Ormožani se trdno oklepajo vrha lestvice

Nogometna ekipa iz Ormoža je v 16. krogu na domačem igrišču slavila zmago s 5:2 nad ekipo iz Apač. Ormožani so se po dveh slabše odigranih krogih oddaljili od prvega mesta, a za drugo uvrščeno ekipo zaostajajo samo za eno točko.

četrtek, 23. april 2015 ob 20:13

Večer duhovnih misli, petja in glasbe v Veržeju

Posrečanju z mladim duhovnikom salezijancem, 4. marca v Domu starejšihobčanov Radenci, so se članice in člani DOSOR-jevega literarnegakrožka, ki ga vodi BeaBaboš Logar,odločili, da avtorja številnih duhovnih misli, GregorjaValiča,obiščejo kar v Marijanišču v Veržeju, kjer vodi salezijanskimladinski center. In ta obisk je bil opravljen v sredo, 22. aprilaproti večeru.

četrtek, 23. april 2015 ob 17:17

V Središču ob Dravi so obravnavali državljana Irana, brez osebnih dokumentov

Policisti PP Ormož so v sredo, 22. aprila, okrog 7.30 uri, v Središču ob Dravi, obravnavali državljana Irana, 29-letnega moškega in 25-letno žensko, brez potnih listov ali drugih osebnih dokumentov. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta tujca sredi marca 2014 zapustila Iran, kjer bi jima naj grozili s smrtjo.

četrtek, 23. april 2015 ob 15:12

Tudi podvoz v Ljutomeru že prevozen

Potem ko so v Ljutomeru v začetku tedna za promet odprli nadvoz čez železniško progo na Kolodvorski ulici, tudi podvoz na drugi strani Ljutomera na Jeruzalemski cesti dobiva končno podobo. Delavci še sicer opravljajo dela, a se v podvoz že lahko zapeljete. Promet je sicer trenutno urejen izmenično enosmerno, a bo verjetno podvoz kmalu obojestransko prevozen.

četrtek, 23. april 2015 ob 14:55

To soboto še ponovitev baletne predstave Knjiga pravljic

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, vas vljudno vabi na čudovito baletno predstavo Knjiga pravljic v izvedbi baletnega oddelka. Predstava bo ponovno uprizorjena v soboto, 25. aprila 2015, ob 18. uri v Kulturnem domu Ljutomer.

četrtek, 23. april 2015 ob 12:37

Naj starodobnik je postal Desoto Royal iz leta 1936

Ob sejmih Lov in Naturo v Gornji Radgoni, je Zveza društev ljubiteljev starodobnih vozil Slovenije, organizirala razstavo starodobnih vozil "Avto-moto klasika". Na 5000 m2 razstavnega prostora je bila razstavljena množica cestnih motornih vozil, osebnih avtomobilov, motornih koles, koles s pomožnim motorjem, vojaških in policijskih vozil, tovornih vozil, traktorjev in zbirka koles v starostnih obdobjih od nastanka vozil do 80-tih let prejšnjega stoletja. Hkrati so pripravili prikaz vzdrževanja ...

četrtek, 23. april 2015 ob 11:27

Ekipa Osnovne šole Gornja Radgona ponovno slavila

Ekipaučenk in učencev Osnovne šole Gornja Radgona - ekipa A je 14.aprila zmagala na 9. območnem preverjanju osnovnošolskih ekip prvepomoči in to med šestimi ekipami s petih osnovnih šol ter štirihobčin. Po tednu dni, 22. aprila, je ta ekipa ponovno nastopila vGornji Radgoni in sicer na 9. regijskem preverjanju osnovnošolskihekip prve pomoči Pomurja, kjer se je pomerila z najboljšo ekipo izRKS - Območno združenje Ljutomer ter se z zmago uvrstila nadržavno preverjanje osnovnošolskih ...

četrtek, 23. april 2015 ob 11:19

Del prijavnin Oviratlona MS bo doniran Kriznemu centru za mlade

Oviratlonci so se že ob pripravi prvega oviratlona na Pokljuki leta 2012 odločili, da bodo en evro od vsake prijavnine namenili otrokom. Tako bo tudi na Oviratlonu Murska Sobota 2. maja 2015, na katerem bodo sredstva zbirali za Krizni center za mlade v Murski Soboti (KCM). Ta bo zbrana sredstva namenil za nakup sobnega kolesa, s pomočjo katerega bodo lahko otroci v centru športno aktivni tudi v bolj hladnih in deževnih dneh.

četrtek, 23. april 2015 ob 08:35

Pločnik na Kamenščak končan

Oktobra lani je bila podpisana pogodba za izgradnjo pločnika na Kamenščak, kjer je šlo za izgradnjo 750 metrov dolgega odseka pločnika ob regionalni cesti, sočasno s katerim se je zgradila tudi javna razsvetljava. Pločnik je sedaj končan.

sreda, 22. april 2015 ob 18:48

Preko 8 milijonov za komunalne odpadne vode

Pred dobrim mesecem dni (16. marca) smo poročali o rezu Stare trte oz. modre kavčine / žametovke pri Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, kjer pa so za dobro rast trte poskrbeli pozneje še za povsem nove brajde, kamor naj bi se razrasla ta potomkanajstarejše trte na svetu. In v stilu tovrstnega zdravega in uspešnega razraščanja je župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, svetnici in svetnike občinskega sveta sklical na peto redno sejo kar v prostore Srednje šole za gostinstvo ...

sreda, 22. april 2015 ob 17:28