Razstava Društva kmetic Križevci – Veržej: Vezenine nekoč in danes

Članice Društva kmetic Križevci – Veržej, ki mu predseduje Majda Markovič, že od leta 2007 na cvetno nedeljo tradicionalno prirejajo razstavo. Tema letošnje razstave je Vezenine nekoč in danes. Članice so od novembra pa vse do odprtja razstave zbirale izdelke za razstavo in izdelovale le te.

nedelja, 29. marec 2015 ob 19:14

Vsa država želi pomagati Denisu

Potem ko so najbližji svojci nedavno sprožili akcijo zbiranja pomoči za nujno operacijo Denisa Krambergerja iz Gornje Radgone, je že sedaj jasno, da naši državljani, tudi ob lastni stiski, vedno stopimo skupaj, ko je to najbolj potrebno. In ko gre za zbiranje finančnih sredstev očitno ni nobenega ločevanja in delitev, kot je to v vsakdanjem življenju, zlasti v politiki. To pa so še posebej potrdili članice in člani občinskega sveta občine Gornja Radgona, ki so na svoji minuli seji ...

nedelja, 29. marec 2015 ob 18:54

Pohodniki in ljubitelji narave so se družili na Tinekovem brodu

Na reki Muri pri Dolnji Bistrici že nekaj let obratuje Tinekov brod, ki je prava turistična znamenitost. Še preden brod ni bil obnovljen je na tem mestu vozil stari dotrajani brod in to kar 40 let, številne potnike, živino in tovor.

nedelja, 29. marec 2015 ob 11:57

Vsakdo mora imeti prijatelja...

Obletošnjem Materinskem dnevu, 25. marca popoldne, so članice inčlani Medgeneracijskega pevskega zbora DOSOR-ja, pod vodstvomzborovodkinje SuzaneDivjak, zenournim koncertom polepšali stanovalkam in stanovalcem domaslavnostni dan v predprostoru domske knjižnice. Za popestritevpevskih točk je vmes brala pesmi znanih slovenskih pesnikov SimonaDomjan, asvoje lastne pesmi je brala stanovalka BrigitaŽivec, kišteje svoja leta že preko »devet križev«. Kot gostji na koncertusta v duetu ...

nedelja, 29. marec 2015 ob 11:50

Pomladne slovesnosti se kar vrstijo

Izmedpetih prijateljskih skupin v DOSOR-ju, Domu starejših občanovRadenci, je najstarejša skupina »Zarja«. Njene članice in članise srečujejo ob torkih in dan pred letošnjim Materinskim dnevom,24. marca, so se zbrali, da proslavijo šesti rojstni dan svojegadruženja.

nedelja, 29. marec 2015 ob 11:42

V Veržeju padel prvak lige

V 18. krogu 2. SNL v sezoni 2014/2015, je Farmtech Veržej v soboto, 28. marca, gostil lanskega prvaka lige Roltek Dob ter ga premagal z 1:0.

nedelja, 29. marec 2015 ob 11:261

V občini Razkrižje organizirali spomladansko akcijo čiščenja in urejanja okolja

V soboto, 28. marca, so v občini Razkrižje organizirali spomladansko akcijo čiščenja in urejanje okolja. Pobudnik akcije je bila Turistična zveza Slovenije, organizator pa Turistično narodopisno društvo Razkrižje v sodelovanju z Občino Razkrižje. Akcija, je obenem tudi uvod v osrednji projekt TZS Moja dežela – lepa in gostoljubna. Pobirali so smeti ob cestah, gozdnih poteh in vodotokih.

sobota, 28. marec 2015 ob 19:30

Društveno ocenjevanje vin DV Mala nedelja

V četrtek, 26. marca, je v Gostišču Grozdek v Moravcih, potekalo društveno ocenjevanje vin letnika Društva vinogradnikov Mala Nedelja.

sobota, 28. marec 2015 ob 14:38

Na dan odprtja sejmov so obrezali tudi potomko stare trte z Lenta

Med številne tradicoinalne dogodke v času trajanja Pomladnega sejma gradbeništva, energetike, komunale in obrti ter sejma trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN, ki potekata v Gornji Radgoni od 26. do 29. marca, sodi  spomladanska rez vinske trte - potomke čez 400 let stare trte modre kavčine (žametne črnine), z mariborskega Lenta.

sobota, 28. marec 2015 ob 11:49

V Veržeju odprli 7. Razstavo pirhov in velikonočnega ognja slovenskih pokrajin

V petek, 27. marca, so v Centru DUO Veržej, odprli 7. Razstavo pirhov in velikonočnega ognja slovenskih pokrajin. Na letošnji razstavi pirhov se predstavlja 22 posameznikov in društev iz Pomurja in drugih delov Slovenije in 13 šolskih in vrteških skupin s področja SV Slovenije, skupno pa je razstavljenih blizu 500 pirhov. Velikonočni ogenj na razstavi predstavljajo tudi velikonočne sveče slovenskih okraševalcev.

petek, 27. marec 2015 ob 17:57