75 risb in grafik Zlate palete 2013

Likovno društvo Gornja Radgona se je lansko jesen vključilo v Zvezo likovnih društev Slovenije s sedežem v Trbovljah ter kandidiralo za organizacijo ene izmed letošnjih razstav. Tako je že prva letošnja tematska razstava v okviru Zlate palete 2013 bila odprta v Galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni. Bilo je to v petek, 5. aprila, ob 18. uri.

sobota, 6. april 2013 ob 13:59

V Gornji Radgoni tudi sejem pogrebnih in pokopaliških dejavnosti

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je v petek, 4. aprila, potekalo odprtje 1. Mednarodnega sejma pogrebnih in pokopaliških dejavnosti POST VIVA.

sobota, 6. april 2013 ob 13:503

Zakaj LINIJE d.o.o.?

Smo strokovnjaki za individualne storitve projektiranja, načrtovanja gradnje in geodezije. VSE NA ENEM MESTU!

sobota, 6. april 2013 ob 12:23

Učenci OŠ Križevci odlični kuharji

V torek, 2. 4. 2013, smo se udeležili regijskega tekmovanja v avtohtoni kulinariki z naslovom Kuhna pa to, ki se je odvijalo v Termah Banovci. Prijavljenih je bilo 11 ekip, od tega se je tekmovanja iz naše šole udeležilo kar osem ekip. Mentorica vsem ekipam je bila Slavica Kolbl, pomagala pa ji je Kristina Kocuvan.

petek, 5. april 2013 ob 13:54

Čustvena inteligentnost in vzdrževanje osebne energije

Lions klub Ljutomer je bil organizator zanimive delavnice s predavanjem o čustveni inteligentnosti in vzdrževanju osebne energije. Medse smo povabili dr. Danijelo Brečko, odlično poznavalko te teme, saj je diplomirala iz pedagogike in sociologije, magistrirala s področja osebnostnega razvoja odraslih in doktorirala s področja načrtovanja kariere. Je avtorica več kot 200 znanstvenih in strokovnih člankov v domačih in tujih revijah in avtorica sedmih strokovnih knjig.

petek, 5. april 2013 ob 13:331

Svetovni dan zdravja v vrtcu Mala Nedelja

7. aprila obeležujemo Svetovni dan zdravja. Letošnje geslo Svetovnega dneva zdravja je »Vlagajmo v zdravje, gradimo varnejšo prihodnost« in je posvečeno mednarodni zdravstveni varnosti. Pomembno je, da tudi v vrtcih usmerjamo svoje aktivnosti k zavedanju rastoče medsebojne odvisnosti zdravja in varnosti. Potrebno je dvigovati zavest, da moramo v zdravje vlagati in si s tem zagotoviti varnejšo prihodnost.

petek, 5. april 2013 ob 12:03

Vrata odprl Pomladni sejem

V četrtek, 4. aprila, so na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni odprli Pomladni sejem, ki združuje sejem gradbeništva MEGRA, ki ima več kot tridesetletno tradicijo, s sejmom energetike ENGRA, sejmom komunale, urejanja okolja in ekologije KOGRA ter s Pomursko obrtno-podjetniškim sejmom POS.

petek, 5. april 2013 ob 08:10

Enajst računalniških zagnancev

Ob finančni pomoči Ministrstva RS za kulturo in šport ter Evropskega socialnega sklada je v prostorih Ljudske univerze v Gornji Radgoni potekal računalniški tečaj za začetnike, v dneh od 19. februarja do 4. aprila (enkrat tedensko ob torkih !). Obiskovala ga je skupina 13 članic in članov Društva upokojencev Radenci in je zanje tečaj bil brezplačen.

četrtek, 4. april 2013 ob 21:34

Otvoritev prodajalne »LELA« v Juršincih

V sredo, 3. aprila, je naselje Juršinci postalo bogatejše za novo prodajalno, katero lahko najdemo v središču Juršinec, natančneje v prostoru Kmetijske zadruge. Majhna, predvsem pa zelo inovativna prodajalna, predstavlja za ta okraj nekaj drugačnega in novega, saj v samih Juršincih in neposredni okolici ni podobne trgovinice.

četrtek, 4. april 2013 ob 21:29

Burkaška moraliteta Sljehrnik v Ljutomeru

Po novembrski in januarski odpovedi v lanskem letu, smo si 3. aprila v Domu kulture Ljutomer, v prleški prestolnici lahko končno ogledali komedijo - burkaško moraliteto Sljehrnik, po besedilu Iztoka Mlakarja, ki v predstavi igra tudi glavno vlogo.

četrtek, 4. april 2013 ob 21:26