Proslava PU Maribor ob Dnevu policije

V spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, si je slovenska policija za svoj praznik izbrala 27. junij.

torek, 3. julij 2012 ob 12:46

Koledar prireditev v občini Ljutomer julij 2012

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v juliju.

torek, 3. julij 2012 ob 10:43

Kaj bo s slovenskim prašičem?

Nekoč, za časa naših dedkov in babic, na vasi ni bilo hiše, kjer ne bi imeli vsaj ene krave in prašiča. Toliko za sebe, da so imeli svojo hrano, čeprav je bilo meso le redkokdaj na mizi. Vendar časi so se od tedaj močno spremenili in se še spreminjajo. Ko se danes pelješ skozi katero prleško vas, le redkokje še vidiš gnojišče, kar bi ti dalo vedeti, da pri hiši redijo živali. Vedno manj je tudi večjih prašičerejcev, ki redijo prašiče za nadaljno rejo, predvsem v sodelovanju ...

ponedeljek, 2. julij 2012 ob 23:498

Črne bukve Gornje Radgone 1945 - 1950

V petek, 29. junija, je v Zeleni dvorani Upravnega in kulturnega središča pri Sv. Juriju ob Ščavnici, znani slovenski publicist Roman Leljak, predstavil svojo knjigo Črne bukve Gornje Radgone. Predstavitev je v sodelovanju s Pokrajinskim arhivom iz Maribora, ki ga vodi domačin iz Sovjaka Ivan Fras, ki je predstavitvi tudi prisostvoval, pripravilo Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine Sv. Jurij.

ponedeljek, 2. julij 2012 ob 18:212

Očitki Albina Rožmana glede prenove Zadružnega doma Cven

V naše uredništvo smo prejeli javno pismo "Analiza izvedbe projekta Zadružni dom Cven", v katerem Albin Rožman Občini Ljutomer očita, da naj bi "s pogodbo na ključ izvajalcu VG5 podarila vsaj 60.000 evrov javnega proračunskega denarja".

ponedeljek, 2. julij 2012 ob 18:1110

Aktualno na GFML - julij 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete reportaže o temah Kulturni maraton, Pisani tobogan, Energetski dan, Festival talentov, Izobraževanje odraslih, Ekskruzija v Idrijo, Novinarska ekskurzija v Ljubljano, ... Več pa v videu.

ponedeljek, 2. julij 2012 ob 08:03

»Dobrodošli pred hišo naših sanj«

"Dobrodošli pred hišo naših sanj", je izrekla dobrodošlico predsednica Kulturnega društva Cven Olga Majcen, "vsem ki ste ravnali po srcu in vesti, ki ste sanjali, ki ste branili svoje sanje z besedo, ki ste verjeli, ki niste obupali, in ki ste ostali zvesti," vsem, ki so se kljub vročemu dopoldnevu v nedeljo, 30. junija, v velikem številu zbrali pred obnovljenim Zadružnim domom na Cvenu.

nedelja, 1. julij 2012 ob 21:487

120-letnico PGD Ključarovci obeležili s prevzemom novega vozila

V soboto, 30. junija, je Prostovoljno gasilsko društvo Ključarovci praznovalo 120. obletnico delovanja, ki so jo dopolnili s prevzemom novega gasilskega vozila. Po začetnem mimohodu gasilcev, se je začela slovesnost, v kulturnem programu pa so nastopile plesalke Twirling kluba Ljutomer.

nedelja, 1. julij 2012 ob 17:33

Na prvi DON-ovi noči tudi modna revija

Pred lokalom Don Caffe v Ljutomeru, je v soboto, 30. junija, potekala prva DON-ova noč. Večer so popestrili skupina Skater, Ansambel bratov Gašperič in Ćira.

nedelja, 1. julij 2012 ob 10:032

Hudega mačka zadela »češnjeva bomba«

To soboto je Pri hudem mačku v Ljutomeru, nastopila madžarska glasbena skupina Cherry Bomb. Zbrani množici so zaigrali komade izvajalcev vse od Christine Aguilere, Britney Spears, Gwen Stefani pa do Johna Lennona,  Mötley Crüe, Judas Priest, ...

nedelja, 1. julij 2012 ob 08:501