Vse tekme 3. SNL - vzhod ta konec tedna odpovedane

MNZ Murska Sobota, krovna organizacija tekmovanja v 3. SNL - vzhod, je na svoji spletni strani objavila, da so vse tekme 16. kroga 3. SNL - vzhod, ki bi morale biti odigrane od 4. do 6. 4. 2015 odpovedane. Povod za odpoved vseh tekem, so previsoki sodniški stroški.

petek, 3. april 2015 ob 12:36

Veter podrl nekaj dreves

V teh dneh je naše kraje prepihal močan veter, v sredo je zaradi tega bil razglašen tudi oranžni alarm. Povzročil je tudi nekaj nevšečnosti, saj je med drugim v četrtek na cesti Obrež–Šalovci podrl drevo na cesto. Pri tem so posredovali gasilci PGD Obrež, ki so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

četrtek, 2. april 2015 ob 20:21

Čebulček geografsko zaščitene čebule je posajen

Minuli konec tedna so pridelovalci Ptujskega lüka zaključili s sajenjem čebulčka geografsko zaščitene čebule Ptujski lük. Pomagali so jim tudi otroci iz 1., 2. in 3. razredov iz OŠ Gorišnica. Vsak razred je zasadil svoj košček polja, kjer bodo v prihodnje spremljali kako raste njihova čebula.

četrtek, 2. april 2015 ob 17:39

Zlatoporočenca Borko iz Obreža

Pred 50 leti sta se v župnijski cerkvi na Kogu poročila, danes pradedek in prababica Marta in Anton Borko iz Obreža v občini Središče ob Dravi in župniji Središče ob Dravi, ki praznujeta zlato poroko.

četrtek, 2. april 2015 ob 17:11

Strelke in strelci SD Mesto Ljutomer odlični na državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem

28. in 29. marca je na Rogli potekalo 24. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije. Tekmovanja se je skupno udeležilo 770 strelcev in strelk iz Slovenije.

četrtek, 2. april 2015 ob 16:39

Učenke OŠ Janka Ribiča Cezanjevci uspešne na natečaju Domoljubje 2014 - Rad imam Slovenijo v Evropi

27.3.2015 se je sedem učencev 7. razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci (Ana Hanžekovič, Eva Hanžekovič, Sandra Kuster, Nuša Novak, Anja Pušenjak, Nuša Sobočan, Nika Trstenjak, Špela Semenič) skupaj s starši, ravnateljico Brigito Hojnik in učiteljico likovnega pouka Miro Petek udeležilo podelitve priznanj v okviru likovnega natečaja Domoljubje 2014 »Rad imam Slovenijo v Evropi«. Tam smo se srečali z dr. Milanom Zverom, Alešem Hojsom, Mojco Škrinjar in Alenom Kofolom.

četrtek, 2. april 2015 ob 16:23

V Žerovincih trčili tovorno in osebno vozilo

V četrtek, 2. aprila, nekaj pred 12. uro, sta v Žerovincih, trčili osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Ormož in PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet in počistili razlite tekočine iz cestišča.

četrtek, 2. april 2015 ob 15:59

Aktualno na GFML - marec 2015

V tokratni oddaji Aktualno na GFML, ki jo vsak mesec na pripravljajo dijaki in dijakinje ljutomerske gimnazije pod mentorstvom učitelja, si lahko med drugim ogledate reportaže iz informativnih dnevov, obisku vrtcev, o debatnem turnirju in obisku predsednika RS Boruta Pahorja, ... Več pa v videu.

četrtek, 2. april 2015 ob 09:43

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

Kot vsako leto doslej, smo tudi letos povabili mame na praznovanje Materinskega dne. Nastop se je pričel z vrtčevsko folklorno skupino. V šolski telovadnici so se predstavile štiri skupine otrok z njihovimi vzgojiteljicami. Skupina najmlajših otrok pa je mamam zaplesala v svoji skupini. Po nastopu so otroci povabili svoje mame v matične skupine na pogostitev in obdaritev z darili, ki so jih izdelali skupaj z očeti.

četrtek, 2. april 2015 ob 09:09

Popoldansko kuhanje Eme in Pavla

Zadnji torek tretjega meseca, bilo je to 31. marca, sta se v etažni domski kuhinji v pritličju DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, stanovalca Ema Matijevič in Pavle Zvara lotila kuharskih spretnosti. Odločila sta se pripraviti krompirjevo zloženko. Kajti pod delovnim naslovom »Stanovalci stanovalcem« je gospodinja Mojca Kumlanc prepustila kuharsko ustvarjalnost stanovalskemu paru.

četrtek, 2. april 2015 ob 08:59