Koledar prireditev v občini Ljutomer avgust 2015

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v avgustu.

sobota, 1. avgust 2015 ob 14:02

V Lukavcih poteka 11. srečanje MK Moliboga

Ta konec tedna v Lukavcih poteka 11. srečanje MK Moliboga. V petek sta na prizorišču, ki je na nekoliko spremenjeni lokaciji kot prejšnja leta, nastopili skupini Franz Jösef I. in Eklips. Popoldan so se motoristi podali tudi na panoramsko vožnjo.

sobota, 1. avgust 2015 ob 13:02

Pri TD Ljutomer se sprašujejo ali jim je organizacija Prleškega sejma bila načrtno odvzeta

Pred časom smo že pisali, da je Občina Ljutomer letos za Prleški sejem pripravila javni razpis za sofinanciranje prireditve. Rok za prijavo je bil 5. junij, na razpis sta se prijavila dva ponudnika, a noben od njiju ni bil izbran.

sobota, 1. avgust 2015 ob 11:202

Turistična tržnica in Lotmerški bolšjak na Glavnem trgu

V soboto, 1. avgusta, je na Glavnem trgu potekala Turistična tržnica (kulinarika, zelenjava, piščančje meso, salame, domači kruh, mlečni izdelki, ...) in Lotmerški bolšjak, kateri je ponujal veliko zanimivih zgodovinskih predmetov - seveda še uporabnih.

sobota, 1. avgust 2015 ob 10:10

Slovesno odprli pločnik na Kamenščak

V petek, 31. julija, so tudi uradno odprli novozgrajen pločnik na Kamenščak. Ob tem so se pohodniki zbrali na Miklošičevem trgu v Ljutomeru od koder so se podali po novem pločniku do Žižkove kapele, kjer je potekal kulturni program s prerezom traku.

sobota, 1. avgust 2015 ob 09:06

V prometni nesreči umrl motorist

V petek, 31. julija, ob 20.40 uri, so bili policisti PU Murska Sobota obveščeni, da se je izven naselja Domajinci zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in motorno kolo. Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče umrl.

sobota, 1. avgust 2015 ob 00:27

Preko 30 prireditev ob 59. občinskem prazniku Občine Ljutomer

V petek, 31. julija, so v Mestni hiši v Ljutomeru na novinarski konferenci predstavili pester program ob praznovanju 59. občinskega praznika Občine Ljutomer, ki bo potekal do 9. avgusta na več lokacijah v Ljutomeru in sicer na Glavnem trgu, v Parku I. slovenskega tabora, v atriju Mestne hiše, na letnem kopališču, na hipodromu ter tudi v okolici Ljutomera.

petek, 31. julij 2015 ob 13:34

Sedem oseb, starih od 27 do 69 let, zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z drogami v pripor

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so 22. 7. 2015, na območju PU Murska Sobota in Maribor v sodelovanju z mariborskimi kriminalisti in policisti opravili sedem hišnih preiskav pri osumljenih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z drogami. Med hišnimi preiskavami so zasegli prepovedano drogo kokain, heroin, konopljo, metadon in denar.

petek, 31. julij 2015 ob 11:56

Pri Veržeju trčila osebno in tovorno vozilo

V petek, 31. julija, okoli 8. ure, je na cesti Križevci - Veržej, pri odcepu za Banovce, prišlo do trčenja osebnega in tovornega vozila. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz osebnega vozila, odklopili akumulator, pomagali reševalcem NMP in očistili cestišče.

petek, 31. julij 2015 ob 11:42

Številne prireditve ob 59. občinskem prazniku Občine Ljutomer

Bliža se 59. občinski praznik Občine Ljutomer, ki bo zaznamovan s številnimi prireditvami. Te se bodo pričele že v petek, 31. julija in bodo potekale do 9. avgusta na več lokacijah v Ljutomeru in sicer na Glavnem trgu, v Parku I. slovenskega tabora, v atriju Mestne hiše, na letnem kopališču, na hipodromu ter tudi v okolici Ljutomera.

četrtek, 30. julij 2015 ob 14:34