Pravila za lokalne volitve 2014 na Prlekija-on.net

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, 41/2007) spletni medij Prlekija-on.net določa in objavlja obseg, pogoje in način izrabe programskega časa za predstavitev kandidatov za volitve v občinske svete in volitve županov, za lokalne volitve razpisane za dne 5. oktober 2014.

četrtek, 21. avgust 2014 ob 17:02

Veržej v drugem krogu pokala

Farmtech Veržej je v 1. krogu pokala NZS premagal domačega tretjeligaša Drava Ptuj. Domači so vodili že z dvema zadetkoma prednosti, nato pa je David Vinkovič izenačil z zadetkoma v 59. in 78. minuti.

četrtek, 21. avgust 2014 ob 16:26

Mentor Milan: Tisti, ki bo delo opravljal bolj za šalo, bo imel težave

Kot smo že pisali, bo v šovu Kmetija: Nov začetek, kot mentor nastopil tudi Milan Belec, katerega delo bo skrb, da bo na kmetiji vse v najlepšem redu. Milanu smo ob tej priložnosti zastavili tudi nekaj vprašanj, v spodnjem videu pa si lahko ogledate tudi, kaj sta mentorja Milan in Karolina povedala v oddaji O magazin na Planet TV.

četrtek, 21. avgust 2014 ob 11:301

Velik uspeh slovenske debate na Svetovnem srednješolskem debatnem prvenstvu na Tajskem

V Bangkoku se je zaključilo 26. svetovno srednješolsko debatno prvenstvo, na katerem se je ekipa slovenskih debaterjev, med katerimi je bil tudi dijak ljutomerske gimnazije Urh Lukman, med 45 državami uvrstila med 16 najboljših na svetu!

četrtek, 21. avgust 2014 ob 11:02

Verniki župnij Ljutomer in Razkrižje so romali na Svete Višarje

V soboto, 16. avgusta, so verniki župnije Ljutomer in župnije Razkrižje, v spremstvu dekana in župnika Andreja Zrima, kaplana Zorana Carja ter msgr. Franca Režonja, romali na Svete Višarje in k zibelki našega slovenskega krščanstva, k Višarski kraljici.

sreda, 20. avgust 2014 ob 23:26

Oglejte si TV oddajo Gostilna pr' Francet, ki je bila posneta v Prlekiji

Obljuba dela dolg. Zato vam, kot smo obljubili v članku "Gostilna pr' Francet obratovala v Kuršincih", posredujemo termine predvajanja oddaj, posnetih 10. avgusta na TK Vrbnjak v Kuršincih, na programih komercialnih TV postaj, na katerih oddaje že predvajajo. Če oglede na TV zaslonih zamudite, si oddaje po koncu predvajanj na TV, lahko ogledate na spletni strani www.dgu.si (gostilna pr' Francet), v arhivu ali pa spodaj v videu.

sreda, 20. avgust 2014 ob 17:58

Žegnanje v Radomerju

V nedeljo, 17. avgusta, je v Radomerju ob Pevčevi kapeli, potekalo vsakoletno tradicionalno vaško žegnanje. Sveto mašo je za vse žive in pokojne vaščane daroval duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi, ki je vse prisotne nagovoril s čudovito pridigo o medsebojni pomoči, spoštovanju in kvalitetnih medsebojnih odnosih.

sreda, 20. avgust 2014 ob 12:40

V Turnišču predstavili molznici rekorderki

V sklopi prireditev »Turizem na KOUŠTO 2014« so minulo nedeljo v Turnišču pripravili prav poseben dogodek. Predstavili so kravi molznici, ki si lastita laskavi naslov rekorderk listaste pasme v Sloveniji. Kravi poimenovani Lara in Rhonda sta v svoji življenjski dobi skupno pridelali 208.425 kg mleka.

sreda, 20. avgust 2014 ob 08:25

Rokovo župnijsko žegnanje v Cezanjevcih z blagoslovom obnovljene cerkve

Pred več kot sto leti je bila zgrajena v Cezanjevcih župnijska cerkev, ki je posvečena svetemu Roku. Cerkev je središče duhovnega življenja, snovanja in edinosti med ljudmi. Župnijska cerkev pomeni vero prednikov in dolžnost današnjih ljudi, ki živijo v cezanjevski župniji in poglabljajo vero.

torek, 19. avgust 2014 ob 19:03

Pestro dogajanje na Kogu ob Dnevih turizma

Na Kogu so letos od 9. do 17. avgusta, potekali že tradicionalni Dnevi turizma, v orgnizaciji Turističnega in kulturnega društva Kog.

torek, 19. avgust 2014 ob 18:28