Nova okna Varne hiše Pomurja

Društvo varnega zavetja je v letošnjem letu odkupilo stanovanjsko stavbo za program Varna hiša Pomurja - zavetišče za ženske in otroke žrtve nasilja. Hiša je potrebna temeljite prenove in energetske sanacije, saj so stroški vzdrževanja zelo veliki, še posebej stroški kurjave. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti financira osnovno dejavnost in le 10% materialnih stroškov. Ostala sredstva se zagotavljajo preko Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih ...

petek, 11. julij 2014 ob 13:22

V dežju so odšli, v dežju so prišli

Potem, ko so se člani društva za kolesarstvo in umetnost Beltinci, Danilo Lebar, Bojan Kerčmar, Boštjan Kouter in Simon Gjerkeš, 25. junija, odpravili iz središča vasi Beltincev na 1800 kolesarsko pot do španske Barcelone, so se po desetih dneh v četrtek, 10. julija, srečno in zdravo vrnili v Beltince v beltinski park pred tamkajšnji grad.

petek, 11. julij 2014 ob 10:04

Na prostem uprizorili komedijo Dijaški dom za babice

Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja že osemnajsto sezono zapored uprizarja gledališke predstave na prostem, katere se dogajajo na prostoru med cerkvijo in gradom pri Veliki Nedelji. Letos so pripravili zanimivo komedijo Dijaški dom za babice v kateri sodeluje preko 110 članov društva.

petek, 11. julij 2014 ob 09:353

Prihaja 10. Grossmannov festival

Grossmann - slovenski festival fantastičnega filma in vina, ki je bil lani v glasovanju ameriške revije MovieMaker Magazine izbran med pet najboljših filmskih sci-fi/horror festivalov na svetu, bo letos že desetič razveseljeval ljubitelje žanrskega filma in vrhunskega vina. Obenem se slavi tudi 150-letnica rojstva dr. Karola Grossmanna, začetnika slovenskega filma.

petek, 11. julij 2014 ob 09:291

Vi ste vprašali, poslanski kandidati so odgovorili

Na portalu Prlekija-on.net smo vam omogočili, da postavite vprašanja poslanskim kandidatom v volilnem okraju Ljutomer. Čas je bil zelo omejen, a ste obiskovalci vseeno postavili preko 20 vprašanj.

četrtek, 10. julij 2014 ob 17:156

Veselo druženje upokojencev v Moravcih pri Mali Nedelji

Upokojenci z območij KS Mala Nedelja in Radoslavci, sicer včlanjeni v DU Ljutomer, se radi družijo. Večkrat na leto se zberejo v katerem izmed domačih lokalov, kjer ob dobri hrani in pijači pokomentirajo aktualne dogodke, se pogovorijo o dobrih in manj dobrih straneh tretjega življenskega obdobja, radi pa se tudi zavrtijo ob narodnozabavnih zvokih.

četrtek, 10. julij 2014 ob 09:28

Za spremembo politike, ne le obrazov!

Spoštovane občanke in občani, prijateljice in prijatelji.V nedeljo, 13. julija, bomo odšli na  predčasne volitve poslancev za državni zbor. Se zavedamo, kakšna moč nam je podeljena in kakšno odgovornost nosimo za prihodnost naše domovine?Žal mi je, da v Ljutomeru ni bilo organizirano nobeno soočenje kandidatov, da bi lahko predstavili ključne teme iz programov strank in odgovarjali na vaša vprašanja. V drugih volilnih okrajih volivci imajo to možnost.

sreda, 9. julij 2014 ob 19:21

Vaško žegnanje v Pristavi

Vaščani Pristave se vsako leto na god Svetih bratov Cirila in Metoda, to je na prvo nedeljo v mesecu juliju, zberemo pri vaški kapeli. Ta dan je namreč za vse Pristarce, naše prijatelje in dobre ljudi poseben dan, ki vsako leto znova privablja množico ljudi. Tradicionalno vaško žegnanje je posebno ljub dogodek za domačine in lep spomin na domačo vas za tiste, ki se z veseljem vračajo v rodno vas na ta praznik.

sreda, 9. julij 2014 ob 16:13

V Branoslavcih trčili osebni vozili

V sredo, 9. julija, okoli 10. ure, sta v Branoslavcih trčili osebni vozili. Nesreča se je zgodila v križišču, kjer se cesta iz klanca v Branoslavcih (Branek) priključi na glavno cesto Branoslavci - Cezanjevci. V tem križišču stoji tudi cestno ogledalo, saj bi brez tega križišče bilo še bolj nepregledno.

sreda, 9. julij 2014 ob 12:223

Neurje prineslo ohladitev in - mavrico

V torek je naše kraje iz zahoda zajelo deževje in hladnejši zrak. A ker po dežju vedno posije sonce, smo spet lahko videli lepo mavrico, ki se je na nebu bohotila skoraj dve uri.

sreda, 9. julij 2014 ob 09:39