Na Razkrižju na enem mestu zbirajo stara oblačila, obutev in papir

Pomurska turistična zveza je sklenila letošnji projekt z naslovom Moja dežela lepa in gostoljubna, kjer so ocenili najlepše kraje v deželi ob Muri. V izbor za izletniški kraj pa se poteguje tudi Razkrižje – Šafarsko, ki je bogato z naravnimi in drugimi zanimivostmi v obmejni občini Razkrižje.

petek, 8. avgust 2014 ob 21:53

Zaključeno je prvo ocenjevanje marmelad

Strokovna komisija je ocenila 80 vzorcev marmelad, katere so bile poslane v ocenjevanje iz več krajev Slovenije in tudi z Madžarske.

petek, 8. avgust 2014 ob 20:234

Obrtnik leta 2014 je Dušan Stajnko

V četrtek, 7. avgusta, je v Ljutomeru na Glavnem trgu v sklopu 58. občinskega praznika Občine Ljutomer, potekala prireditev Obrtnik leta 2014, ki sta jo organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer ob pomoči Zavarovalnice Maribor in Zavarovalnice Triglav.

petek, 8. avgust 2014 ob 19:55

Z ladjico plujemo novi šoli naproti

Pisana ladja v Ljutomer prihaja,iz cezanjevskega je okraja.Počasi proti Ljutomeru pluje,le kaj išče, kam potuje?Pa poglejmo na to barko.Z njo se vozita vrtca dva in modri učenjaki, ki so pravi korenjaki.Tja v deželo lotmerško,kamor potrebe se nosijo.Tja k županji in svetu občinskemu,naglas kličemo: »Mi smo tudi tu.«

petek, 8. avgust 2014 ob 16:06

V uporabi tudi skate poligon in košarkarsko igrišče

V petek, 8. avgusta, sta v sklopu prireditev 58. praznika Občine Ljutomer, bila svojemu namenu predana tudi skate poligon in košarkarsko igrišče za športno dvorano ŠIC v Ljutomeru.

petek, 8. avgust 2014 ob 15:26

Na kopališču pripravili zabavne kopališke igre Lotmerk na vodi

V sredo, 6. avgusta, so na letnem kopališču v Ljutomeru potekale zabavne kopališke igre Lotmerk na vodi. V okviru 58. občinskega praznika Občine Ljutomer, je dogodek organizirala Športna zveza Ljutomer.

četrtek, 7. avgust 2014 ob 16:50

Županja predstavila dosežke dosedanjega dela

Ob predstavitvi državnih organov, javnih zavodov in podjetij ter ob druženju s predstavniki občinske uprave, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, pripravila tudi javno novinarsko konferenco, kjer je predstavila dosežke dosedanjega dela.

četrtek, 7. avgust 2014 ob 15:201

Občina se je predstavila na prostem

V sklopu prireditev 58. praznika Občine Ljutomer, se je na Glavnem trgu, v sredo, 6. avgusta, občina predstavila na prostem. Potekala je predstavitev državnih organov, javnih zavodov in podjetij, druženje ter klepet z županjo in s predstavniki občinske uprave.

četrtek, 7. avgust 2014 ob 12:28

Otroci prisluhnili pravljicam

V torek, 5. avgusta, je v sklopu praznovanja 58. praznika Občine Ljutomer, v Parku I. slovenskega tabora, pod 100-letnimi hrasti, potekala čitalnica za otroke, ki jo je pripravila Splošna knjižnica Ljutomer.

četrtek, 7. avgust 2014 ob 10:28

V nedeljo rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci je letos prvič pripravila 34. RKM Tri srca v novem terminu – 1. junija 2014, ki se ga je udeležilo 341 kolesarjev, ki se niso ustrašili ne vremena, ne zahtevnih prog. 34. RKM Tri srca je bil tudi odlična priprava za kolesarski maraton Franja. V mesecu avgustu pripravljajo 19. RKM Po Prlekiji, ki bo praznik ne le Prlekije, tudi vseh kolesarjev, ki bodo spoznavali lepote te dežele sredi Slovenskih goric.

sreda, 6. avgust 2014 ob 22:35