Višina vodotokov upada

Po celotni državi je nedelja bila deževna, padavine pa so oslabele v noči na ponedeljek, a so že za v torek spet napovedane padavine, zapade pa lahko tudi sneg, saj se bo meja sneženja spustila na okoli 500 metrov nadmorske višine. V ponedeljek zjutraj je v naših krajih tudi snežilo.

nedelja, 31. marec 2013 ob 11:382

V Veržeju na ogled razstava pirhov in cvetnonedeljskih butar

Že peto leto zapored je Zavod Marianum pripravil razstavo pirhov, ki so se jim letos pridružile cvetnonedeljske butare slovenskih pokrajin. S pirhi se predstavlja 20 posameznikov, predvsem iz Pomurja in drugih delov Slovenije, eden prihaja iz Hrvaške ter 25 skupin iz šol, vrtcev in društev s področja SV Slovenije.

sobota, 30. marec 2013 ob 18:33

Blagoslov na veliko soboto

Velika sobota je dan, ko se kristjani spominjajo Jezusa v Božjem grobu. Velik del pravoslavnih kristjanov bo zaradi uporabe drugačnega koledarja in načina izračuna datuma veliko noč, ki je največji krščanski praznik, letos praznoval pet tednov pozneje.

sobota, 30. marec 2013 ob 18:05

Velikonočna čestitka županje

Drage občanke, dragi občani,želim vam prijazno in z mirom prežetovelikonočno pričakovanje v krogu najdražjihter vse dobro na delu in v življenju.

petek, 29. marec 2013 ob 22:221

Društveno ocenjevanje vin v Društvu vinogradnikov Mala Nedelja

V Društvu vinogradnikov Mala Nedelja so tudi letos opravili tradicionalno društveno ocenjevanje vin lanskega letnika. V Gostišču Žinko v Moravcih je v četrtek, 28. marca, strokovna komisija, sestavljena iz eminentnih slovenskih enologov Slavka Žalarja, Cvetke Sakelšek, Ernesta Novaka in Romana Štabuca, pod vodstvom mag. Antona Vodovnika in ob asistenci Vinske kraljice društva Tanje Vrbnjak, ocenila 72 vzorcev. Na podlagi doseženih ocen so podelili 3 velike zlate medalje, 52 zlatih in ...

petek, 29. marec 2013 ob 17:42

Zapeljal čez železniško progo ob spuščenih polzapornicah

V četrtek, 28. marca, okoli 14.40, je 58-letni voznik tovornega vozila Renault master iz okolice Središča ob Dravi v Mihovcih pri Veliki Nedelji trčil v spuščeno polzapornico in zapeljal čez železniško progo. Nato je trčil v polzapornico na drugi strani železniške proge in se ustavil tako, da je zadnji del vozila ostal na železniški progi.

petek, 29. marec 2013 ob 15:102

Otroke v vrtcu Mala Nedelja razveselil velikonočni zajček

Danes je majhne in velike otroke v vrtcu Mala Nedelja s svojim obiskom presenetil čisto pravi velikonočni zajček. S sabo je prinesel doma pleteno košaro, v kateri so bili krhlji jabolk s katerimi so se posladkali otroci. Ker pa so časi moderni, se je v zajčkovi košari skrivalo še nekaj drugega.

petek, 29. marec 2013 ob 14:071

Otroci vrtca Križevci v veselje svojim mamicam...

V torek, 26. marca, smo v dvorani kulturnega doma se zbrali, mamicam zapeli in zaplesali. Veselo, sproščeno in lüšno je bilo, saj drugače sploh več ne bi šlo. Polni poguma na oder smo šli, ker zvezde tega dneva vsi smo bili. Ponosne so mamice naše bile, z iskro v očeh so nas spremljale.

petek, 29. marec 2013 ob 13:34

Otroci v vrtcu Grozdek ustvarjali za Veliko noč

Zajček skače sem ter tja,jajčka lepo barvat znavsem vam pisanko poda.

petek, 29. marec 2013 ob 13:32

Podpisali pogodbo za gradnjo širokopasovnega omrežja

V petek, 29. marca, je bil v Domu penine podjetja Radgonskih goric d.d. v Gornji Radgoni, izveden svečan podpis Gradbene pogodbe za gradnjo Odprtega širokopasovnega omrežja v KS Negova, KS Spodnja Ščavnica in KS Spodnji Ivanjci.

petek, 29. marec 2013 ob 13:161