PGD Stročja vas proslavilo 120 letnico obstoja in delovanja

V soboto, 22. junija, je Prostovoljno gasilsko društvo Stročja vas proslavljalo 120 letnico obstoja in delovanja. V kroniki je zapisano, da se je v ljutomerskem okraju začelo živahno narodno delo po prvem slovenskem taboru leta 1868. Ker je ogenj večkrat pustošil po pokrajini ob Muri, se je 1871 leta ustanovilo gasilsko društvo v Ljutomeru. Gasilsko društvo Stročja vas pa je bilo ustanovljeno leta 1893, skupaj z vaščani Pristave, v takratni občini Pristava.

nedelja, 23. junij 2013 ob 18:54

V Veržeju obeležili 50 let NK Veržej

Ta konec tedna je v Veržeju potekalo slavje ob 50. letnici Nogometnega kluba Veržej. Že v petek so pripravili slavnostno akademijo, kjer so zaslužnim podelili priznanja, v soboto in nedeljo pa so se na igrišču v Veržeju pomerile vse veržejske selekcije.

nedelja, 23. junij 2013 ob 18:17

Predstavitev aktivnosti na številnih stojnicah

Ob 17. praznovanju Občine Radenci so številne aktivnosti potekale v soboto, 22. junija, dopoldne v radenskem parku. Turistično društvo Radenci je organiziralo že 16.tekmovanje v kuhanju kisle žüpe v kotličku, ki se ga je udeležilo ducat ekip. Zmagali so najmlajši udeleženci, dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci pred ekipo Doj pretočeni Prleki ter ekipo Turstičnega društva Klopotec Kapela.

nedelja, 23. junij 2013 ob 13:30

Ubrano petje po dveh letih

Dve leti sta že minili od prvega nastopa Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Černelavci v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Zato je njihov nastop 22. junija dopoldne ob 10. uri s toliko večjim veseljem pozdravila in napovedala Marija Erveš, podpredsednica Društva upokojencev Radenci. V tem zboru prepeva 18 članic in članov, še naprej pa jih kot zborovodkinja vodi kar predsednica njihovega društva upokojencev Marijana Škrilec. Na harmoniki pevke in pevce spremlja Štefan ...

nedelja, 23. junij 2013 ob 13:12

DV Mala Nedelja vabi na Pohod od kleti do kleti

Društvo vinogradnikov Mala Nedelja vabi na Pohod od kleti do kleti, ki bo v torek, 25. junija.

nedelja, 23. junij 2013 ob 12:56

DOSOR-jev pozdrav poletju

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so na poletni solsticij (na prvi dan letošnjega poletja) želeli pripraviti prireditev »Pozdrav poletju«, s tabornim ognjem na domskem travniku. A ker je ta dan, 21. junija, bila osrednja prireditev ob prazniku Občine Radenci, so svojo načrtovano aktivnost prestavili na en dan pozneje.

nedelja, 23. junij 2013 ob 10:10

V lončarski vasi Filovci so pripravili sedmi festival vina in kulinarike

Vas Filovci je znana po lončarstvu, kajti svoj čas so skoraj pri vsaki hiši izdelovali posode iz gline. V spomin so v vasi pred leti postavili tipično panonsko lončarsko vas in hiše krite s slamo. Gre za pravi ohranjeni muzej, kjer se kolo časa zavrti za nekaj stoletij nazaj.

nedelja, 23. junij 2013 ob 09:58

Štajerska kisla žüpa v Radencih

V prijetni senci mogočnih dreves, ki so uspela preživeti uničujoče neurje, ki je pred leti skoraj popolnoma uničilo enega najlepših parkov v naši pokrajiniob Muri, so vrli člani Turističnega društva Radenci, s predsednico Karmen Kavčič - Žibertovo na čelu, pripravili tradicionalno tekmovanje v kuhanju »Štajerke kisle žüpe«.

nedelja, 23. junij 2013 ob 09:21

Kako zmanjšati verjetnost (usodnih) padcev v starosti?

V starosti je padcev več in tudi bolj nevarni so. Zato je dobro, če človek v zrelih letih poskrbi, da jih bo manj oziroma, da ne bodo tako usodni. Statistike namreč kažejo, da je verjetnost padcev manjša med tistimi starejšimi, ki skrbijo za svoje gibalne sposobnosti, so družbeno aktivni in samostojni. Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje pa pomaga preprečevati padce v starosti, tako da usposablja prostovoljce za voditelje tečaja, ki se bo začel izvajati ...

nedelja, 23. junij 2013 ob 09:111

Na Razkrižju nastopili Eroika z gosti

V soboto 22. junija,, se je v Kulturno-športnem centru Zavirje na Razkrižju, pri Ivanovem izviru, odvijala prireditev z naslovom V poletje z Eroiko in gosti.

nedelja, 23. junij 2013 ob 09:04