Radgonski kaplan Gregor Šemrl odhaja na novo delovno mesto

Slediti Jezusu je vedno dogodivščina, polna zanimivih in lepih poti. Vse življenje je želel slediti temu in posvetiti življenje Jezusu, ne glede, kam ga vodi. Gregorja Šemrla, ki je domačin iz vasice Ptujska Cesta pri Gornji Radgoni je ta pot pripeljala do duhovniškega poklica, ki ga je prejel, v stolnici Sv. Nikolaja Murska Sobota.

sreda, 30. julij 2014 ob 22:49

Naše kraje zajelo močno deževje

V sredo popoldne je naše kraje zajelo močno deževje ter neurje, kjer so švigale strele, a v Prlekiji ni bilo hujših posledic. Huje je bilo v Prekmurju, kjer je zalilo številne kleti, veter je odkrival strehe, strele so udarile v hiše, podrlo pa je tudi precej dreves.

sreda, 30. julij 2014 ob 19:19

Možni močni nalivi, tudi toča

Vremenoslovci za sredo napovedujejo, da bodo ob nevihtah krajevno mogoči močni nalivi, predvsem popoldne pa je na našem koncu, v severovzhodni Sloveniji, tudi možnost toče in močnih sunkov vetra.

sreda, 30. julij 2014 ob 09:06

V Križevcih pri Ljutomeru so zasadili lipo prijateljstva

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru in Konjeniško društvo Krim pri Ljubljani že vrsto let tesno sodelujeta, predvsem na področju reje konj kasačev. Vezi med društvoma so trdno stkane in se iz leta v leto še poglabljajo tudi na druga področja sodelovanja.

torek, 29. julij 2014 ob 23:53

Obeta se 1. Festival marmelad; prvi vzorci že prispeli

Spoštovani proizvajalci marmelad! Z veseljem Vas vabimo na prvi Festival MARMELAD 2014, ki bo v Ljutomeru v okviru Prleškega sejma na Glavnem trgu, dne 9. avgusta 2014. Prireditelj festivala je Etnološko kulturno Društvo Künštni Prleki, Društvo EKO Prlekija, LAS Prlekija, Zavod TRS in Turistično društvo Ljutomer.

torek, 29. julij 2014 ob 22:552

Debatirali o prihodnosti mladih v Prlekiji

V Golarjevi hiši v Ljutomeru je potekal debatni mnogoboj na temo »Prihodnost Prlekije za mlade«. Soočenje mnenj in argumentov dijakov in dijakinj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je del aktivnosti, ki jih izvajamo v sklopu projekta »Prleška mladina«.

torek, 29. julij 2014 ob 16:30

Leščečki znova zlati!

V nedeljo, 27. julija, je v okviru 44. Mednarodnega folklornega festivala v Beltincih, potekal 1. del državnega srečanja odraslih folklornih skupin, pod naslovom "Le plesat me pelji".

torek, 29. julij 2014 ob 15:58

44. Mednarodni folklorni festival v Beltincih

V nedeljo, se je zaključil 44. Mednarodni folklorni festival v Beltincih, ki je potekal v grajskem parku in na grajskem dvorišču. Organizator festivala je Kulturno umetniško društvo Beltinci.

torek, 29. julij 2014 ob 15:57

S Piko Nogavičko v poletje

V vrtcu Ljutomer je v mesecu juliju, natančneje od 7. do 25. julija, potekal tematski sklop S Piko Nogavičko v poletje, ki sta ga pripravili Nada Rajtman in Antonija Podnar, s pomočjo katerega vzgojiteljice želijo čim več dejavnosti organizirati v sožitju z naravo.

torek, 29. julij 2014 ob 11:11

Otvoritev masažnega salona Sanita v Križevcih pri Ljutomeru

V soboto, 26. julija, je v Križevcih potekala otvoritev masažnega salona Sanita. Salon se nahaja za BB Barom (nekdanji Coctail bar). Vrata salona je v spremstvu svoje družine slavnostno odprla lastnica Anita Juterša, ki ima za sabo 10 let delovnih izkušenj na tem področju.

ponedeljek, 28. julij 2014 ob 17:48