12. tradicionalni prvomajski pohod na Gomilo

Pohodniki so se v organizaciji gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Trnovci že 12. leto zapored na 1. maj 2015 povzpeli na Gomilo.

četrtek, 7. maj 2015 ob 08:44

Letos praznujemo 70 let delovanja predšolske vzgoje v Ljutomeru

V letu 2015 praznujemo 70 let delovanja predšolske vzgoje v Ljutomeru. V ta namen so v Vrtcu Ljutomer, v torek, 5. maja, pripravili novinarsko konferenco, kjer sta ravnateljica Marija Pušenjak in diplomirana vzgojiteljica Nada Rajtman predstavili program praznovanj.

sreda, 6. maj 2015 ob 18:55

V Ljutomeru tematsko srečanje UE na temo izmenjave dobrih praks in izboljšav

V torek, 5. maja, je Upravna enota (UE) Ljutomer v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, Službo za boljšo zakonodajo, upravne procese in kakovost, pripravila tematsko srečanje upravnih enot, in sicer na temo izmenjave dobrih praks in izboljšav, ki so jih na upravni enoti uvedli v svoje poslovanje.

sreda, 6. maj 2015 ob 17:38

Pregled gasilskih društev sektorja Cezanjevci

V Gasilski zvezi Ljutomer so po gasilskih sektorjih potekale gasilske sektorske vaje, kjer so gasilci pokazali svoje spretnosti, izurjenosti in znanje v primeru požara ali elementarnih nesreč. Tudi gasilci gasilskega sektorja Cezanjevci so končali letni pregled društev, ki je potekal ob Gajševskem jezeru.

sreda, 6. maj 2015 ob 17:17

Pravljična rokenrol eksplozija v Križankah

V torek, 5. maja, se je v polnih ljubljanskih Križankah odvil začetek Zlatorogove turneje ponosa z glavnimi akterji: zasedbo Šank Rock, ki se je vrnila v velikem slogu: z neverjetno energijo na odru, čustvenim nabojem publike pod odrom in nepozabnimi večnimi hiti, ki so več kot dve uri mogočno doneli sredi ljubljanske prestolnice.

sreda, 6. maj 2015 ob 11:20

Možne nevihte z močnejšimi sunki vetra, lokalno ni izključena niti toča

Te dni nas je zajelo že prav poletno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj C. Tudi danes se bodo v naših krajih temperature povzpele do 29 stopinj C, a se bodo popoldne na severu začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, zvečer in ponoči pa bo občasno deževalo tudi drugod po državi, vmes bodo tudi nevihte.

sreda, 6. maj 2015 ob 10:38

Vojaški veterani so se pomerili v ribolovu

Enega izmed številnih dogodkov, ki so se v času prvomajskih praznikov kar vrstili na radgonskem območju, je pripravilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona. Svoje člane in simpatizerje združenja je povabilo na tekmovanje v športnem ribolovu.

sreda, 6. maj 2015 ob 08:16

Člani FS Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru so se predstavili malo drugače

Folklorna dejavnost v Križevcih pri Ljutomeru ima dolgoletno tradicijo, saj je od ustanovitve prve folklorne skupine minilo že več kot sedemdeset let. Od takrat se je v kraju in njegovi okolici vedno našlo dovolj ljubiteljev starih ljudskih plesov, ki so poustvarjali plesno kulturno dediščino svojih prleških prednikov. Marsikatero tesno prijateljstvo se je stkalo na številnih vajah, nastopih in potovanjih, saj so prleške in štajerske ljudske plese pogosto predstavljali tudi izven meja ...

torek, 5. maj 2015 ob 20:47

Gasilci iz gasilskega poveljstva Veržej so se poklonili svetemu Florjanu

Gasilci gasilskega poveljstva Veržej iz gasilskih društev Veržej, Bunčani in Banovci so v nedeljo, 3. maja, s sveto mašo v župnijski cerkvi svetega Mihaela počastili svojega zavetnika svetega Florjana. Gasilci so se najprej zbrali pri gasilskem domu v Veržeju od koder so potem v povorki odšli v cerkev.

torek, 5. maj 2015 ob 19:14

Peš iz Maribora do Monaka

V zadnjem obdobju je v izjemnem porastu prečenje Alp, tako med gorskimi kolesarji, pohodniki kot alpinisti. Med njimi je tudi Jörg Wunram, novinar NDR (Norddeutscher Rundfunk), ki si je za svoj novi podvig zadal prečenje Alp od vzhoda proti zahodu, potem ko je pred kakšnim dobrim desetletjem opravil prečenje od severa proti jugu od Münchna do Benetk. »To je bila izjemna izkušnja«, pove in z veseljem se loteva tega novega podviga.

torek, 5. maj 2015 ob 18:59