V Ljutomer prihaja dedek Mraz

Ponovno je tukaj mesec december, mesec obdarovanj, poklonjenih nasmehov in srečnih trenutkov. Pomembno je, da se v teh prazničnih dneh še posebej veselimo življenja, se družimo s prijatelji in znanci.

ponedeljek, 22. december 2014 ob 19:41

Božično-novoletni koncert pihalnega orkestra Apače

Prenovljeni kulturni dom v Apačah so napolnili obiskovalci od blizu in daleč, ki so prišli poslušat priljubljene domače glasbenike. Godbeniki kulturnega društva Pihalni orkester Apače, ki jih vodi dirigent Bojan Bezjak, so namreč pripravili Božično-novoletni koncert, na katerega so kot gosta povabili znano slovenjegoriško pevko Anito Kralj in letošnjega polfinalista šova Slovenija ima talent, bobnarskega virtuoza Simona Škrleca.

ponedeljek, 22. december 2014 ob 18:15

Zahajajoče sonce obarvalo nebo

V letošnjem decembru smo že vajeni sonca in visokih temperatur, ki bolj spominjajo na začetek pomladi, kot zime, ki se je pravkar tudi "uradno" pričela. Danes smo lahko videli tudi lepo barvno nebo in oblake, ki jih je obarvalo zahajajoče sonce.

ponedeljek, 22. december 2014 ob 16:412

Slavica in Darja sta tudi letos postavili čudovite jaslice

Predbožični čas je čas, ko svojo ustvarjalnost in domišljijo sprostijo mnogi, kateri uživajo v izdelavi jaslic. Nekateri se odločijo svoje izvirne izdelke predstaviti širši javnosti, bodisi na različnih razstavah jaslic, ki jih je v tem času kar nekaj, ali jih postavijo kar pred svoj dom, v občudovanje mimoidočim. So pa tudi takšni, ki jih ustvarijo za svojo dušo in jih lahko občudujejo le domači in priložnostni obiskovalci.

ponedeljek, 22. december 2014 ob 16:26

Komorni zbor Orfej obeležil 25 let delovanja

Komorni zbor Orfej že petindvajset let združuje glasbeno izobražene pevce različnih starostnih generacij, ki izvajajo zahtevnejši pevski program ter se udeležujejo številnih tekmovanj in gostovanj tako doma, kakor tudi v tujini in so prejemniki številnih priznanj in nagrad, s svojim delovanjem pa so vsekakor pripomogli k dvigu kvalitete pevske kulture v Ljutomeru.

ponedeljek, 22. december 2014 ob 13:192

Na ormoški obvnoznici trčili tovorno in osebno vozilo

V ponedeljek, 22. decembra, okoli 9. ure, sta na regionalni cesti Ormož–Ptuj, na ormoški obvoznici, čelno trčili tovorno in osebno vozilo. Obvoznica je bila zaradi prometne nesreče popolnoma zaprta do 12.30, obvoz pa je bil urejen skozi mesto.

ponedeljek, 22. december 2014 ob 12:31

Božiček v Banovcih obdaril številne otroke

V nedeljo, 21. decembra, je v Termah Banovci, najmlajše obiskal božiček. Otroci so si najprej lahko ogledali predstavo Gibanica prijateljstva, nakar je prišel božiček v spremstvu svojega pridnega škrata.

ponedeljek, 22. december 2014 ob 12:14

Prednovoletni sprejem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Občina Sv. Jurij ob Ščavnici je v petek, 19. decembra, pripravila Prednovoletni sprejem, kateremu so v Kocbekovi dvorani, poleg vodstev društev in organizacij, delujočih na področju občine, prisostvovali tudi  župan Občine G. Radgona Stanko Rojko, županja Občine Sv. Andraž v Slov. goricah Darja Vudler, načelnik UE G. Radgona Marjan Potisk, ravnatelj OŠ Sv. Jurij ob Šč. Marko Kraner, ravnatelj GŠ G. Radgona Tomaž Polak, predsednik OOZ G. Radgona Vlado Rojko in farni župnik ...

nedelja, 21. december 2014 ob 15:141

Jelena Rozga zapela ob 5. obletnici Šic bara

Ob 5. obletnici Šic bara, je v soboto, 20. decembra, v dvorani ŠIC v Ljutomeru zapela Jelena Rozga s svojo skupino. Jelena je zapela vse svoje večje hite, kot so Nirvana, Dalmatinka, Bižuterija, Tsunami, ... niso pa manjkale niti pesmi, ki jih je pela s skupino Magazin.

nedelja, 21. december 2014 ob 10:322

Zborovsko petje in Božičkova darila

Diplomiranamedicinska sestra SuzanaDivjak vDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vodi kar tri zbore. Izmedzaposlenih se ljubiteljice petja srečujejo na vajah in nastopihpevskega zbora »Navdih«, a stanovalke in stanovalci na vajah innastopih prijateljske skupine - pevski zbor »Večerna zarja«. Obpomembnejših dnevih, kot je predpraznično vzdušje božičnegačasa, pa se omenjenima pevskima skupinama pridružijo še otrocizaposlenih in tedaj je govora o pravem medgeneracijskem ...

sobota, 20. december 2014 ob 15:40