Na Hotizi pripravili Hotiške ribiške dneve

Minuli konec tedna so na Hotizi potekali Hotiški ribiški dnevi. Zabava je potekala ob vročih ritmih glasbene skupine Blue Planet, kjer so se mnogoštevilni obiskovalci zabavali dolgo v noč.

nedelja, 20. julij 2014 ob 15:26

11. moto zbora MK Moliboga ne bo

Iz moto kluba Moliboga so sporočili, da 11. zbora, ki bi moral biti 1. in 2. avgusta 2014 v Lukavcih, ne bo. Razlog za odpoved moto srečanja so predvsem administrativni ter tehnični problemi.

nedelja, 20. julij 2014 ob 14:591

Hudi maček za Nebeško izmeno

Jubilejni 10. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina se je končal. Na slavnostni zaključni prireditvi, ki jo je v ljutomerskem Domu Kulture vodil Jure Longyka so podelili nagrade.Hudi maček za najboljši celovečerni film je romal v roke ustvarjalcem madžarskega filma Nebeška izmena, častnega hudega mačka za življenjsko delo pa je prejel srbski režiser Đorđe Kadijević, avtor številnih nepozabnih filmskih mojstrovin in pionir na področju fantastičnega filma v Jugoslaviji ...

nedelja, 20. julij 2014 ob 14:32

Zombiji tokrat plesali četvorko

Na zaključni dan 10. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, so na Glavnem trgu v Ljutomeru, pripravili še tradicionalni "shod zombijev". Po Zombi paradi, Paradi pošasti, Plesu vampirjev in Paradi propada na preteklih festivalih, je tokrat sledila še Zombi četvorka, v kateri so udeleženi plesni pari zaplesali v cvetu razpadanja.

nedelja, 20. julij 2014 ob 00:57

Plesni četrtkov večer v DOSOR-ju

Tradicionalni seniorski večer tega meseca v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je bil v četrtek, 17. julija, kar na terasi doma. Plesna zabava je torej vsak tretji četrtek v mesecu, med 18. in 21. uro.  Za seniorske večere skrbita DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš ter Melita Belak, zaposlena v DOSOR-ju. Za zabavni del se privabi primernega glasbenika in za julijski večer je za petje in glasbo poskrbel prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče. Pri petju se mu je občasno ...

sobota, 19. julij 2014 ob 13:23

Ne prezrimo povožene in poškodovane živali na cesti!

Veliko lahko slišimo o zapuščenih, zavrženih in zlorabljenih domačih živalih, ki bi ob pravočasnem ukrepanju lahko dobile prijeten in varen dom, predvsem pa skrbne lastnike.

petek, 18. julij 2014 ob 10:13

Napis »Tito« zamenjal »Free Janša«

Na cesti med Noršinci in Križevci pri Ljutomeru lahko na transformatorski postaji poleg železniške proge zasledimo napis "Free Janša". Napis se je pojavil pred kratkim, v času, ko Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) prestaja dveletno zaporno kazen na Dobu, zaradi primera Patria.

petek, 18. julij 2014 ob 09:296

DOSOR-jevo počitniško varstvo letos privabilo kar 17 otrok sodelavcev

V tednu med 14. in 18. julijem poteka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, počitniško varstvo za otroke sodelavcev DOSOR-ja. Zbralo se jih je kar 17, stari pa so med 3 in 13 let. Njihovi dnevi minevajo ob medsebojnem druženju, ustvarjalnih delavnicah, zabavnih vsebinah, druženju s stanovalci in starši med delom ter spoznavanju poklicev. Osnovni namen projekta je staršem olajšati skrb za varstvo in varnost otrok med počitnicami, otrokom pa privzgojiti spoštovanje do dela svojih ...

petek, 18. julij 2014 ob 08:42

Žegnanje v Gresovščaku

V nedeljo, 13. julija, je bilo tradicionalno vsakoletno žegnanje pri Potočnikovi neogotski kapeli v Gresovščaku, katera je posvečena Brezmadežni Mariji. Po sveti maši, ki jo je za vse žive in pokojne vaščane daroval župnik in dekan Andrej Zrim, pa so se vsi verniki zbrali še na skupni pogostitvi, za katero vsako leto poskrbijo pridni vaščani.

petek, 18. julij 2014 ob 08:17

SDS mora Karbi povrniti 2.269 evrov sodnih stroškov

Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbeni zahtevek SDS-a proti novinarju Dela Dejanu Karbi, kjer je SDS od njega zahteval javno opravičilo in 55.000 evrov odškodnine zaradi navedb v članku.

četrtek, 17. julij 2014 ob 22:599