Popestrimo šolo - Živimo z naravo

V soboto, 28. 3. 2015, je bil na OŠ Križevci prav poseben dan, saj je v okviru projekta Popestrimo šolo potekala delavnica Živimo z naravo. Z nami sta bili učiteljici Inga Rajtman in Tamara Flegerič.

torek, 7. april 2015 ob 19:02

Mrzel in močan veter ni oviral pohodnikov

Velikonočni ponedeljek je pri Mali Nedelji že vrsto let namenjen ljubiteljem pohodov in narave. Tudi letos, kljub močnemu in mrzlemu vetru, ni bilo nič drugače. V topla oblačila oblečeni pohodniki, ki so se zbrali v središču Pürge, so s seboj prinesli obilo dobre volje in pozitivne energije, s katero so ves dan kljubovali severnemu vetru.

torek, 7. april 2015 ob 18:41

Velikonočno streljanje v Presiki pri Ljutomeru

Strelsko društvo Rudar Presika pri Ljutomeru je 6. aprila, na velikonočni ponedeljek, organiziralo že tradicionalno strelsko člansko tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško. Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 30 strelcev.

torek, 7. april 2015 ob 16:37

Ponovno napadi na bankomate s pomočjo pasti za gotovino

Policija ponovno opozarja uporabnike na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatu. V zadnjem obdobju je bilo obravnavanih več primerov napadov na bankomate s pomočjo pasti za gotovino, znanem tudi pod imenom »Cash trapping«.

torek, 7. april 2015 ob 12:11

Milan Belec, prejemnik kipca štorklje Pomurske turistične zveze, na sprejemu pri županji

V petek, 3. aprila, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela Milana Beleca, prejemnika kipca štorklje, ki ga Pomurska turistična zveza podeljuje najzaslužnejšim na področju turizma. Kipec štorklje je tako največje priznanje, ki ga podeljujejo v pomurskem turizmu.

torek, 7. april 2015 ob 11:28

Županja sprejela Toneta Ficka, prejemnika Bloudkove plakete za življenjsko delo

V petek, 3. aprila, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela Toneta Ficka, prejemnika Bloudkove plakete 2014 za življenjsko delo, najvišjega državnega priznanja Republike Slovenije za dosežke na športnem področju.

torek, 7. april 2015 ob 11:18

Predstavitev ovir za Oviratlon Murska Sobota

Na desetkilometrski progi Oviratlona Murska Sobota bo 23 ovir, kar je največ doslej, bližina jezera Soboška kamešnica in peščeni tereni bližnjega peskokopa pa so zagotovilo, da se boste soočili z izzivi, ki si jih doslej ni bilo mogoče niti predstavljati. Že tradicionalnim, kot so tobogan Spolzki Janez, opičja kletka, gugalnica, gumapark, plazenje po vseh štirih v blatu pod bodečo žico in elektro žur, če jih naštejemo le nekaj, se bodo pridružile povsem nove. Murskosoboška preizku ...

torek, 7. april 2015 ob 10:33

V Postojno in na Vrhniko

Na zadnji marčevski dan so se učenci od 6. do 9. razreda OŠ iz Cezanjevcev že navsezgodaj odpravili proti Postojni. Ogledali so si podzemni svet Postojnske jame, ki jo je že leta 1818 odkril jamski vodnik Luka Čeč. Po vožnji z vlakcem so učenci skozi razlago vodnika spoznali različne kapniške skulpture in si v Proteusovi jami z vivarijem ogledali razstavo živih jamskih živali, med katerimi so nekateri izmed njih prvikrat videli človeško ribico.

torek, 7. april 2015 ob 09:53

Kasaški klub Ljutomer slavil na petih od šestih dirk

Na velikonočni ponedeljek tradicionalno v Ljutomeru potekajo kasaške dirke, letos je Kasaški klub Ljutomer na uvodnih dirkah sezone gostil 47 kasačev iz celotne Slovenije, ki so se pomerili v šestih dirkah.

torek, 7. april 2015 ob 09:32

Velikonočno pokanje pri Mali Nedelji

Tudi pri Mali Nedelji so ob letošnjih velikonočnih praznikih poskrbeli za običaj s pokanjem, kjer so poki doneli iz mlekark.

ponedeljek, 6. april 2015 ob 21:211