Društvena razstava pred koncem leta

Vpetek, 7. decembra ob 17. uri, je potekala otvoritev zaključnedruštvene razstave za leto 2012 članic in članov Likovnega društvaGornja Radgona. To šteje skupno 48 udov, ki jih kot predsednica vodiTatjana Mijatović.Le-ta je tudi govorila na otvoritvi razstave v prostorih GalerijeKulturnega doma v Gornji Radgoni. Zaključno dejanje gornjeradgonskihlikovnikov v tem letu pa je s svojim nastopom obogatila Tamburaškaskupina Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevec, podvodstvom Danila ...

sobota, 8. december 2012 ob 00:02

V Veržeju petič na ogled jaslice

S peto razstavo slovenskih jaslic Zavod Marianum Veržej zaključuje jubilejno leto - 100 let od blagoslovitve Marijanišča v Veržeju. Salezijanci se pri svojem delu, tudi v Veržeju, zavedajo vrednote družine, ki pomembno vpliva na razvoj vsakega posameznika in družbe nasploh.

petek, 7. december 2012 ob 23:51

Miklavževanje pri PGD Ljutomer

V čœetrtek, 6. decembra, je Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, obiskal sv. Miklavž. V nekaj urnem srečanju, katerega so otroci pripravili svojim staršem, so nastopili vsi, ki obiskujejo od pionirske pa do mladinske selekcije gasilcev.

petek, 7. december 2012 ob 21:15

Uživali pecivo ob glasbi Mladih Štajercev

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so v drugem tednudecembra pripravili tradicionalno »keksijado« - pečenje peciva postarih receptih. Bila je pripravljena že tretje leto po vrsti inudeležba stanovalk in stanovalcev je ob mentorstvu domskih gospodinjbila izjemna.

petek, 7. december 2012 ob 21:01

Županja pripravila novoletni sprejem

V petek, 7. decembra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravila novoletni sprejem, kjer je gostila gospodarstvenike, podjetnike, članice in člane Občinskega sveta, predsednike krajevnih skupnosti in političnih strank, direktorje in ravnatelje javnih zavodov, ...

petek, 7. december 2012 ob 20:429

V Murski Soboti je »vdaro gron«

Tudi Murska Sobota in Prekmurje, se je priključilo vseslovenskim demonstracijam, ki potekajo zadnje tedne zaradi nezadovoljstva z vodenjem naše države. V petek, 7. decembra, je na Trgu zmage potekal protest pod geslom »Gron je vdaro, gotof je«.

petek, 7. december 2012 ob 19:244

Peka parkljev v vrtcu Križevci

Mesec december je tu. Je najlepši mesec, je čas veselja in pričakovanj, saj nas obiščejo trije dobri možje: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Prvi dobri mož nas je že obiskal. Spekli smo mu parklje.

petek, 7. december 2012 ob 15:191

Miklavžev pohod v vrtcu Stara Cesta

V sredo, 5.12.2012 je otroke iz vrtca Stara Cesta obiskal Miklavž. Že v ponedeljek in torek smo se v vrtcu pričeli pripravljati na prihod Miklavža, saj smo si izdelovali svetilke. Otroci so jih pobarvali z barvami za steklo. Pogovarjali smo se tudi kdo spremlja Miklavža in kaj naj otrokom prinese. Nekateri otroci so imeli veliko želja, nekateri pa le kakšno majhno igračo.

petek, 7. december 2012 ob 15:10

Zgodba o Radenski

Leta 2013 bo minilo 180 let, odkar je študent medicine Karel Henn potoval skozi naše kraje ter odkril radenske vrelce mineralne vode. V družbi Radenska so ob tej priložnosti posneli film, v katerem je prikazana zgodovina Radenske.

četrtek, 6. december 2012 ob 23:191

Miklavževanje v vrtcu Cezanjevci

Na Miklavžev večer smo se otroci, starši, stari starši in zaposleni v vrtcu zbrali na hribu nad vasjo in se z lučkami odpravili na pohod. Svetilke so si otroci izdelali v vrtcu, do cilja pohoda pa nas je vodil harmonikaš Dejan.

četrtek, 6. december 2012 ob 15:25