Prvi Künštni cug

Edenejsti december 2009 bode osta zapisani kak den, dere so se Künštni Prleki prvokrot organizerano pelali s cugon. Naš cil je bila Slovenska obala, ali še bole genau, Koper. Na fse zarane, smo se zebrali na Lotmerški železniški postaji in naloložili fso potrebno prtlago za takšo dugo pot. Nejvekša skrb je seveda valola jestvini in pijači bres kere Prlek, še nejmeje pa Künštni Prlek ne gre od hrama, sploh pa ne na takšo dugo pot. Op šestih je cug zahuška in Prleki smo se odpelali ...

sobota, 12. december 2009 ob 18:477

Dejan Zavec postal svetovni prvak!

Dejan Zavec je v velikem slogu postal svetovni prvak v boksu po verziji IBF, potem ko je v Johannesburgu premagal branilca naslova Isaaca Hlatshwaya. Odločitev je padla po vsega osmih minutah in 55. sekundah, ko je Dejan zmagal z nokavtom.

petek, 11. december 2009 ob 21:472

Bogat športni vikend v Ljutomeru

To soboto bo v Ljutomeru v novi športni dvorani tekma 14. kroga MIK 1. slovenske lige v rokometu, kjer se bosta pomerili ekipi RK Jeruzalem Ormož in Celje Pivovarna Laško.  Po tekmi bo Podjetje za informiranje iz Murske Sobote, prvič v Ljutomeru, uradno razglasilo rezultate glasovanja in podelilo priznanja najboljšim pomurskim športnikom. V telovadnici pri OŠ Ljutomer pa bo cel dan potekal 10. Makoterjev turnir v malem nogometu.

petek, 11. december 2009 ob 13:421

Nagrajenci natečaja na sprejemu pri predsedniku Državnega zbora

Ustvarjalni natečaj za otroke in mladino »Ustvarjajmo Evropo od ljudi za ljudi« je v sodelovanju Informacijskega urada Sveta Evrope v RS ter otroške revije Pil in najstniške revije Plus potekal od začetka oktobra do konca novembra 2009.

petek, 11. december 2009 ob 10:242

Künštni Prleki na mednarodnem festivali filma v Marprogi

Mesca novembra je Film in video klub TOTI iz Marproga priprava, že deseti po redi, mednarodni filmski festival nekomercialnega filma, »TOTI festival«. Letos so s svojimi stvaritvami sodelüvali avtori iz sedenejstih držof, kej je rekord festivala in jasno kože na prepoznavnost kluba, Marproga in Slovenije v šüršen krogi video ljubitelof.

četrtek, 10. december 2009 ob 12:27

Podeljene nagrade natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«

Na Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji je strokovna komisija izbrala zmagovalca nagradnega natečaja »Ena Evropa - mnogo jezikov«. V kategoriji ročno izdelanih plakatov so zmagovalni plakat izdelali učenci OŠ Toma Brejca iz Kamnika, v kategoriji digitalno izdelan plakat pa je strokovna komisija za zmagovalca soglasno izbrala izdelek učenca OŠ Polzela Jerneja Černelča. Zmagovalna plakata bosta nagrajena s prenosnim prevajalnikom - Quicktionaryjem.

četrtek, 10. december 2009 ob 12:00

Kam na Silvestrovo?

Nekaj ponudb iz Prlekije, kjer lahko preživite najdaljšo noč v letu ali pa se na novega leta dan zavrtite ob glasbi na novoletnih plesih.

četrtek, 10. december 2009 ob 10:556

Gledališka skupina Kofetarji v Ljutomeru

V petek, 11. decembra, ob 18. uri bo v Domu kulture Ljutomer nastopila ljubiteljska gledališka skupina Kofetarji, ki deluje v okviru Društva upokojencev Lendava od novembra 2008. Kljub kratkemu obdobju so uspeli naštudirati komedijo Kofetarji, domače avtorice Olge Paušič, ki jo ljubitelji gledališča že dobro poznajo.

sreda, 9. december 2009 ob 11:08

Bar in fitnes že obratujeta

Gradnja sodobnega Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) Ljutomer je dokončana, v teh dneh pa je občina Ljutomer za objekt velikosti okoli 4000 kvadratnih metrov že tudi pridobila uporabno dovoljenje. Projekt gradnje športne dvorane, ki je eden največjih pokritih športnih objektov v tem delu države, temelji na sodelovanju z zasebnim partnerjem, ki je bil izbran na osnovi javnega zbiranja ponudb. Izbrani partner, Gradis GP gradnje Ptuj, bo naslednjih 15 let na podlagi javno-zasebnega partnerstva ...

sreda, 9. december 2009 ob 07:348

Praznična okrasitev mesta Ljutomer

Občina Ljutomer ima v letu 2009 načrtovanih 2.500 € za okrasitev mesta Ljutomer, sredstva pa bodo nakazana na račun Krajevne skupnosti Ljutomer, ki ima v upravljanju Glavni trg in ostale javne površine v mestu. KS Ljutomer vsako leto izvrši novoletno okrasitev mesta Ljutomer, ki zajema montažo novoletnih okraskov na objekte javne razsvetljave, novoletno osvetlitev krožišča pri Ljubljanski banki in krožišča na Prešernovi cesti pri Mitri.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 22:4919