Zelene energije v Pomurju

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota (Zavod PIP) in Ekonomska šola Murska Sobota sta organizirali javno debato »Pomurje in obnovljivi viri energije«.

sreda, 26. oktober 2011 ob 19:423

Broken Hearts izdali tretjo avtorsko pesem

Fantje skupine Broken Hearts so se po izdanih dveh avtorskih komadih končno odločili, da posnamejo tretjega. Tokrat so se zadeve lotili bolj resno in se samozavestno, z željo po uspehu, podali na snemanje v enega največjih studiev v Evropi, kjer snemajo svetovno znani glasbeniki, to je studio RSL Production v Novem mestu.

sreda, 26. oktober 2011 ob 17:50

»Prlečka deklina« ni v ponos policiji

V nedeljski oddaji resničnostnega šova Kmetija išče lastnika se je z izpadlo tekmovalko Tino Radej, pomerila policistka Marjana Van. Do nje je bila precej kritična in ostra.

sreda, 26. oktober 2011 ob 11:0022

Meteorplast Šic bar v četrtfinalu s Puntarjem iz Tolmina

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil opravljen žreb četrtfinala pokala NZS v futsalu. Letos zasedbe v tem rangu tekmovanja igrajo dve tekmi.

torek, 25. oktober 2011 ob 22:361

60-letnik z nožem napadel 51-letnika

V ponedeljek, 24. oktobra, okoli 19.30 je v lokalu v bližini Ptuja prišlo do prepira med moškima, starima 60 oz. 51 let. Pri tem je starejši moški izvlekel žepni nož in mlajšega porezal po roki, ki je utrpel lahko telesno poškodbo. Policisti so starejšega moškega pridržali in zasegli nož, zaradi suma storitve kaznivih dejanj Lahka telesna poškodba in Ogrožanje varnosti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

torek, 25. oktober 2011 ob 19:281

V Treh Lilijah do končne uvrstitve

Ravno ko smo že mislili, da je konec košarkarske lige mlajših pionirjev, je Košarkarska Zveza Slovenije napovedala še četrti del. To je bil nekakšen mini turnir. KK Ljutomer se je boril za uvrstitev od 25. do 32. mesta. Najprej so se v polfinalu pomerili s KK Parklji Bežigrad, a izgubili in na tekmi za tretje mesto znova premagali Miki Šport Konjice. Tekme so potekale v Laškem, v dvorani Tri Lilije, ki jo uporablja tudi eden najboljših slovenskih članskih klubov - Zlatorog.

torek, 25. oktober 2011 ob 18:15

Zbiralna akcija odpadnih električnih in elektronskih naprav na OŠ Križevci

Podjetje Gorenje Surovina v sodelovanju z družbo ZEOS in Radiem City organizira zbiralno akcijo odpadnih električnih in elektronskih aparatov na osnovnih šolah v okolici Maribora. OŠ Križevci je edina šola iz Pomurja, ki se je vključila v to akcijo.

torek, 25. oktober 2011 ob 18:021

Madžaru zasegli ukraden BMW X5

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota so dne 22. oktobra 2011 ob 17. uri na avtocestnem počivališču v bližini Murske Sobote zaustavili in kontrolirali 45-letnega državljana Madžarske, ki se je vozil s terenskim avtomobilom znamke  BMW, tip X5. Na avtomobilu so bile nameščene madžarske registrske tablice.

torek, 25. oktober 2011 ob 13:252

Ste naredili vse za varen dom?

Letošnji oktober, mesec varstva pred požari, poteka ob sloganu "Ste storili vse za varen dom?"  Namen projekta je opozoriti, da doma in v neposredni okolici obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar.

ponedeljek, 24. oktober 2011 ob 15:181

Bogastvo jeseni

Kot sedaj vemo, se je po mnogih intenzivnih srečanjih, konferencah in prvih uspešnih projektih leta 2008, devet slovenskih, osem avstrijskih in sedem madžarskih mest vključilo v Združenje 24 mest, ki odtlej deluje v skupnem projektu City Cooperation (sodelovanje mest): Bad Radkersburg, Beltinci, Fehring, Feldbach, Friedberg, Fürstenfeld, Gleisdorf, Gornja Radgona, Hartberg, Körmend, Lenart, Lendava, Lenti, Letenye, Ljutomer, Murska Sobota, Öriszentpeter, Ormož, Ptuj, Radenci, Szentgotthard ...

ponedeljek, 24. oktober 2011 ob 13:41