Na Štefanovo blagoslovili konje v Veržeju

Župnija Veržej, Občina Veržej in konjerejci iz župnije Veržej so tudi letos pripravili Štefanov blagoslov konj, kajti sveti Štefan prvi mučenec je zavetnik konj in njemu se zatekajo k molitvi in k prošnjam rejci konj. Letošnji blagoslov konj je bil v petek, 26. decembra, ko so se konjerejci s svojimi plemenitimi živalmi zbrali na župnijskem dvorišču pri blagoslovu.

petek, 26. december 2014 ob 15:22

Voščilo ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Spoštovane Prlečke, spoštovani Prleki! Iskrene čestitke ob državnem prazniku - dnevu samostojnosti in enotnosti.Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba

petek, 26. december 2014 ob 10:07

Betlehemska igra ob božji službi

Nabožični večer, 24. decembra, kakor tudi na sam Božič, 25.decembra, je bilo izredno praznično in slovesno v Evangeličanskicerkvi v Murski Soboti. Šolarke in šolarji, konfirmandi, so namrečob prizadevnosti mentorjev pripravili za številno občinstvo vcerkvi pravo Božično igro. Nastopilo jih je skupno 22 in to vvlogah otrok, mame, očeta, Marije, Jožefa, prodajalcev, angelaGabrijela, vojaka, gostilničarja, služabnika, pastirjev ter trehkraljev (Gašper, Miha in Boltežar).

petek, 26. december 2014 ob 10:05

Obisk Božička in Srčnega pevskega zbora

Poobisku prvega dobrega moža decembra, Miklavža,na sam njegov godovni dan (6. decembra) se je dan pred Božičem vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oglasil še drugi dobridecembrski mož, kar sam Božiček.V spremstvu babice Božičkove se je podal na vse DOSOR-jeve oddelke, obiskal pa je tudi posameznestanovalke in stanovalce, ki so »priklenjeni« na bolniškoposteljo.

petek, 26. december 2014 ob 09:49

Gledališče, filmi in številna darila Božička

Minulonedeljsko dopoldne je drugi dobri mož meseca decembra, Božiček,razveselil okrog 350 otrok v prostorih velikega trgovskega centraMaximus v Murski Soboti, kajti vsi vabljeni (še okrog 100) otrociniti niso prišli. Z darili se je oglasil pri treh večjih skupinah.

petek, 26. december 2014 ob 09:44

Gabrijelca premierno nasmejala ljutomersko občinstvo

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v ponedeljek, 22. decembra, v Domu kulture Ljutomer, pripravila premiero monokomedije z Ljubo Erhatič - Gabrijelca. Monokomedija je prva v 110-letnem ljutomerskem gledališkem delovanju in 45-letnem sodelovanju igralca in režiserja Srečka Centriha v tej skupini.

petek, 26. december 2014 ob 09:38

Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Letošnji Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer, v četrtke, 18. decembra, je to leto prvič potekal v Domu kulture Ljutomer, kjer je na večjem odru svojo glasbeno ustvarjalnost lahko predstavilo večje število učencev šole.

četrtek, 25. december 2014 ob 19:51

Pri Trbucovih v Grabšincih spet zaživela božična pravljica

Domačija Trbucovih v Grabšincih pri Sv. Juriju ob Ščavnici, kot že vrsto let doslej v prazničnem času, žari v soju tisočerih raznobarvnih lučk, s katerimi je gospodar Darko osvetlil domiselno postavljene jaslice, kipe, mostičke, studence, drevesa, bazenčke in hiške v svojem vrtu in tako ustvaril pravo pravljično deželo, katera ponazarja svetopisemsko zgodbo rojstva Jezusa Kristusa.

četrtek, 25. december 2014 ob 19:191

Žive jaslice pričarale pravo božično veselje

Posebno lep božični večer smo doživeli na Stari Gori pri Sv. Juriju ob Ščavnici. Člani tamkajšnjega turističnega društva in ljubiteljskega dramskega društva so v živo pričarali svetopisemsko zgodbo o rojstvu Odrešenika.

četrtek, 25. december 2014 ob 11:051

Žive jaslice pri Ivanovem izviru na Razkrižju

Turistično narodopisno društvo Razkrižje je v sodelovanju z Občino Razkrižje, župnijo Razkrižje in ostalih društev iz Občine Razkrižje letos v okviru projekta Božična Prlekija že 17. pripravilo na sveti večer v sredo, 24. decembra, predstavo božična noč pri Ivanovem izviru naravne in kulturne dediščine na Razkrižju.

četrtek, 25. december 2014 ob 11:00