Povezovanje Ormoža in Ljutomera preko kolesarskih in pohodniških poti

V petek, 2. marca, sta župan Občine Ormož Alojz Sok in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba na Jeruzalemu podpisala pismo o nameri za skupno sodelovanje pri projektu povezave mest Ormoža in Ljutomera po vinski cesti preko Jeruzalema z izgradnjo ustrezne infrastrukture za kolesarske in pohodniške poti.

petek, 2. marec 2012 ob 13:155

Slik ni zavrgla

»…Slik ni zavrgla. Pogumno jih je izobesila, najprej zase, potem za druge. In uspela…«, je med ostalim dejal moderator na otvoritvi razstave slik v ljutomerski Galeriji Ante Trstenjaka. Rekel je to na odprtju letošnje galerijske sezone, ko je svoje slike, akrile na platnu, javnosti predstavila slikarka iz Radenec, Tatjana Mijatović.

petek, 2. marec 2012 ob 08:371

Pastirski dan v dvorani ŠIC Ljutomer

V mesecu februarju smo v skupini otrok od 2-4 let spoznavali ljudsko izročilo skozi tematski sklop »Od kod si mala punčka?« Skozi ves ta čas nas je spremljala lutka Jožica (punčka narejena iz blaga) in nam vsakodnevno postavljala nova raziskovalna vprašanja, nas naučila nekaj iger, plesov, izštevank, ... iz njenih časov ter predstavila življenje nekoč.

četrtek, 1. marec 2012 ob 14:271

Ustvarjanje iz odpadne embalaže

V skupini »sladke jagode« smo se veliko pogovarjali o tem, kako smo lahko eko. To, da ločujemo odpadke, varčujemo z vodo in papirjem, zbiramo zamaške, nam je že prišlo v rutino. Zanimalo nas je, kako bi lahko ponovno uporabili odpadno embalažo.

četrtek, 1. marec 2012 ob 14:232

KUHINJE MAROS - več kot dobra odločitev

V salonih kuhinj Maros vam nudimo kuhinje, kjer dobite največ za svoj denar. Ponudba italijanskih kuhinj Essebi in Snaidero dokazano ponuja najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Kuhinje Maros odlikuje moderen dizajn, vrhunska izdelava, najkvalitetnejši materiali, vsestranska funkcionalnost in ergonomičnost.

četrtek, 1. marec 2012 ob 13:49

40-letniku iz območja UE Ljutomer zasegli večjo količino marihuane

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so v sredini meseca februarja zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovednih drog. S kazensko ovadbo so k preiskovalnemu sodniku privedli 40-letnega osumljenca, ki je zanj odredil pripor.

četrtek, 1. marec 2012 ob 11:3114

Dobrodelni koncert Orkestra Slovenske policije s Heleno Blagne

Ob dnevu žena prireja Lions klub Ljutomer v sodelovanju z Lions klubom Murska Sobota in Lions klubom Lendava dobrodelni koncert Orkestra Slovenske policije s Heleno Blagne.

sreda, 29. februar 2012 ob 23:24

Pogled na Goričko

Zanimiv je pogled na Goričko, lepo jutro in poseben datum. Tako zgleda pokrajina na dan 29. februarja, dan kateri se ponovi vsako četrto leto. Zanimivo bo pogledati spremebne na isti dan čez štiri leta.

sreda, 29. februar 2012 ob 22:58

Koledar prireditev v občini Ljutomer marec 2012

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v marcu.

sreda, 29. februar 2012 ob 22:55

Obiskovalci so si ogledali film Tovariš Tito v Pomurju

V torek, 28. 2. 2012, je Splošna knjižnica Ljutomer, OE Muzej, priredila drugi muzejski filmski večer. Čez 50 obiskovalcev si je v dvorani Glasbene šole Ljutomer z navdušenjem ogledalo dokumentarni film z naslovom Tovariš Tito v Pomurju (iz leta 1966). Film je v ta namen posodil Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije.

sreda, 29. februar 2012 ob 18:014