Lažni preplah v Ormožu, v Veržeju našli dve trupli

V sredo, 6. januarja je okrog poldneva na Policijsko postajo Ormož prišla 33-letna ženska iz Ormoža, ki je prijavila, da je na mobilni telefon prejela kratko sporočilo, da se v njenem osebnem avtomobilu, parkiranem v Ormožu, nahaja bomba. Policisti so nemudoma odhiteli na kraj ter zavarovali vozilo in okolico do prihoda delavcev Specialne enote, ki so opravili protibombni pregled vozila. Specialisti so vozilo pregledali, vendar bombe niso našli.

četrtek, 7. januar 2010 ob 17:207

Koledar prireditev v občini Ormož januar 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v januarju.

četrtek, 7. januar 2010 ob 11:21

Multimedijska predstava v MCP

Neustrašljivi popotnici Eva Tomšič in Simona Šivec sta se podali naobsežno potovanje preko sedem držav vzhodne in centralne Afrike, odKenije vse do Južne Afrike. Z nahrbtnikom na rami sta se breznačrtovane poti odpravili v neznano. Življenje polno novih izzivov seje izven varnega zavetja doma šele začelo.

četrtek, 7. januar 2010 ob 11:10

Veržejski center domače in umetnostne obrti že združuje rokodelce

Občina Veržej kot vodilni partner je skupaj s šestimi slovenskimi in štirimi madžarskimi partnerji uspela s projektom Rokodelska akademija na razpisu Evropskega sklada za regionalni razvoj in pridobila okoli 758 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Za projekt, katerega prednostni nalogi sta povečanje privlačnosti območja ter ohranjanje in razvoj kulture, je namenjenih skupno dobrih 925 tisoč evrov.

četrtek, 7. januar 2010 ob 07:22

Zaključek projekta Božična Prlekija

Zaradi velikega zanimanja obiskovalcev so organizatorji podaljšali ogled 2. Razstave slovenskih jaslic v Veržeju, in sicer do nedelje 10. 1. 2010 (Kovačičeva dvorana Zavoda Marianum Veržej). Razstavo si lahko ogledate vsak dan od 8.00 do 12.00 in od 15.00 do 17.00, organizirane skupine pa po predhodnem dogovoru.

sreda, 6. januar 2010 ob 16:39

Osnovna šola Veržej ob 13 tisoč evrov

Šest let se je občina Veržej z ministrstvom za šolstvo in šport dogovarjala o lastniškem deležu takratnega Vzgojno-izobraževalnega zavoda (VIZ) Veržej, po podpisu pogodbe o razdružitvi VIZ Veržej v osnovno šolo, vrtec ter vzgojni zavod za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, konec leta 2007 pa so se lahko pričela prva investicijska vlaganja.

torek, 5. januar 2010 ob 07:10

Zadnji teden foto natečaja

Do 10. januarja 2010 še imate čas, da naložite svojo fotografijo v album ter sodelujete v nagradnem foto natečaju zimskih inprazničnih decembrskih fotografij. Nagrada za najboljšo fotografijo je celodnevno kopanje in uživanje v savni za dve osebi v Biotermah Mala Nedelja. Do sedaj se je v albumu nabralo 62 fotografij, ki jih je prispevalo 15 uporabnikov: bostjan85, srauter, kobreti, MILAN, terbyka, suzana33, Larchii, prlek1825, tunek, Nela, mashunjak, tamara p, TiTan, fulgur in blaz3k.

ponedeljek, 4. januar 2010 ob 10:262

Leto 2009 skozi naš objektiv

Za nami je leto 2009, pred nami pa novo in s tem novi izzivi, želje in upanje. Leto, ki je za nami je v svetu najbolj zaznamovala recesija, brezposelnost in nova gripa, v Sloveniji pa s(m)o se največ ukvarjali z južnimi sosedi, izbrisanimi, tajkuni, Patriami, recesijo ter propadom številnih podjetij in s tem porastom brezposelnosti, ki je še posebej prizadelo našo pokrajino. V nadaljevanju pa si oglejte nekatere prireditve in dogodke, ki so se odvijali v Ljutomeru in okolici.

sobota, 2. januar 2010 ob 18:394

Štiri leta portala Prlekija-on.net

Spletni portal Prlekija-on.net je na spletu od leta 2006 in tako te dni minevajo štiri leta odkar je portal uradno dosegljiv. Od začetkov delovanja se je marsikaj spremenilo, portal se še vedno širi in dopolnjuje, zato vabimo vse, ki bi kakorkoli želeli sodelovati pri širjenju in dopolnjevanju portala. Če vas zanima, da bi redno sodelovali pri dopolnjevanju portala ter prispevali novice, članke, dogodke, fotogalerije, ... dogajanja v vaši okolici, nas kontaktirajte. Delo je tudi nagrajeno ...

petek, 1. januar 2010 ob 20:2717

Silvestrovanje v Ljutomeru

Najdaljšo noč v letu so mnogi tudi tokrat preživeli na prostem. Tako je bilo tudi v Ljutomeru na Glavnem trgu, kjer se je zbrala velika množica ljudi, ki so si opolnoči ob ognjemetu izrekli želje za novo leto. Obiskovalce je nagovoril ljutomerski župan Franc Jurša, za glasbo pa je poskrbel ansambel Štajerski fakini. Malo čez polnoč je sledil tudi ognjemet. Oglejte si slike in video.

petek, 1. januar 2010 ob 13:002