Noč branja na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

23. april je UNESCO proglasil za svetovni dan knjige. Slavimo ga po celem svetu, zadnja leta tudi ponoči. Najprej so z Nočjo knjige začeli v Nemčiji, ZDA, Veliki Britaniji in na Irskem, od lani pa to praznujemo tudi v Sloveniji.

sreda, 29. april 2015 ob 21:48

Pomembna pridobitev za gasilce iz Gabrnika

Leta 1929 je bilo v vasi Gabrnik v Slovenskih goricah v občini Juršinci ustanovljeno gasilsko društvo, ki danes šteje 115 članov, od tega je aktivnih 25 operativcev. V vseh letih delovanja je društvo posebno skrb in težo posvečalo požarni preventivi v kraju Gabrnik in občini Juršinci. Skrbelo je za izobraževanja članstva in modernizacijo, oziroma posodobitev društva.

sreda, 29. april 2015 ob 20:18

V Prlekiji je bujno zacvetela oljna ogrščica

V zadnjih dneh so temperature krepko presegle čez 20 stopinj Celzija in ozračje se je segrelo in ob lepem sončnem vremenu je oljna ogrščica bogato zacvetela in polja v Prlekiji so se obarvala v rumeno barvo.

sreda, 29. april 2015 ob 17:05

50. članski turnir za pokal občine Veržej osvojili domačini

V Veržeju se je v ponedeljek, 27. aprila, odvijal že 50. članski turnir za pokal občine Veržej, na katerem so letos nastopile nogometne ekipe Cven, Dokležovje in Farmtech Veržej. Turnir je osvojila domača ekipa pred Dokležovjem in Cvenom.

sreda, 29. april 2015 ob 09:46

Člani društva Johann Janez Puch so opravili otvoritveno vožnjo

V ponedeljek, 27. aprila, so člani društva Johann Janez Puch Ljutomer naredili posebno otvoritveno vožnjo, saj so združili oglede muzejev in blagoslov vozil. Zjutraj so se najprej ustavili v muzeju pri Petru Kuncu ter na Jeruzalemu opravili sveto mašo, ki jo je vodil pater Andrej Lampret. Tam so opravili še blagoslov vozil.

sreda, 29. april 2015 ob 09:27

V Radencih so ugledni kuharji in ljubitelji divjačine kuhali divjačinski golaž

Omamen vonj pražene čebule, mesa, začimb in drugih sestavin dobre hrane, je na praznični dan od ranega jutra vabil domačine in tudi turistične goste pred restavracijo Park v Radencih. Če za koga niso bile dovolj privlačne samo vonjave, jih je tja privabila glasba ansambla Zadnji moment iz Veržeja. V Radenskem parku se je namreč odvijalo že 4. tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža, katero so pripravili turistični delavci Zdravilišča Radenci.

sreda, 29. april 2015 ob 08:22

Veterani iz Normandije pri DOSOR-ju v Radencih

Na praznični dan, 27. aprila, so že zgodaj zjutraj zadonele partizanske koračnice iz zvočnikov pred DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, kajti napovedan je bil obisk starodobnikov, vojaških vozil iz časov 2. svetovne vojne, kar vsako leto organizira Jeep club Veteran iz Murske Sobote.

torek, 28. april 2015 ob 17:54

Delovna akcija članov TD Mala Nedelja-Radoslavci

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci, katerega od letošnjega občnega zbora vodi nova predsednica Mirka Bezjak, je Dan upora proslavilo delovno. Pred propadom so namreč obvarovali lipo, ki že 80 let raste na križišču v Kuršincih pri godbenem domu.

torek, 28. april 2015 ob 17:32

Ljutomerski boksarji uspešni na 24. državnem prvenstvu

Od 17. do 19. aprila se je v športni dvorani ptujske Gimnazije odvijalo že 24. državno prvenstvo za posameznike v boksu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki Boks kluba Ljutomer.

torek, 28. april 2015 ob 16:24

V Vogričevcih osebno vozilo končalo na travniku

V torek, 28. aprila, okoli 11.40, se je v Vogričevcih zgodila prometna nesreča v kateri je voznica osebnega vozila izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s cestišča na travnik in se prevrnila na streho. Nesreči je botrovala neprilagojena hitrost in mokro cestišče. Pri tem se je povzročiteljica lahko telesno poškodovala.

torek, 28. april 2015 ob 14:20