Druženje ljubiteljev starodobnih avtomobilov in starodobnih motornih koles

Leto 2014 je za  Društvo za ohranjanje tehnične kulturne in premičnedediščine Oldtimer Stara Gora, v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, jubilejno, saj praznuje 10 let zelo uspešnega delovanja.

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 13:31

Zasegli palice kositra v vrednosti 24 tisoč evrov

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so prejšnji teden zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo bolgarskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Romunije.

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 13:043

Poplavljenih več hiš, eno onemoglo osebo so gasilci evakuirali

Aprilsko vreme ta julij še kar vztraja, tudi zadnji teden v juliju ne bo dosti več sonca. V ponedeljek, 28. julija, pa je dež predvsem na ormoškem koncu povzročil nekaj nevšečnosti, ko je poplavil kar nekaj kleti, cest in drugih površin.

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 10:29

Iz Indije v Evropo ter v Slovenijo na Spodnji Kamenščak

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center nevladnih organizacij letošnje leto slavi že dvajsetletnico svojega delovanja. Izvaja različne programsko-projektne aktivnosti, v uspešnem partnerstvu z lokalno skupnostjo, Mladinskim svetom Ljutomer in Zavodom RS za zaposlovanje, območno službo Murska Sobota ter Uradom za delo Ljutomer pa si že več let uspešno prizadeva za zaposlovanje mladih, invalidov in posameznikov z manj priložnostmi. Njihov zvesti, dolgoletni sofinancer pa je Urad RS ...

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 09:50

»Igranje z vozniki in njihovo varnostjo«

Bralec Janče nam je posredoval fotografije in zapis, kjer navaja, "da je označevanje delovišč na cestah, urejanje prometa ob ali preko njih katastrofalno, nevarno in povsem neodgovorno".

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 09:432

Praznik kasaškega športa v Križevcih

Pred 140. leti je bilo v Križevcih pri Ljutomeru ustanovljeno kasaško društvo. Ta visok jubilej bodo v občini Križevci skupaj s Konjeniškim društvom Križevci obeležili v okviru letošnjega občinskega praznika občine Križevci.

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 09:031

Prvo konjeniško tekmovanje v kuhanju golaža

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru je v nedeljo, 27. julija, ob križevskem hipodromu v Športnem centru v Borecih, pripravilo prvo konjeniško tekmovanje v kuhanju golaža. Za tovrstno kulinarično tekmovanje v kuhanju golaža se je društvo odločilo, da bi poslej poleg kasaškega športa, še negovali in ohranjali prleško kulinarično jed golaž.

nedelja, 27. julij 2014 ob 20:07

Vandali so se spet znesli nad pozdravno tablo

Pozdravna tabla, ki obiskovalce pozdravlja, ko pridejo v Mekotnjak oz. ko zapuščajo to prleško vasico, nekoga očitno zelo moti. Jože nam je ponovno posredoval fotografije, kjer je nepridiprav izruval rože.

nedelja, 27. julij 2014 ob 18:521

Kmalu tudi letni vrt Tropicano v Radencih

V 20. številki Glasnika Občine Radenci (junij 2014) smo lahko prebrali v sestavku Marije Mauko, da je lastnik Slaščičarne in kavarne Tropicano v Radencih, 56-letni Džemaili Hamiti (v Radencih in širše poznan kot »Džemo«) med drugim izjavil: »…Po prvomajskih praznikih bomo uredili letni vrt. Načrtujemo, da bo lokal odprt tudi pozimi, s prostorom za kadilce in večjo ponudbo…« In res, njegove besede se uresničujejo.

nedelja, 27. julij 2014 ob 18:35

Tarokiranje v DOSOR-jevem Traminčku

Kot vemo, je tarok ena izmed miselnih iger s kartami, ki so jo najprej igrali v prvi polovici 15. stoletja v sosednji Italiji. Od tam se je razširila igra v sosednjo Francijo ter v nemško govoreče dežele. V času Avstro-ogrske so lahko igro tarok spoznali tudi v naših krajih, najverjetneje pa so jo najprej igrali fantje, ki so odhajali k vojakom.

nedelja, 27. julij 2014 ob 15:14