestne hiše pripravili večer glasbe, poezije, gledališča in vina, z naslovom »Žlahtno zmešano«.

sreda, 5. avgust 2015 ob 09:31

Benko kljub težavam postal prvak

Minuli vikend je v Pochlarnu v Avstriji potekala četrta Dirka za pokal Alpe Adria jetski Tour (AAT/UIM). V kategoriji Runabout Stock je Bogdan Benko bil po prvi dirki na 4., po drugi pa na 6. mestu, kjer je med 12 tekmovalci končal tudi skupno.

torek, 4. avgust 2015 ob 20:18

Srebrna maša škofa msgr. dr. Petra Štumpfa v Bunčanih

Murskosoboški škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf SDB v letošnjem letu obhaja 25 let duhovništva, oziroma srebrno mašo. Negovo geslo pred 25 leti, ko je imel novo mašo je bilo »S teboj Mati Marija« in po tej poti duhovništva ga Mati Marija vodi že dolgih 25 let.

torek, 4. avgust 2015 ob 18:53

Pri KSP bi odpis dolgov pomenil tudi povišanje cen; županja bo obravnavo predlagala občinskemu svetu

Prejšnji teden so iz SD Ljutomer v javnost poslali javni poziv, ki se nanaša na Zakon o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov. Poslali so ga županji Občine Ljutomer, mag. Olgi Karba in podjetju KSP Ljutomer d.o.o. Kot so zapisali, so se za javni poziv odločili, ker na dnevno ažuriranem seznamu podjetja KSP in ljutomerske občine niso zasledili.

torek, 4. avgust 2015 ob 18:032

Uspešen zaključek LABDAlige 2015

V soboto, 1. avgusta, se je okolli 8.30 ure na LABDA BEACH CENTRU - beltinski plaži zbralo 16 ekip ljubiteljev odbojke na mivki. Turnir se je začel ob 9.00 uri, na dveh igriščih so preko celotnega dneva obiskovalci lahko videli številne lepe poteze, ki krasijo to igro.

torek, 4. avgust 2015 ob 13:04

Mladi se bodo 8. avgusta družili na Fankah

V soboto, 8. avgusta, se bodo mladi zbrali na športno-zabavni prireditvi Fanke, ki bodo potekale od 10. ure naprej v Termah 3000 v Moravskih Toplicah. Dogodek se bo pričel s turnirjema v odbojki na mivki in nogometu na milnici, nadaljeval pa se bo s tekmovanjem Splavaj ali se potopi in z nastopom akrobatov F&B Acrobatics.

torek, 4. avgust 2015 ob 12:38

Štorklja se seli na Primorsko

V organizaciji Mladinsko športnegadruštva Prekmurski pandolaši je ta vikend ob Bukovniškem jezerupotekal letošnji tretji turnir Pomurske A lige pandolo - Turnir za štorkljinognezdo. Turnir, ki je veljal tudi za točke državnega prvenstva Zveze društevigre Pandolo Slovenije, je bilo zadnje dejanje letošnje A lige.

torek, 4. avgust 2015 ob 12:29

Turistično društvo Stara Cesta pripravilo že štirinajste sodobne rimske igre

Minulo nedeljo so na Stari Cesti oz. Mekotnjaku potekale že štirinajste sodobne rimske igre, ki jih tradicionalno pripravlja Turistično društvo Stara Cesta. Tudi letos so igre vključili v program praznika Občine Ljutomer, ki ga letos praznujemo 59.

torek, 4. avgust 2015 ob 10:41

Gasilci Janževega vrha s pomočjo krajanov in sponzorjev dobili novo motorno brizgalno

Gasilci PGD Janžev vrh že 15 let kot svojo največjo letno prireditev, pripravljajo Janišpersko noč. Letošnja, kot vse doslej je tudi ta potekala prvi vikend v mesecu avgustu, bo gasilcem ostala v posebno lepem spominu. 76 gasilk in gasilcev tega društva je namreč v uporabo prevzelo novo motorno brizgalno Rosenbauer - tip Fox III.

ponedeljek, 3. avgust 2015 ob 20:24