Slavnostna akademija ob 60-letnici Strelskega društva Janko Jurkovič Videm

Člani Strelskega društva Janko Jurkovič Videm, so v soboto, 27. oktobra, v Kocbekovi dvorani pri Sv. Juriju ob Ščavnici s svečano akademijo obeležili visok jubilej. 24. septembra je namreč preteklo šestdeset let, odkar je takratnemu matičarju Dragu Ferencu v sodelovanju z miličniki in nekaj simpatizerji, uspelo registrirati Strelsko družino Videm, katero so poimenovali po padlem partizanu domačinu Janku Jurkoviču - Jovu.

nedelja, 28. oktober 2012 ob 19:33

V Cerkvenjaku žurali z zasedbo Mi2

Ta konec tedna so za dober žur v diskoteki Anton v Cerkvenjaku poskrbeli člani zasedbe Mi2, ki so obiskovalcem zaigrali dobro znane avtorske skladbe.

nedelja, 28. oktober 2012 ob 17:58

Slike Rajka Ferka

Pred dnevi smo poročali o uspešni razstavi slikarke Tamare Vogrin Tare iz Gornje Radgone v Radencih, ki je s priložnostno razstavo sodelovala ob humanitarnem koncertu. Podobna priložnostna razstava je bila 15. junija letos v Gornji Radgoni ob koncertu, ko so se zbirala sredstva za pomoč trem socialno ogroženim družinam. Tedaj je s svojimi slikami na razstavi sodeloval slikar Rajko Ferk iz Maribora, ki je slikarski kolega Tamari Vogrin Tari. Le-ta mu je na njegovi razstavi januarja letos v ...

nedelja, 28. oktober 2012 ob 12:42

Krajine Tatjane Mijatović v Mariboru

Tatjana Mijatović, doma iz Radenec, sicer pa predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, skrbi, da se vsak mesec zamenja razstava v avli DOSOR-ja (Doma starejših občanov Radenci), kot tudi v galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni. Ker je sama precej ustvarjalna na likovnem področju, pa poskrbi tudi za občasne razstave svojih del. Tako so tokrat njene slike na ogled javnosti v vinoteki Vodnega stolpa v Mariboru.

nedelja, 28. oktober 2012 ob 12:41

Veržej ostaja na vrhu lestvice

V 10. krogu 3. SNL - vzhod, je Farmtech Veržej doma gostil ekipo Aha Emmi Bistrica ter zmagal z rezultatom 2:1. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, v drugem pa sta zadela Matej in David Vinkovič za Veržej ter Gregor Iršič za Bistrico. Z zmago Veržej ostaja na prvem mestu lestvice.

nedelja, 28. oktober 2012 ob 10:08

Napovedi so se uresničile - zapadel prvi sneg

Vremenske napovedi so se tokrat uresničile, v nedeljo, 28. oktobra, je zapadel prvi sneg v tej sezoni. Po obilnem dežju se je dež spremenil v sneg in pobelil naravo. Lep pogled skozi okno, a manj prijetno je bilo zjutraj zunaj.

nedelja, 28. oktober 2012 ob 09:571

Mladi Prleki v Ljubljani predlagali rešitve

Na seji koordinacije lokalnih mladinskih svetov, ki jo je v Ljubljani nedavno sklical Mladinski svet Slovenije, je stališče ob nameravani ukinitvi sofinanciranja lokalnih mladinskih svetov s strani resornega državnega ministrstva oziroma urada, ljutomerski predstavnik Črt Šterman spregovoril:

sobota, 27. oktober 2012 ob 19:17

Prvi dan Festivala folklornih skupin Prlekije

Babinci, izrazito ravninska vas v neposredni bližini Ljutomera, je ta konec tedna kulturno središče Prlekije. V šotoru ob novozgrajenem vaškem domu, ki so ga s složnim delom krajani uspeli zgraditi v rekordnem času, se namreč v soboto, 27. in v nedeljo, 28. oktobra, odvija Prvi festival folklornih skupin Prlekije.

sobota, 27. oktober 2012 ob 18:372

Predstavniki dejavnosti za mlade in ljutomersko občinsko vodstvo za skupno mizo

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, univ. dipl. pravnica je 22. oktobra 2012 sklicala delovni sestanek o problemih, hotenjih in potrebah mladih na območju občine Ljutomer. Sestanka se je udeležil tudi direktor občinske uprave Tomislav Zrinski in Karmen Lah, višja svetovalka v občinski upravi.

sobota, 27. oktober 2012 ob 08:311

Pri delovni nesreči umrl 48-letni voznik tovornega vozila

V petek, 26. oktobra, ob 14.55 uri, se je v nakupovalnem centru v Murski Soboti zgodila nesreča pri delu, v kateri se je pri razkladanju tovora s tovornega avtomobila smrtno ponesrečil 48-letni voznik tega tovornega vozila.

sobota, 27. oktober 2012 ob 00:39