Sedaj pa lutke

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Gornja Radgona organizira ta petek, 16. marca, območno revijo lutkovnih skupin za področje območnih izpostav JSKD Gornja Radgona in Ljutomer pod naslovom »Lutkovni oder«.

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 23:541

»V drugi del prvenstva gremo s ciljem, da osvojimo naslov prvaka«

Pred pričetkom spomladanskega dela Pomurske nogometne lige, ko bo članska ekipa NK Ljutomer prvo tekmo digrala v nedeljo, 18. marca, v gosteh pri ekipi GMT Bogojina, smo se pogovarjali s predsednikom kluba, Matejem Vrbančičem. Spodaj si lahko preberete, kaj je povedal o jesenskem uspehu, finančnem stanju kluba, mlajših selekcijah, o boju za tretjo ligo, ...

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 19:3911

60-letnika ubila odlomljena veja

V ponedeljek, 12. marca, okoli 13. ure, se je pri žaganju drevesa v gozdu izven naselja Ižakovci smrtno poškodoval 60-letni žagar.

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 18:062

Ivan Vinovrški se predstavlja

Svobodnikulturni delavec - fotograf IvanVinovrški, član Fotokluba Maribor, pravi o sebi nekako tako: »...Sfotografijo se ukvarjam že dolga leta, nekje od mojih desetihlet starosti. Z nostalgijose spominjam svojega prvega fotoaparata, dela v temnici, vonja fiksirja in razvijalca, umazanih rok in obleke pa tudi ko sem serazjokal zaradi »ponesrečeno razvitih filmov« (beri uničenih !).Za sebe lahko rečem, da sem otrok črno-bele fotografije, vseeno pase spoznam tudi na barve ...

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 16:58

Razstava ročnih del v društvu upokojencev Ljutomer

Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer, organizira od 8. do 15. marca 2012 razstavo ročnih del. Otvoritev razstave s kulturnim programom, namenjenim prazniku »8.marec«, je bila v četrtek ob 16. uri, v prostorih Društva upokojencev Ljutomer.

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 11:59

Obiskovalci so si ogledali Jeklene magnolije

Ženski odbor SDS Ljutomer je v soboto, 10. marca, v Domu kulture v Ljutomeru pripravil komično melodramo Jeklene magnolije. Prizorišče dogajanja je frizerski salon v manjšem mestecu - »kraj, kjer ni skrivnosti«, kakor pravi ena od šestih prijateljic, ki v tem prostoru, kamor še ni stopila moška noga, odkrito in brez mask, ki jih nosijo v vsakdanjem življenju, delijo dobro in slabo.

nedelja, 11. marec 2012 ob 23:31

Ob dnevu žena razveselili Cezanjevčanke

Devetošolci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se ob osmem marcu sprehodili po Cezanjevcih in s skromno pozornostjo presenetili in razveselili njihove krajanke. Večina izmed njih je bila, tako kot je to ženskam v navadi, sredi svojih gospodinjskih opravkov. V znak hvaležnosti so se nekaterim učencem oddolžile kar s svežo in še toplo kvasenico.

nedelja, 11. marec 2012 ob 23:24

Črna komedija Lepa smrt na malonedeljskem odru

Na odru kulturnega doma pri Mali Nedelji, se je v soboto, 10. marca, predstavila gledališka skupina Kulturnega društva Cirkulane.

nedelja, 11. marec 2012 ob 23:151

V Ormožu na muzejski sceni

Posebna predstavitev v prostorih obnovljene grajske pristave. Muzejska scena je prireditev, katere pripravljajo v tej zgradbi odkar je odptra, dogodki pa se navezujejo na sklope s katerimi poudarjajo določene posebnosti. Tokrat so namenili dogodek filmom o Prlekiji, katere smo posneli v našem projektu.

nedelja, 11. marec 2012 ob 18:15

Slike Pavle Krajnc v Monoštru

Dolgoletna članica Likovnega društva Gornja Radgona, Pavla Krajnc, doma od Male Nedelje, je 9. marca ob 18. uri postavila na ogled samostojno razstavo svojih likovnih del v razstavišču Slovenskega kulturnega in informativnega središča (v hotelu Lipa) v Monoštru na Madžarskem. To je že njena peta samostojna razstava. Je tudi članica likovne sekcije pri Društvu upokojencev v Gornji  ter Likovnega društva Mavrica v Murski Soboti. Do tega dneva je bila ena njenih slik predstavljena ...

nedelja, 11. marec 2012 ob 15:371