30-letniku zasegli orožje, strelivo in prepovedano drogo

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so skupaj s policisti PP Gornji Petrovci na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 30-letnem osumljencu iz območja UE Murska Sobota.

sreda, 13. marec 2013 ob 12:271

Zaradi davčne zatajitve kazensko ovadili direktorja

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo zoper direktorja ene od gospodarskih družb iz območja Upravne enote Murska Sobota, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po drugem, v zvezi s prvim odstavkom 249 člena KZ-1B.

sreda, 13. marec 2013 ob 12:24

V soboto akcija zbiranja nevarnih odpadkov

V soboto, 16. marca, bo v občini Ljutomer potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov. Nevarni odpadki iz gospodinjstev so tisti nevarni odpadki, ki v majhnih količinah redno ali občasno nastajajo v gospodinjstvih ter mora biti njihovo zbiranje in nadaljnje ravnanje v skladu s predpisi urejeno preko izvajalca javne službe.

sreda, 13. marec 2013 ob 09:302

Künštni Prleki izvedli 6. občni zbor

Društvo EKD Künštni Prleki, so 8. marca, na dan žena, izvedli 6. občni zbor in ob tej priložnosti članicam društva poklonili rdeče vrtnice in z drobno pozornostjo nagradili njihovo skrbno delo v društvu.

sreda, 13. marec 2013 ob 08:104

Janez Potočnik: Lahko ste ponosni.

Evropska komisija je na skupni svečani podelitvi v Bruslju, 6. marca, razglasila dobitnika nagrade evropskega tedna mobilnosti in nagrade za najboljši načrt trajnostne mobilnosti v mestih za leto 2012, kjer je finalist bil tudi Ljutomer.

torek, 12. marec 2013 ob 23:481

Nje skulpture in slike

Od5. marca dalje so v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru na ogleddela, skulpture v lesu in glini, pa tudi slike, Milene Marije Reščič, članicelikovne sekcije pri Društvu upokojencev Gornja Radgona. Je pa tudičlanica Likovnega društva Gornja Radgona, ki živi in ustvarja vČrešnjevcih pri Gornji Radgoni.

torek, 12. marec 2013 ob 23:47

Prijeli tri državljane Turčije in enega državljana Sirije

V ponedeljek, 11. marca ob 22.45, so policisti Policijske postaje Ormož v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Turčije in enega državljana Sirije, stare od 25 do 33 let. Ugotovili so, da so tujci prestopili državno mejo izven mejnega prehoda in se s tem izmaknili mejni kontroli.

torek, 12. marec 2013 ob 14:241

Dobrodelna prireditev vrtca Navihanček Središče ob Dravi

V soboto, 9. marca, je Vrtec Navihanček Središče ob Dravi predstavil dobrodelno prireditev Naše veliko srce. S pomočjo sponzorjev, prispevkov staršev in gledalcev so zbirali sredstva za sklad vrtca.

torek, 12. marec 2013 ob 10:59

Ljutomerčani državni prvaki v kategoriji U13

Ljutomerski nogomet je dosegel nov velik uspeh, saj so mladi nogometaši Ljutomera, ki so nastopali pod imenom ŠIC Bar cafe, osvojili naslov državnega prvaka v kategoriji U13.

ponedeljek, 11. marec 2013 ob 21:30

Pesmi bogat kulturni popoldan

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja (Dom starejših občanov Radenci) je bil v soboto, 9. marca, izveden »literarni popoldan«, ki sta ga skupaj pripravila Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost iz Maribora ter literarna sekcija, ki deluje pri Društvu upokojencev Radenci, a ima svoj sedež prav v DOSOR-ju. Pesmi bogat popoldan je moderiral Marjan Pungartnik, »duhovni vodja« Literarne hiše v Mariboru.

ponedeljek, 11. marec 2013 ob 19:27